• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۶ / ۰۵:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96091407884
  • خبرنگار : 99999

طراحی ربات غواص با الهام از بدن سفره ماهی

طراحی ربات غواص با الهام از بدن سفره ماهی

پژوهشگران سنگاپوری عقیده دارند که با ابداع ربات "سفره‌ماهی"، بررسی‌های دریایی ساده‌تر خواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، پژوهشگران سنگاپور، یک ربات زیرآبی ابداع کرده‌اند که مثل یک سفره‌ماهی، تنها با استفاده از موتورهای انفرادی و باله‌های انعطاف‌پذیر شنا می‌کند که آن را به طرز شگفت‌انگیزی مانند همتای زیستی‌اش پیش می‌برد.

دانشگاهیان، سالها برای تقلید حرکات بال‌ مانند باله‌های سفره‌ماهی تلاش کرده‌اند اما "چو چی منگ" از دانشگاه سنگاپور می‌گوید این اولین بار است که برای هر باله از موتورهای انفرادی استفاده و به اثر متقابل مایع و باله تکیه شده است.

ربات سفره‌ماهی، یک اندام ساخته شده از پلی‌وینیل کلراید با باله‌هایی مانند باله‌های سفره‌ماهی و دو سکان عقب است که مانند همتای طبیعی‌اش، در آب حرکت می‌کند.

به گفته چو، انعطاف‌پذیری منفعل باله، امکان تعامل طبیعی با آب را برای این ربات فراهم می‌سازد و آن را با سرعت 0.7 متر در ثانیه پیش می‌برد تا حدود دو برابر طول بدنش را بپوشاند.

تیم چو، با ابداع این باله منفعل از ورقه پلی‌وینیل کلراید، به جای تلاش برای تقلید حرکات آن با موتورها و مفاصل، ربات را در تعامل طبیعی‌تر و موثرتر با محیط قرار دادند.

این گروه سنگاپوری، پیش از بکار بردن ورقه‌های انعطاف‌پذیر پلی‌وینیل کلراید، در طول دو سال، 40 طراحی گوناگون از باله را بررسی کردند.

 ربات سفره‌ماهی می‌تواند 10 ساعت شنا کند.

چو و تیمش قصد دارند این ربات را در دریا آزمایش کنند و حالت‌های حرکت بیشتری را در ساختار آن جای دهند.

آنها روی یک ربات سفره‌ماهی که دو برابر اندازه 35 سانتی‌متری (14 اینچی) طبیعی‌اش است، کار می‌کنند و باور دارند که این ربات‌ها به خاطر گردآوری داده‌های مربوط به آب‌نگاری و تلاش برای جستجو زیر آب، برای تنوع زیستی دریایی مفید هستند.

"توماس اتوود" (Thomas Atwood)، مدیر اجرایی "بنیاد آموزش رباتیک ملی آمریکا" گفت:  این ربات، بخشی از شاخه در حال رشد "زیست تقلید" biomimetics)) است که یادگیری درباره سیستم‌های طبیعی و رباتیک را برای طراحی وسایل نقلیه جدید بکار می‌گیرد.

ربات‌هایی مانند این ربات، می‌توانند در کنار شناسایی نظامی، در انجام نقشه‌برداری زیرآب و بررسی‌های کف اقیانوس کمک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha