سعید صادقپور مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در این باره گفت: یکی از مسئولان میراث فرهنگی در مصاحبهای اعلام کرد که این سازمان درصدد است تا بروشورهای بریل را تولید و زمینهای را فراهم کند تا افراد نابینا همانند افراد بینا بتوانند از موزهها استفاده کنند که این مطلب انگیزهای برای راه اندازی این سامانه شد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه ویژه نابینایان برای موزهها گفت: برای بهره برداری از این سامانه لازم است اطلاعات مرتبط با اشیاء موزه و یا جایی که آثار تاریخی کشف شدهاند را در اختیار داشته باشیم تا فرد نابینا به صورت صوتی و بریل با استفاده از برجسته نگار به اطلاعات مورد نیاز موزهها دسترسی داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت دسترسی نابینایان به اشکال تاریخی موجود در موزهها خاطر نشان کرد: برای این منظور دستگاه برجسته نگار را عرضه کردیم به این صورت که کلیه اشیا تاریخی در این دستگاه به صورت برجسته عرضه شده و فرد نابینا با لمس کردن می تواند به این اشکال دسترسی داشته باشد.
مجری طرح اضافه کرد: برای اینکه نابینایان اطلاعات جزئی این اشکال را در اختیار داشته باشند میتوانند با ضربه زدن به این اشکال این اطلاعات را به صورت صوتی دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه این سامانه در موزهها و اماکن گردشگری نصب میشود، اضافه کرد: این سامانه در موزه ایران باستان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه راه اندازی این سامانه با استقبال مخاطبان این طرح مواجه شده است، اظهار کرد: این سامانه در دنیا به این صورت که ما طراحی کردهایم، حتی در موزه لوور راهاندازی نشده است.
این محقق با بیان اینکه در این موزه تنها یک سیستم برای نابینایان نصب شده است، خاطر نشان کرد: در خواست مسئولان موزه ایران باستان راه اندازی سیستمهای بیشتری است ولی از آنجایی که این سامانه به صورت پایلوت راه اندازی شده و اخیرا مورد تایید قرار گرفته با این تایید، تامین اعتبار برای راه اندازی این سامانه در 30 موزه نیز مورد تایید قرار گرفت ضمن آنکه مقرر شد در هر موزه به میزان تعداد مراجعه کنندگان سیستمهای بیشتری (2 تا 3 سیستم) افزایش یابد تا افراد زیاد در صف انتظار باقی نمانند.
وی در پایان تامین اعتبار را مهمترین مانع برای اجرای فاز دوم این طرح ذکر کرد.
انتهای پیام
نظرات