• دوشنبه / ۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96100401869
  • خبرنگار : 71498

چشم آبرسانی روستایی به تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار

چشم آبرسانی روستایی به تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار

در لایحه بودجه ۹۷ رقمی در حدود ۳۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای تسریع و تکمیل طرح‌های آبرسانی در نظر گرفته شده همچنین طبق برنامه ریزی صورت گرفته عوارضی به ازای هر مترمکعب آب برای سرعت رسانی به آبرسانی روستایی نیز پیش بینی شده است.

به گزارش ایسنا، پس از اجرای طرح‌های آبرسانی روستایی حدود ۱۰۰۰ روستا از آمار روستاهایی که با تانکر آبرسانی می‌شدند کم شد که این بجز صرفه جویی در سوخت، سبب شد تا هزینه زیادی نیز از دوش دولت برداشته شود؛ زیرا آبرسانی تانکری با توجه به مسافت، برای دولت بین ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان در هر مترمکعب هزینه در بر داشته است.

تا سال ۱۳۹۲ هیچ ردیف بودجه آبرسانی روستایی وجود نداشت و در سال ۱۳۹۳ برای اولین بار ۲۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۴، اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان برای این طرح‌ها در نظر گرفته شد، در سال گذشته اعتبار ۳۳۰ میلیارد تومان در ردیف بودجه آبرسانی روستایی لحاظ شد که این میزان در سال جاری تا ۱۱۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته است.

در سال ۱۳۹۵ حدود ۳۰۰۰ روستا آبرسانی شد به‌طوری‌که دو میلیون نفر تحت پوشش آب پایدار و مستمر قرار گرفتند ولی همه مشکلات آب روستایی کشور حل نشده و با یک ششم اعتبار مورد نیاز تنها یک سوم مشکل حل شده است.

ازسوی دیگر در زمان حاضر در سطح کشور در قالب مجتمع‌های آبرسانی، حدود ۴۰۰۰ روستای غیر برخوردار و فاقد شبکه و ۳۳۰۰ روستای سطح دو که با مشکلات شبکه مواجه هستند تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی نیستند لذا بایستی حدود ۸۰۰۰ روستا آبرسانی شود تا تمامی روستاهای کشور تحت پوشش شبکه آبرسانی سالم و بهداشتی قرار گیرند و برای تحقق این امر، اعتباری بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

در حال حاضر ۲۵ درصد کشور در انتظار آب هستند و گرچه دولت امید توجه مناسبی به مساله آبرسانی روستایی داشته و اقدامات خوبی نیز در این راستا انجام شده اما بدیهی است که تا عدم تخصیص اعتبار پیشنهادی شرکت های آب و فاضلاب نمی توانند ادامه کار را پیش ببرند لذا باتوجه به اهمیت آبرسانی و حیاتی بودن این نیاز برای مشترکان لازم است که دولت توجه و عنایت بیشتری به این مهم داشته باشد.

بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار شده ۵۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکه‌های قبلی اضافه و ۲۰۰۰ روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند که تا امروز یک هزار و ۴۸۶ روستا از آب مناسب برخوردار شده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha