• دوشنبه / ۶ آذر ۱۳۹۶ / ۰۳:۱۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96090502551
  • خبرنگار : 71567

در ادامه اعتراضات فارغ التحصیلان به خلف وعده مسئولان مطرح شد؛

حذف رقابت سالم دانش آموختگان دانشگاه‌ها برای استخدام در وزارت نفت

حذف رقابت سالم دانش آموختگان دانشگاه‌ها برای استخدام در وزارت نفت

جمع کثیری از فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاه‌های دولتی و آزاد سراسر کشور به همراه دانشجویان دانشگاه صنعت نفت از هفته گذشته با انتشار بیانیه، تجمع، امضای طومار و تحصن به شرایط آزمون استخدامی وزارت نفت که منجر به حذف آنها از رقابت شده است، اعتراض کردند و خواهان جلوگیری از برگزاری آزمون با شرایط اعلام شده می‌باشند.

به گزارش ایسنا، عموم فارغ التحصیلان از دانشگاه های سراسر کشور به‌ویژه دانشگاه‌های استان‌های مناظق نفت خیز نظیر خوزستان، بوشهر، ایلام و کرمانشاه در اعتراض به شرایط جذب و استخدام وزارت نفت در چهارمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور معتقد هستند شرایط این وزارتخانه برای جذب نیرو عملا حق رقابت صحیح و سالم بین دانش آموختگان دانشگاه‌های کشور برای ورود به این وزارتخانه را گرفته و موجب تضییع حقوق افرادی می‌شوند که سالها و ماه ها خود را برای حضور در این آزمون آماده کرده‌اند.

در این راستا دانشجویان دانشگاه صنعت نفت نیز معتقد هستند براساس دفترچه های انتخاب رشته وتعهد نامه محضری اخذ شده در هنگام ثبت نام و قانون " جذب معدل الف دانشگاه صنعت نفت" دانشجویانی که معدل آنها "الف" باشد باید بتوانند بعد از فارغ التحصیلی بدون آزمون جذب وزارت نفت شوند که شرایط فعلی قید شده در آزمون استخدامی این قانون را عملا نفی می کند.

در این رابطه یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت و گو با ایسنا، تاکید کرد: متاسفانه شرایط غیر کارشناسانه و ظالمانه اعلام شده در دفترچه آزمون استخدامی 96 برای وزارت نفت موجب نارضایتی گسترده و اعتراضات در میان فارغ التحصیلان مربوطه شامل نخبه و غیرنخبه و خانواده های آنها شده است.

وی به شروط جدید استخدام فارغ الحصیلان در وزارت نفت در آزمون استخدامی امسال اشاره کرد و گفت: بر اساس شرایط جدید شرط رتبه کنکور سراسری برای مقطع کارشناسی زیر 4000 برای کارشناسی ارشد نیز زیر رتبه 200 باشد. که تعیین شرط رتبه کنکور یک بدعت در تاریخ آزمون استخدامی کشوری است چرا که نه تنها فارغ التحصیلان عادی بلکه اکثر نخبگان دانشگاههای دولتی کشور بجز تعداد معدودی از بعضی دانشگاه‌های تهران و اصفهان حتی در صورت داشتن معدل بالا مشمول این شرط نمی‌شوند و بسیاری از فارغ التحصیلان قادر به شرکت در آزمون نخواهند بود.

این فارغ التحصیل رشته مکانیک تاکید کرد: تحقق شرط فوق در سایر رشته های امتحانی نظیر مهندسی عمران، کامپیوتر، حسابداری، مدیریت، ایمنی و ... بسیار غیر ممکن است. ضمن اینکه که برای همه رشته‌ها فارغ از ماهیت آنها بطور یکسان دیده شده است، بعنوان مثال شرط معدل و رتبه کنکور برای رشته هایی نظیر برق، کامپیوتر، مکانیک، عمران، حسابداری، مدیریت و غیره یکسان دیده شده که تحقق این امر به دلیل ماهیت رشته ها نه‌ تنها تبعیض،بلکه عملاً غیرممکن است.

وی تاکید کرد: یکی دیگر از دلایل غیر کارشناسانه بودن دفترچه آزمون شرط معدل اعلام شده می باشد زیرا برای دانش آموختگان عموم دانش آموختگان دانشگاه های دولت معدل کارشناسی حداقل 17 و کارشناسی ارشد نیز معدل 18  تعیین شده است ، تا بتوانند در آزمون ثبت نام کنند و این شراط برای فارغ التحصیلان 10 دانشگاه برتر از دیدگاه وزارت علوم به ترتیب 15 و 16 و برای دانشگاه های نفت خیز نیز 16و 17 تعدیل شده است در حالی است که طبق روال سابق وزارت نفت و سایر دستگاه های دولتی، مراحل جذب نخبگان کاملا مجزا از شرکت در آزمون بوده و شرایط معدل برای آزمون سال 91 استخدامی نفت، نمره 13 برای مقطع کارشناسی و نمره 14 برای مقطع کارشناسی ارشد بوده است و برگزیدگان آزمون که از میان دانشگاه های دولتی و آزاد کشور بودند در مرحله مصاحبه به نخبگان اضافه می‌شدند.

به گفته این مهندس مکانیک، شرایط فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد نیز بسیار غیر کارشناسی و ناعادلانه اعلام شده است زیرا شرط شرکت در آزمون استخدامی برای فارغ التحصیلان دانشگاههای آزاد کشور برای دوره کارشناسی 18 و کارشناسی ارشد  19 در نظر گرفته شده است ضمن اینکه باید حتما در بین هم ورودی های خود جز سه نفر برتر نیز باشند که این شرط نیز موجب حذف اکثریت آنها از رقابت می‌شود و اعلام معدل یکسان برای تمام واحدهای دانشگاه آزاد درصورتی که بعضی واحدها از جمله واحد علوم و تحقیقات تهران جزو واحدهای جامع الف هستند نیز مورد دلیل دیگری بر بی تدبیری و غیرکارشناسی بودن این آزمون است. 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه شرایط اعلام شده غیر کارشناسی، پر ابهام و تبعیض آمیز استخدام فارغ التحصیلان در وزارت نفت امکان بومی گزینی در استان های جنوبی و جنوب غربی را از نیز از داوطلبان گرفته است، تصریح کرد: مشکلات عدیده زیست محیطی که از جمله آن گرمای طاقت فرسا، شرایط سخت آب و هوایی خصوصا پدیده شوم ریزگردها در استان شهید پرور و مقاوم خوزستان زبانزد است، طی سال های گذشته غالباً منجر به مهاجرت متخصصان بومی و غیربومی از این استان شده است، بنابراین از مسئولان محترم انتظار می رود سریعا از برگزاری آزمون به شیوه تعیین شده جلوگیری و استخدام نیروهای بومی در اولویت های آن وزارت علوم جهت استخدام در شرکت های مستقر در استان خوزستان قرار بگیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اختصاص 210 نفر سهمیه استخدام برای خوزستان از میان 1250  نفر در دفترچه آزمون نیز خود نشان از بی تدبیری و ظلم به مردم خوزستان و نشان دهنده مرکزگرایی طراحان دفترچه آزمون است که موجب اعتراض و بحران اجتماعی شده است.


این فارغ التحصیل رشته مکانیک همچنین تاکید کرد: بطور مشخص درخواست می شود شرایط اعمال شده در خصوص رتبه کنکور و معدل حذف شود.

همچنین یکی دیگر از فارغ التحصیلان دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌وگو با ایسنا خاطر نشان کرد: متاسفانه در آزمون استخدامی وزارت نفت امسال بدعت های بی سابقه و ناعادلانه در شرایط فارغ التحصیلان دانشگاه ها ایجاد شده که این شرایط امکان ثبت نام از بسیاری از داوطلبان را سلب می کند و بیشترین اجحاف نسبت به دانش آموختگان مناطق جنوبی و غربی شامل استان های نفت خیز خوزستان، بوشهر، کرمنشاه،چهارمحال بختیاری، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد و غیره که ماهها دل به شرکت در این آزمون بسته بودند، اعمال شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کل کشور بخصوص دانشگاه‌های ذکر شده حتی امکان رقابت و ثبت نام در آزمون را ندارند و حق رقابت در آزمون به عنوان یک حق مسلم از آنان سلب شده است که این امر موجب پدید آمدن بحران اجتماعی از جمله اعتراضات گسترده جوانان تحصیل کرده جویای کار در سراسر کشور بخصوص استانهای مناطق جنوبی و جنوب غربی از جمله خوزستان شده است و از مصادیق آن می‌توان به اعتراضات و اعتصاب های روزهای اخیر در استان خوزستان توسط جمع دانش آموختگان تمامی دانشگاه های دولتی و آزاداسلامی خوزستان و دانش آموختگان دانشکده صنعت نفت اهواز، آبادان اشاره کرد.

یکی دیگر از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های تهران در گفت و گو با ایسنا افزود: قرار دادن دو شرط معدل و رتبه در دفترچه آزمون سبب شده است که بصورت خودکار اغلب فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دولتی در سطح کشور به جز چند دانشگاه خاص و آزاد شهرهای بزرگ از آزمون حذف شوند و عملاً امتیازات موجود در دفترچه همچون ضریب بومی، ضریب ایثارگران و جانبازان و ضریب دانشگاه صنعت نفت و فرزندان کارکنان صنعت نفت اعم از شاغل و بازنشسته کاملاً بی اثر شوند و این حذف ناعادلانه به نفع داوطلبان فارغ التحصیل چند دانشگاه خاص و علاوه بر آن، فارغ التحصیلان معدل بالای واحدهای دانشگاه‌ آزاد بعضی شهرستان های کوچک در مقابل دانشگاه های آزاد کل کشور بخورد.

وی در ادامه تاکید کرد: به طور کلی به هیچ وجه نباید به اسم جذب نخبگان، حق مسلم یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید کرد: طبق تعهدات متعدد در دفترچه کنکور سراسری و همچنین تعهدی که هنگام ثبت نام از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت گرفته شد، وزارت نفت ملزوم به جذب بدون آزمون گروه معدل الف دانش آموختگان صنعت نفت است اما شرایط فعلی استخدام عملا این قانون را نادیده می‌گیرد و با وجود حکم دیوان عدالت اداری که اواخر مرداد امسال صادر و این وزارتخانه را ملزم به جذب بدون آزمون گروه معدل الف این دانشگاه شد، هنوز اجرایی نشده است.


وی همچین تاکید کرد: براساس دفترچه راهنمای کنکور سراسری سال های قبل، وزارت نفت متعهد به استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت در این وزارتخانه شده بود که سه سال پیش در ابلاغیه ای استخدام این دانشجویان را در وزارت نفت ممنوع کرد و روند قبلی کاریابی و جذب نیرو متوقف شد. دانشجویان معترض دانشگاه صنعت نفت سال پیش به دیوان عدالت اداری شکایت کردند که این نهاد علیه وزارت نفت رای داد و این وزارتخانه را ملزم به جذب و استخدام دانشجویان "گروه الف" دانشگاه صنعت نفت کرد.

یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در گفت و گو با ایسنا با تاکید کرد: طبق تعهدات متعدد در دفترچه کنکور سراسری و همچنین تعهدی که هنگام ثبت نام از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت گرفته شد، وزارت نفت ملزوم به جذب بدون آزمون گروه معدل الف دانش آموختگان صنعت نفت است اما شرایط فعلی استخدام عملا این قانون را نادیده می گیرد و با وجود حکم دیوان عدالت اداری که اواخر مرداد امسال صادر و این وزارتخانه را ملزم به جذب بدون آزمون گروه معدل الف این دانشگاه شد، هنوز اجرایی نشده است.

وی همچین تاکید کرد: براساس راهنمای دفترچه کنکور سراسری سال های قبل، وزارت نفت متعهد به استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت در این وزارتخانه شده بودکه سه سال پیش در ابلاغیه ای استخدام این دانشجویان را در وزارت نفت ممنوع کرد و روند قبلی کاریابی و جذب نیرو متوقف شد. دانشجویان معترض دانشگاه صنعت نفت سال پیش به دیوان عدالت اداری شکایت کردند که این نهاد علیهوزارت نفت رای و وزارت نفت را ملزم به جذب و استخدام دانشجویان "گروه الف" دانشگاه صنعت نفت کرد.

به گزارش ایسنا، شرایط استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور در وزارت نفت موجب نارضایتی گسترده علاقه مندان به استخدام در این وزارتخانه و خانواده‌های آنها شده و آنها خواستار این هستند از برگزاری آزمون با شرایط اعلام شده جلوگیری و شرایط اعمال شده در خصوص رتبه کنکور و رتبه فارغ التحصیلی مطلقا حذف و معدل مشابه آخرین آزمون برگزار شده وزارت نفت در سال 91 به صورت کارشناسی 13 و کارشناسی ارشد 14 اعمال گردد، و همچنین رقابت در رشته زمین شناسی به آزمون نیروهای شاغل در شرکت نفت اضافه گردد و مشابه روال معمول و سابق آزمون های استخدامی کشوری از جمله وزارت نفت باشد تا امکان ثبت و رقابت برای همه فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha