• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۳۹۶ / ۲۰:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96092916856
  • خبرنگار : 71443

اعلام آمادگی رییس پیشین اینترپل برای شهادت به نفع فرناندز در پرونده آمیا

اعلام آمادگی رییس پیشین اینترپل برای شهادت به نفع فرناندز در پرونده آمیا

رییس پیشین اینترپل اعلام کرد، حاضر است در دادگاه به نفع رئیس جمهور پیشین آرژانتین در رابطه با پرونده بمبگذاری آمیا که ادعا می‌شود ایران در آن دخالت داشته شهادت دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، رونالد نوبل، رئیس سابق پلیس بین‌الملل( اینترپل) امروز (چهارشنبه) گفت که دولت پیشین آرژانتین هیچگاه از اینترپل نخواسته است تا حکم جلب یک گروه از ایران‌ها که ادعا می‌شود در ماجرای بمبگذاری مراکز یهودیان بوینس آیرس دست داشته‌اند، لغو کند.

رونالد نوبل در ادامه گفت که حاضر است در دادگاه شهادت دهد که کریستین فرناندز، رییس جمهور سابق آرژانتین هرگز نخواسته که به عنوان بخشی از توافق با ایران، اینترپل حکم جلب متهمان ایرانی این پرونده را کنار بگذارد.

اگر قاضی اجازه شهادت به وی بدهد پرونده‌ای که ماه‌جاری علیه فرناندز و 11 مقام ارشد دیگر مطرح شده ممکن است بی‌اعتبار شود. فرناندز هرگونه اتهام مبنی بر کوتاهی در این پروند را رد و تاکید می‌کند که این اتهامات با انگیزه سیاسی مطرح  شده‌اند.

دولت فرناندز همواره تاکید داشته که حکم جلب متهمان باید به قوت خود باقی بماند.

اتهامات که علیه کریستینا فرناندز مطرح شده است مدعی است که دولت وی در راستای تقویت روابط تجاری میان ایران و آرژانتین توافق کرده بود حکم جلب چند مقام پیشین ایرانی را که ادعا می‌شود پشت ماجرای بمبگذاری در مرکز یهودیان آمیا قرار داشته‌اند، لغو کند.

اتهامات علیه فرناندز در ژانویه 2015 پس از آنکه آلبرتو تیسمان، دادستان آرژانتینی پرونده، در خانه‌اش کشته شد دوباره در مرکز توجهات قرار گرفت. یک دادگاه تجدید نظر در آرژانتین سال گذشته دستور باز شدن مجدد این پرونده را صادرکرد.

پلیس ابتدا اعلام کرد تیسمان خودکشی کرده است اما بعد اعلام شد که این اتفاق یک قتل بوده است. جسد وی چند ساعت قبل از آن پیدا شد که وی قرار بود در کنگره درباره بمبگذاری مرکز آمیا که در سال 1994 اتفاق افتاده توضیحاتی ارائه دهد.

به گزارش ایسنا در حادثه انفجار درمرکز همیاری یهودیان آرژانتین(‌آمیا) 85 شهروند یهودی آرژانتینی‌تبار در 18 ژوئیه 1994(‌برابر با 27 تیر 1373) جان خود را از دست داده و بیش از 300 نفر زخمی شدند.

در آن زمان رژیم صیهونیستی و برخی مقامات غربی مدعی شدند که چند مقام ایرانی در این ماجرا دخالت داشته‌اند. مقامات کشورمان همواره هرگونه ادعا در این زمینه را رد کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha