به گزارش ایسنا، از اوایل آذرماه سال جاری قیمت کاغذ در بازار داخلی بالا رفت. دلیل افزایش ۲۰ درصدی نرخ کاغذ از سوی ناظزان توقف ثبت سفارش واردات این کالا اعلام شد با این وجود رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ مقوا و فراوردههای سلولزی اعلام کرد که دلیل گرانی ۲۰ درصدی کاغذ و ۱۰ درصدی مقوا در بازار داخل افزایش قیمت جهانی کاغذ است.
به گفته سیدحسن میرباقری، نرخ کاغذ که پیش از این تنی ۷۵۰ تا ۸۰۰ دلار در جهان برآورد می شد، به ۹۸۰ دلار رسیده است و طبیعی است این کالا در بازار داخل گران شود چراکه کاغذ در بازار ایران بیشتر وارداتی است تا اینکه تولیدی باشد.
هرچند میرباقری می گوید افزایش ۲۰ درصدی قیمت کاغذ تاثیر چندانی بر قیمت کتاب نخواهد داشت چراکه هزینه کاغذ در تولید کتاب ناچیز است اما برخی ناشران افزایش قیمت کاغذ را عامل گرانی کتاب می دانند.
اخبار اخیر مربوط به گرانی کاغذ در روزهای اخیر نشان می دهد که واردکنندگان کاغذ و ناشران به عنوان مصرف کنندگان این محصول در مورد اثرگذاری نرخ کاغذ بر تولید کتاب اختلاف نظر دارند و تنها اتفاق نظر آنان بر مسئله عدم پاسخگویی تولید داخلی به تقاضای بازار است.
همچنین آموزگار میرباقری، رییس اتحادیه واردکنندگان کاغذ اظهار کرده است که اگر تولید داخلی جوابگوی نیاز ما به کاغذ بود این امکان وجود داشت که از افزایش قیمت کاذب این محصول جلوگیری کرد.
این انتقادات نسبت به عدم پاسخگویی تولید داخل در حالی اعلام می شود که تولیدکنندگان کاغذ از عدم حمایت تعرفه ای و مشکلات مربوط به تامین نقدینگی گلایه دارند. هرچند در فروردین ماه سال جاری رییس جمهور در بازدید از کارخانه تولید کاغذ در بهشهر از خودکفایی ایران در تولید کاغذ گفت اما هیچ گاه هماهنگی لازم بین دستگاه های دولتی در دولت یازدهم و در ادامه دوازدهم برای حمایت تعرفه ای از تولیدکنندگان کاغذ شکل نگرفته است.
اما رییس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران سال گذشته اعلام کرد که ایران در مجموع به دو میلیون تن کاغذ نیاز دارد. در این بین ۳۵۰ هزار تن کاغذ تحریر، ۱۰۰ هزار تن کاغذ روزنامه و ۷۰۰ هزار تن کاغذ بسته بندی مورد نیاز است.
بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از این نیاز از طریق واردات تامین می شود و تولیدکنندگان کشور سهم ۷۰۰ هزار تنی در تولید کاغذ ایران دارند. افزایش تعرفه واردات کاغذ به منظور حمایت از تولید داخل بارها از سوی تولیدکنندگان داخلی این محصول مطرح شده است.
اکنون باید منتظر ماند و دید که دولت با مدیریت واردات کاغذ راه را برای تولید بیشتر این محصول هموار می کند یا نگرانی از گرانی کاغذ افزایش تولید کاغذ در داخل را متوقف می کند.
انتهای پیام
نظرات