به گزارش ایسنا، سردار حسین سلامی طی سخنانی در برنامه نگاه یک با بیان اینکه پیدایش مفهومی به نام داعش یا گروههای تکفیری در چهار راهی قرار گرفت که راهبرد آمریکایی، سعودی و رژیم صهیونیستی و القاعده بر آن تاثیر داشت، گفت: این چهار راه در سوریه به هم رسید و نقطه آغاز شورشهای مسلحانه در سوریه از همین جا شکل گرفت.
وی افزود: آنان فکر میکردند در رمضان ۹۱ یعنی یکسال بعد از شروع شورشها در سوریه، نظام فعلی این کشور سقوط میکند که واقعا میتوان گفت نظام سوریه در آستانه فروپاشی قرار داشت اما با تدبیر رهبری و تلاشها و مجاهدتهای نیروی قدس سپاه در راهاندازی مجدد ارتش این کشور و آوردن نیروهای مردمی به صحنه و آموزش آنان توانست نقطه اتکایی برای این کشور باشد.
جانشین فرمانده سپاه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی معتقد است که با آواره کردن مردم یک کشور و قربانی شدن آنان، نمی توان به دنبال تغییر در نظام سیاسی یک کشور بود، گفت: دشمنان نظام سوریه میکوشیدند با حمایت مادی و معنوی از تکفیریها شرایط را برای فروپاشی نظام این کشور فراهم آورند چراکه به هیچوجه در محورهای اهداف شان، مردم سوریه و امنیت و جان آنان اهمیت نداشت.
وی افزود: گروههای تکفیری به هیچوجه نمیتوانستند در کشوری که آمریکاییها بر آن سیطره امنیتی داشتند یعنی عراق، رشد کنند و ما اطلاعاتی داریم که کشورهایی چون عربستان، آمریکا و امارات و برخی کشورهای دیگر که در حال حاضر بردن نامشان صلاح نیست به دنبال تشکیل یک نظام سیاسی جدید در سوریه بودند.
سلامی با تاکید بر اینکه 40 درصد از خاک سوریه و عراق تحت تاثیر نیروهای تکفیری قرار گرفته بود، گفت: چرا هیچیک از مسیرهای آماد و پشتیبانی نیروهای تکفیری توسط آمریکاییها که برترین ابزار آلات راداری را در اختیار دارند، مورد هدف قرار نمیگیرد؟ چرا گروهی از تروریستها که هنوز هم در نقطه مرزی اردن، فلسطین و سوریه وجود دارند، هیچگاه از سوی آمریکا مورد هدف قرار نگرفتند؟ چرا هیچگاه تکفیریها علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدامی انجام ندادند؟
سلامی با بیان اینکه اطلاعاتی داریم که در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ صدها پرواز هواپیمای کارگوی امریکا تسلیحات گروههای تکفیری را در کشورهای اطراف پیاده میکرد، گفت: خطر داعش بسیار جدی بود و اگر دومینوی اشغال شهرها توسط آنان ادامه مییافت، فاجعه بزرگی جهان اسلام و حتی باقی کشورها را تهدید میکرد.
جانشین فرمانده سپاه افزود: آنان به دلیل جنایاتشان، سلاح ارعاب را در دست گرفته و به قابلیت فتح بدون جنگ رسیده بودند که اگر برادران ما به اربیل نرسیده بودند، این شهر را هم تصرف میکردند.
سلامی با اشاره به تلاش داعش برای رسیدن به مرزهای ایران، گفت: زبانه های ضعیفی از داعش تا ۴۰-۵۰ کیلومتری مرزهای ما آمدند که با آنها مقابله شد و نتوانستند پایگاه قوی داشته باشند اما اگر بغداد و دیگر شهرهای عراق را میگرفتند قطعا ما در مرزها هم با آنها درگیر میشدیم اما نیروهای ما زمان و مکان مناسب را تشخیص داده و در نقطه شروع داعش با آنها مقابله کردند.
جانشین فرمانده سپاه تاکید کرد: ایرانیها صرفا برای تامین امنیت ملی ایران به سوریه نمیرود بلکه امنیت سوریه و لبنان را هم تامین میکنند و دشمنان اسلام را نیز ناکام میگذارند.
جانشین فرمانده سپاه با اشاره به اقدامات حاکمان سعودی، اظهار کرد: چرا رژیم سعودی برای تضعیف حزبالله از رژیم صهیونیستی استمداد میکند؟ هرچند رژیم صهیونیستی با درک صحیح که هر جنگ جدیدی به محو آنها منجر میشود، به این درخواست پاسخ نداد، چرا که با وجود تجربه حزبالله در جنگ با تکفیریها و موشکهایی با برد چندبرابر جنگ ۳۳ روزه و دهها هزار نیروی آموزش دیده در سوریه، رژیم صهیونیستی دیگر در توان خود نمیبیند با حزبالله وارد جنگ شود.
جانشین فرمانده سپاه با اشاره به اقدام سعودیها در لبنان و به گروگان گرفتن نخست وزیر آن کشور، گفت: در ادبیات ما این کار یک تلاش مذبوحانه است و منطق سعودی نیز نه بر منطق عربیت است و نه اسلامیت است، بلکه عطش قدرتطلبی بر آنان حاکم شده است که در حال حاضر هم در باتلاق یمن گیر کردهاند و در کنار آمریکاییها مدتی است که به شکست خوردن عادت کردهاند.
وی با بیان اینکه شلیک موشک از یمن به ریاض یک پیام راهبردی دارد، گفت: در پاسخ ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه موشکهای یمنی شلیک شده به ریاض، را ما به آنان دادهایم باید گفت یمن که در محاصره صد در صدی است. ما چگونه به آنها موشک دادهایم؟ اگر آنها اینقدر عرضه ندارند که ایران بتواند به یمن موشک برساند، ما حرفی نداریم ولی ما به آنها موشک ندادهایم.
سلامس افزود: یمنیها موشکهای زیادی داشتند و با رعایت ملاحظاتی، از شلیک انبوه به عربستان خودداری کردند اما ممکن است شرایط جوری شود که از سلاحهایشان استفاده کنند.
جانشین فرمانده سپاه با اشاره به تلاش غربیها برای ایجاد محدودیت در توان موشکی ایران گفت: امریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی علاقه زیادی دارند که ما از قدرتی که برای دشمنان فرامنطقهای و منطقهای ویرانگر است، خلع سلاح شویم ولی ما هرگز درباره قدرتی که باعث اقتدارمان است مذاکره نمیکنیم چون در این صورت شکست خوردهایم و به کشورهای اروپایی میگوییم که اگر تا امروز برد موشکهایمان را تا دوهزار کیلومتر نگه داشتهایم و فعلا افزایش ندادهایم، بدلیل نداشتن فناوری نیست زیرا از نظر فناوری هیچ محدودیتی برای برد موشکهایمان نداریم. اما چون هر عمل ما یک منطق راهبردی دارد، تا جایی که تهدید باشد، برد موشکهای ما تا آنجاست.
وی تاکید کرد: اگر اروپایی ها بخواهند وارد حریم موشکهای ما بشوند شاید این محدودیت برد را برداریم، چرا که تا الان احساس میکردیم اروپا تهدید ما نیست و برد موشکهایمان را تا اروپا افزایش ندادیم، ولی اگر اروپا بخواهد تهدید شود، برد موشکها افزایش مییابد. ما مراعات می کنیم. آنها هم رعایت کنند.
سلامی در پایان گفت: ما اگر بخواهیم از یمن حمایت کنیم از کسی واهمه نداریم. همانطور که اعلام کردیم از گروههای فلسطینی و لبنانی و سوری و عراقی حمایت میکنیم ولی حمایت فعلی ما از یمن، سیاسی و معنوی است.
انتهای پیام
نظرات