• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۶ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96092111384
  • خبرنگار : 71415

ضمن درخواست برای ارزیابی تحریم‌ها؛

رعد الحسین: تحریم‌های سازمان ملل کمک به کره‌شمالی را با مشکل روبرو کرده است

رعد الحسین: تحریم‌های سازمان ملل کمک به کره‌شمالی را با مشکل روبرو کرده است

کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان گفت، تحریم‌های شدیدی که علیه کره شمالی اعمال شده‌اند تحویل کمک‌های بشردوستانه بسیار ضروری به مردم این کشور را بیش از پیش با مشکل روبرو کرده و خواهان ارزیابی این تحریم‌ها شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، زید رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: براساس برآوردها ۱۸ میلیون تن از مردم کره شمالی معادل ۷۰ درصد جمعیت این کشور از کمبود شدید موادغذایی رنج می‌برند و کمک‌های آژانس‌های امدادرسان "به معنی کامل کلمه یک شریان حیاتی" برای ۱۳ میلیون تن از این افراد فقیر محسوب می‌شود.

رعد الحسین در یک نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل درمورد وضعیت حقوق بشری کره شمالی گفت: تحریم‌هایی که علیه پیونگ یانگ اعمال شدند ممکن است تاثیری زیانبار بر این کمک‌های حیاتی بگذارند.

وی ادامه داد: این تحریم‌ها که باعث تشدید محدودیت‌ها برای نقل و انتقال‌های بانک‌های بین‌المللی در ارتباط با کره شمالی شده‌اند، باعث کندی شدید عملیات‌های میدانی سازمان ملل در کره شمالی و آسیب به فرایند تحویل جیره‌های غذایی، بسته‌های بهداشت و درمان و کمک‌های دیگر شده‌اند.

رعد الحسین از شورای امنیت خواست به ارزیابی تاثیر حقوق بشری این تحریم‌ها پرداخته و از اعضای این شورا خواست برای به حداقل رساندن تبعات این تحریم‌ها برای مردم فقیر دست به اقدام بزنند.

این در حالی است که در یک سال گذشته شورای امنیت سازمان ملل دست به تصویب سه دور تحریم علیه کره شمالی به منظور محدود ساختن هرچه بیشتر منابع مالی مرتبط با تامین برنامه‌های نظامی پیونگ یانگ زده است.

کمیته تحریم کره شمالی در شورای امنیت سازمان ملل اواخر روز دوشنبه نشستی برگزار کرد تا اظهارات یک مقام حقوق بشری سازمان ملل در ارتباط با تاثیرات تدابیر تنبیهی اخیر علیه کره شمالی را بشنود.

میروسلاو ینکا، معاون دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت: گروه‌های امدادرسان با موانع متعدد در راستای تسویه گمرکی اجناس ارسالی به کره شمالی و تضمین ارائه محموله‌های کمکی و همچنین با مشکل افزایش قیمت موادغذایی در کره شمالی که از آوریل تاکنون ۱۶۰ درصد افزایش یافته روبرو هستند.

شورای امنیت سازمان ملل در حالی در این نشست به بررسی وضعیت حقوق بشر در کره شمالی پرداخت که برگزاری این نشست با اعتراض چین به عنوان هم‌پیمان اصلی کره شمالی روبرو شد.

چین تلاش کرد تا جلوی برگزاری این نشست را بگیرد اما نتوانست از حمایت کافی برخوردار شود.

در رای گیری که به درخواست چین برای جلوگیری از برگزاری این نشست برگزار شد ۱۰ کشور به آن رای مثبت دادند اما سه کشور چین، روسیه و بولیوی به آن رای منفی دادند و مصر و اتیوپی نیز رای ممتنع انداختند.

وو هایتائو، معاون سفیر چین در سازمان ملل گفت: بحث شورای امنیت درباره سوءاستفاده‌های حقوق بشری در کره شمالی در این زمان که تنش‌ها بالا است "زیانبار" است.

همچنین نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل هم گفت: باید شورای امنیت خیلی بیشتر درباره مساله حقوق بشر به عنوان راهی برای تقویت پیشگیری از جنگ بحث کند.

هیلی خاطر نشان کرد: هر کشوری که در اهمیت دادن به مردمش شکست بخورد درنهایت درگیر جنگ خواهد شد.

این چهارمین نشست شورای امنیت درباره حقوق بشر در کره شمالی از سال ۲۰۱۴ تاکنون محسوب می‌شود.

چین معتقد است که به جای نشست شورای امنیت باید شورای حقوق بشر مستقر در ژنو به نگرانی‌های مربوط به حقوق بشر در کره شمالی رسیدگی کند.

رعد الحسین تصریح کرد: پیش زمینه تنش‌های نظامی ظاهرا باعث تشدید هرچه بیشتر نقض جدی حقوق بشر علیه ۲۵ میلیون شهروند کره شمالی شده است.

این در حالی است که هیات کره شمالی در سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای آمریکا و هم‌پیمانانش را مقصر اصلی طرح "مسائل حقوق بشری ناموجود" در شورای امنیت دانست.

قرار است امروز (سه‌شنبه) جفری فلتمن، مسئول امور سیاسی سازمان ملل، شورای امنیت را درباره مذاکراتی که در پیونگ یانگ داشت مطلع سازند و روز جمعه نیز یک نشست در سطح وزیران امور خارجه درباره کره شمالی برگزار خواهد شد.

زید رعد الحسین گفت: کسانی که از کره شمالی فرار کرده‌اند اقدام به گزارش نقض گسترده و شدید حقوق بشر در تقریبا همه جوانب زندگی مردم این کشور کرده‌اند. در ماه‌های اخیر تنش‌های نظامی سبب محدودیت شدید آزادی تحرک و حقوق مدنی و سیاسی مردم کره شمالی شده است.

وی در این راستا به موانع فیزیکی ایجاد شده در مرز کره شمالی و افزایش اقدامات تجسسی در این کشور اشاره کرد.

او از چین به خاطر بازگرداندن فراری‌ها از کره شمالی انتقاد کرد و گفت: این فراری‌ها معمولا در معرض انواع شکنجه و بدرفتاری قرار می‌گیرند از جمله آنکه زنان در معرض بازرسی بدنی‌های همراه با آزار و اذیت که طبق قوانین بین‌المللی تجاوز تلقی می‌شوند، قرار می‌گیرند.

او همچنین به شرایط وحشتناک زندانی‌ها و اردوگاه‌های آن و شکنجه‌های گسترده در بازداشتگاه‌ها در کره شمالی به هدف اعتراف گیری یا کسب اطلاعات درباره کسانی که قصد فرار دارند و یا از شبکه‌های مخابراتی خارجی برای ارتباط با مردم در خارج استفاده می‌کنند و یا در فعالیت‌های قاچاق دست دارند اشاره کرد.

زید رعد الحسین تاکید کرد که معمولا بازداشتی‌ها مجبور به کارهای سخت در معادن و پروژه‌های ساخت و ساز شده، با ضرب و شتم روبرو می‌شوند و به قدری به آنها کم غذا داده می‌شود که به سختی زنده می‌مانند.

وی افزود: گزارش شده که در کره شمالی پنج اردوگاه مخفی زندانیان سیاسی وجود دارد که ارعاب می‌افکنند و ابزارهای قدرتمند کنترل محسوب می‌شوند.

هیلی نیز تاکید کرد: این نقض سیستماتیک حقوق بشر علیه مردم کره شمالی تنها یک هدف دارد: تداوم قدرت حکومت کیم جونگ اون.

او اظهار داشت: حکومت کیم جونگ اون از این قدرت برای توسعه یک زرادخانه تسلیحاتی غیرضروری و حمایت از قوای نظامی متعارفی که خطری جدی برای صلح و امنیت بین‌الملل محسوب می‌شوند استفاده می‌کند. پیشروی تهدیدآمیز کره شمالی به سمت سلاح‌های هسته‌ای با سرکوب و استثمار مردم عادی کره شمالی آغاز می‌شود.

او همچنین تصریح کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد که همه کسانی که در کره شمالی بالای ۱۲ سال سن دارند ملزم به حضور در مراسم‌های اعدام‌های علنی هستند و حدود ۱۰۰ هزار تن از جمله کودکان در این کشور زندانی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha