حسین نیازآذری، به مناسبت سالروز تاسیس ایسنا در گفت وگو با خبرنگار این خبرگزاری با بیان اینکه رسانهها رکن چهارم دموکراسی هستند، خاطرنشان کرد: رسانهها می توانند بازوی قوی برای نظارت بر عملکرد مسئولان باشند.
نیازآذری افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دنیا و کشورمان، نقش رسانهها تاثیر بسزایی در جهتگیری افکار عمومی در جامعه دارد و این موضوع بیش از پیش مسئولیت رسانهها را بیشتر میکند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران همچنین در رابطه با نقش خبرگزاری ایسنا در کشور و استان گفت: ایسنا اکنون توانسته به واسطه ارتباط نزدیک با دانشجویان و با تحقیق و پژوهش علمی نقش بسزایی در علمی کردن تصمیمات مدیران و مسئولین کشوری داشته باشد. در استان مازندران نیز با توجه به مشکلات عمده محیطزیستی و مباحث جنگلداری، عمرانی، سیاسی و اجتماعی، خبرگزاری ایسنا تلاش خوبی داشته و امیدوارم در این مسیر تلاش خود را مضاعف کند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز از رسانهها به عنوان یک همکار نظارتی حمایتهای لازم را داشته است. همچنین باید گفت در حمایت از رسانهها نیازمند قوانین حمایتی قویتری هستیم تا رسانه بتواند فارغ از همه چیز بیش از پیش رسالت خود را حفظ کند.
وی گفت: مجمع نمایندگان استان مازندران برای هر پیشنهاد سازندهای در جهت بهبود فضای رسانهای آمادگی دارد و قطعا پیگیریهای لازم را نیز خواهد داشت.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس نیز گفت: رسانه فعال و موثری مانند خبرگزاری ایسنا باید نقش آگاه سازی و اطلاع رسانی، مشارکت دهی بیشتر مردم در فرآیند توسعه، پیش آگاهی دادن به مردم برای پیشگیری از رخدادهای غیرقابل پیش بینی و توسعه مدیریت های اجتماعی در کشور را به خوبی ایفا کند.
علی محمد شاعری در گفت وگو با ایسنا با تبریک 16 آذر روز دانشجو و سالروز تاسیس خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: هر رسانه وظیفه دارد با مردم و مسئولان ارتباط درستی برقرار و با درک مسائل و مشکلات و شناخت کافی از چالش های جامعه در جهت رفع آن ها اقدام کند؛ در این راستا باید مشکلات جامعه به صورت تخصصی و فنی مورد مطالعه قرار گیرد و رسانه آن ها را از طریق مسئولان، دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد پیگیری و نسبت به رفع آن مشکلات اقدام کند.
وی با بیان اینکه رسانه می تواند یک رابط دوسویه میان مردم و مسئولان برقرار کند، افزود: رسانه وظیفه دارد وعده های مسئولان، اقدامات نیمه تمام و کاستی هایی که از سوی دستگاه های اجرایی و مسئولان وجود دارد را متذکر و یادآور شود و از طرفی دیگر نتیجه رفع مشکلات و اقدامات ارزنده دولت و نظام را به منتقل کند.
عضو مجمع نمایندگان مجلس مازندران خاطرنشان کرد: رسانه زبان، چشم و گوش مردم است و خبرگزاری ایسنا به عنوان رسانه ای که در حال حاضر نقش فعالی در عرصه اطلاع رسانی دارد ظرفیت خوب و بالایی برای شناخت مشکلات و چالش های جامعه و انتقال آن ها به مسئولان و پیگیری جهت حل این چالش ها دارد.
شاعری با بیان اینکه بخشی از وظیفه رفع مشکلات و چالش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و توسعه ای کشور بر عهده رسانه ها است، گفت: وظیفه دیگر رسانه ای مانند خبرگزاری ایسنا، آگاه سازی جامعه و افزایش سطح اطلاعات عمومی مردم برای تجزیه و تحلیل درست و قضاوت و داوری صحیح در جامعه است که با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی که از طریق رسانه ها صورت می گیرد باید مردم شناخت کافی نسبت به مسائل جامعه پیدا کرده و قدرت قضاوت و تجزیه و تحلیل آن ها افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید مشارکت و سهم بیشتری در تصمیم سازی و تصمیم گیری و برنامه ریزی کشور ایفا کنند، افزود: امروزه بسیاری از مسائل و مشکلات کشور مانند حفظ محیط زیست، شناخت حقوق شهروندی، اجرای قوانین و مقررات از سوی مردم و پیگیری صحیح مطالبات فردی و اجتماعی در جامعه نیازمند مشارکت و همکاری مردم است که باید از طریق رسانه دانش و اطلاعات کافی به مردم منتقل شود. زمانی همکاری مردم با مسئولان در کشور موثرتر و بیشتر می شود که رسانه ها نقش اجتماعی، آگاه سازی و اطلاع رسانی خود را به خوبی و در موقع درست انجام دهند.
نماینده شرق مازندران در مجلس اظهار کرد: وظیفه ایسنا، پیشگیری از اتفاقات و رخدادهای هزینه زا برای کشور است زیرا امروزه مدیریت جهانی به سمت پیشگیری سوق داده شده است و مقابله با مشکلات تاثیر کمتری دارد. رسانه ها باید نقش اطلاع رسانی به مردم و گروه های اجتماعی را به گونه ای ایفا کنند که مردم به پیشگیری از حوادث و رخدادهای هزینه زا برای جامعه کمک کنند.
شاعری ادامه داد: اگر اطلاع رسانی کافی و درست در زمینه ساخت و سازها و حفظ حریم های ممنوعه و رعایت استانداردهای فنی در ایجاد زیرساخت ها صورت گیرد، مردم می توانند به راحتی مشارکت خوبی داشته باشند و میتوان از بسیاری حوادث و رخدادها پیشگیری کرد. به طور مثال زلزله کرمانشاه و زلزله های دیگری در سطح کشور رخ داده و خسارت بالای مالی و جانی در پی داشته است که اگر مردم مقررات ملی ساختمان و اصول و استاندراد ساخت و سازها را رعایت می کردند میزان خسارت ها بسیار کاهش پیدا می کرد.
وی تصریح کرد: اساس توسعه پایدار در هر کشور توسعه اجتماعی است و همه ملت هایی که توسعه پیدا کردند اساس توسعه را بر آگاهی اجتماعی قرار دادند و امروزه توسعه اجتماعی پیش نیاز توسعه اقتصادی و سیاسی است؛ توسعه اجتماعی منوط به آگاهی های لازم از سوی مردم بوده تا مردم وظیفه شهروندی و اجتماعی خود را در اداره کشور بدانند و عمل کنند. هر چه میزان آگاهی مردم در جامعه بیشتر باشد میزان مشارکت آن ها در فرآیند توسعه بیشتر و پایداری توسعه در کشور بهتر می شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس گفت: رسانه فعال و موثری مانند خبرگزاری ایسنا باید نقش آگاه سازی و اطلاع رسانی، مشارکت دهی بیشتر مردم در فرآیند توسعه، پیش آگاهی دادن به مردم برای پیشگیری از رخدادهای غیرقابل پیش بینی و توسعه مدیریت های اجتماعی در کشور را به خوبی ایفا کند.
شاعری اظهار کرد: خبرگزاری ایسنای مازندران در طی چند سال اخیر با اطلاع رسانی درست و به موقع و خبرهای موثق با منابع قابل اطمینان توانسته اقدامات و پیگیری های خیرخواهانه و بسیار موثری در جهت کاهش هزینه های ناشی از رخدادهای سیل، زلزله، بارش برف و یخ زدگی مرکبات و مشکلات محیط زیستی انجام دهد و نقش فعالی در سطح استان داشته است که امیدوارم این اقدامات مستمر و ادامه دار باشد.
انتهای پیام
نظرات