محمدقسیم عثمانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آنچه مسلم است اینکه درآمدهای دولت کفاف هزینههای آن را نخواهد کرد چرا که دولت تحت فشار اقتصادی است و ظاهرا یکی از مسیرهای اصلی جبران هزینههای دولت را انتقال فشار به جامعه از طریق افزایش قیمت حاملهای انرژی و کالاهای اساسی مثل نان و حذف یارانهها دیدهاند که این در شرایط فعلی به نفع کشور نیست.
وی افزود: جامعه به اندازه کافی تحت فشار است و فشار بیش از این قابل تحمل نیست. قبلا فقط کم درآمدها تحت این فشار بودند اما الان طبقه متوسط هم تحت فشار است و تحقق چنین مواردی در بودجه سال آینده بمب نارضایتی را ایجاد میکند که هر آن ممکن است منفجر شود و این به مصلحت کشور نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر دولت بخواهد هزینههایش را تامین کند راهی جز افزایش قیمتها ندارد مگر اینکه مجلس جلوی افزایش قیمتها را با حذف هزینههای زاید دولت، کاهش هزینههای تشریفات و حذف برخی فعالیتها که اصلا وظیفه حاکمیت نیست، بگیرد. علاوه بر این بخشی از پروژههای عمرانی هم میتواند به بخش خصوصی واگذار شود که هزینهای بر دولت تحمیل نشود.
عثمانی اضافه کرد: به نظر میآید دولت فارغ از شرایط اقتصادی مردم بودجه را نوشته در حالیکه اگر به بدنه جامعه مراجعه کنیم راهی جز تجدیدنظر در بودجه ارائه شده نداریم.
وی با بیان اینکه جامعه کشش هیچگونه افزایش قیمتی را در شرایط فعلی ندارد، گفت: طبیعتا مجلس هم برای افزایش فشار بر مردم با دولت همراهی نخواهد کرد.
این عضو کمیسیون شوراها درباره حذف یارانه دهکهای بالا در بودجه ۹۷ نیز تاکید کرد: از ابتدا نباید یارانه به بخشی از جامعه تعلق میگرفت. ما الان داریم یک کار اشتباه را اصلاح میکنیم. افرادی هستند که مبلغ یارانه در حسابشان دیده نمیشود. شاید دولت در دوره اول به دلیل انتخابات اقدام به اصلاح این کار نکرد اما الان که انتخابات دیگری در پیش ندارد باید با جدیت و البته با دقت یارانه دهکهای بالا را حذف کند.
عثمانی با بیان اینکه درآمد حاصل از حذف یارانه دهکهای بالا باید صرف افزایش یارانه کم درآمدها، تامین اجتماعی و ایجاد اشتغال شود، گفت: ما باید زودتر از این به استقبال حذف یارانه پردرآمدها میرفتیم. امیدواریم در این مدت هم دولت بانک اطلاعاتی جامعی به دست آورده باشد که با دقت بتواند یارانه دهکهای بالا را حذف کند.
وی با بیان اینکه مجلس از حذف یارانه دهکهای بالا استقبال میکند، خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که درآمد به تنهایی شاخص مناسبی برای حذف یارانهها نیست بلکه ثروت افراد هم باید لحاظ شود و این نیازمند کار دقیقی است تا دولت دچار اشتباه نشود و شتابزده عمل نکند.
انتهای پیام
نظرات