به گزارش ایسنا، شبکه المسیره یمن اعلام کرد، یگان موشکی ارتش یمن وابسته به انصارالله یک موشک کروز را به سمت تاسیسات هستهای براکه در ابوظبی امارات شلیک کرده است.
اما ساعتی نگذشت که رسانههای رسمی امارات متحده عربی، اخبار منتشر شده مبنی بر حمله موشکی انصارالله به سمت نیروگاه هستهای این کشور را تکذیب کرد.
هیات امور فوقالعاده و بحران در امارات با رد این خبر اعلام کرد، تاسیسات هستهای براکه در برابر حملات احتمالی محکم است و امارات سامانههای دفاع هوایی دارد که قادرند با هر تهدیدی مقابله کنند. در عین حال جدای از اینکه این نیروگاه هدف موشکهای انصارالله قرار گرفته باشد یا نه، همین مقدار که یک نیروگاه اتمی ولو فاقد مواد هستهای بوده باشد هدف قرار داده شده است، تخلفی آشکار از قوانین بینالمللی و قطعنامه 533 آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی ساخت اولین نیروگاه هستهای خود در ابوظبی را در سال 2012 آغاز کرد که قرار است چهار واحد 1400 مگاواتی داشته باشد.
شرکت انرژی هستهای امارات (Enec) پیشتر اعلام کرد که واحد اول این نیروگاه در حال تکمیل است و با توجه به اینکه 96 درصد از آن انجام شده اوایل سال 2018 عملیاتی خواهد شد. ساخت دیگر واحدها نیز به طور همزمان ادامه دارد و تا کنون 84 درصد از آن تکمیل شده است.
نیروگاه براکه با ارزشی بالغ بر 24 میلیارد دلار پس از راهاندازی هر چهار راکتور آن قادر خواهد بود یک چهارم برق مورد نیاز امارات متحده عربی را تامین کند، بدان معنی که نزدیک به 21 میلیون تن ضایعات کربنی در سال را حذف خواهد کرد.
راکتورهای این نیروگاه که گفته میشود از بالاترین سطح ایمنی برخوردارند از نوعAPR1400 آبی پیشرفته تحت فشار هستند که شرکت کپکو کره جنوبی طرحیشان را از سیستم +80 آمریکا با افزایش ایمنی و استحکام لزرهای ایده گرفته است. این راکتورها پیشتر با عنوان «راکتور نسل بعدی کرهای» شناخته میشدند. گواهینامه طراحی این راکتور توسط موسسه کرهای ایمنی هستهای اولین بار در سال 2003 اعطا شد، کپکو سپس فرآیند کسب تایید کمیسیون تنظیم مقررات هستهای ایالات متحده را در سال 2013 آغاز کرد و این کمیسیون سرانجام در مارس 2015 درخواست آنها را مورد تایید قرار داد.
ساخت واحد اول نیروگاه براکه هنوز تکمیل نشده است و مراحل پایانی آن هنوز ناتمام هستند. با این حال شرکت انرژی هستهای امارات در ماه مه 2017 از دریافت مجتمعهای سوختی خبر داد که شامل دستههای لوله حاوی رادیواکتیو هستند و راکتور شماره یک نیروگاه را تقویت خواهند کرد.
این مجتمعهای سوختی تا زمانیکه مجوز عملیاتی شدن واحدهای یک و دو صادر نشود ذخیره خواهند شد.
محمد الحمدی مدیر اجرایی شرکت انرژی هستهای امارات در اینباره، گفته است: با نزدیک شدن به عملیاتی کردن اولین راکتور هستهای امارات، انتقال موفقیتآمیز مجتمعهای سوختی به تاسیسات براکه یک موفقیت بزرگ برای این شرکت و برنامه هستهای صلحآمیز امارات محسوب میشود.
این مجتمعهای سوختی نیز توسط شرکت کپکو تحت استانداردهای بینالمللی و کاملا مطابق با راکتورهایAPR1400 تولید شدهاند. قرارداد ساخت آنها پنج سال پیش همزمان با توافق کپکو ـ امارات برای ساخت چهار راکتور نیروگاه براکه به امضا رسید.
نیروگاه براکه در غرب ابوظبی واقع شده است و انتظار میرود ساخت تمامی واحدهای آن در سال 2020 پایان یابد.
به گزارش ایسنا، هر چند نیروگاه براکه هنوز فاقد مواد هستهای بوده است، اما بر اساس قطعنامه 533 آژانس بینالمللی انرژی اتمی هرگونه حمله یا تهدید به حمله تاسیسات هستهای در حال ساخت یا در حال کار، تخلف آشکار از منشور سازمان ملل متحد، اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قوانین بینالمللی است.
هم چنین تمامی کشورهای عضو NPT متعهد شدهاند از هرگونه تهدید و یا حمله به تاسیسات اتمی در حال ساخت و کار خودداری کنند و این امر را به عنوان تخلفی آشکار از قوانین بینالمللی تلقی کنند.
با توجه به این که تعداد تاسیسات هستهای از جمله بیش از 400 نیروگاه اتمی و بیش از 300 رآکتور اتمی و دیگر تاسیسات هستهای در دنیا وجود دارد و این روند رو به افزایش است، لزوم حفاظت این تاسیسات از هرگونه حملات نظامی بیش از پیش احساس میشود و بیتردید نگرانی کلیه کشورهای جهان را در بر خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات