به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه حریت، ریچارد مور، سفیر انگلیس در آنکارا گفت "عناصر محلی خاص در ائتلاف" که با نیروهای سوریه دموکراتیک همکاری دارند از این خروج مطلع بودند که این سخن در واقع اشارهای غیر مستقیم به آمریکا است.
او در نشستی با انجمن خبرنگاران دیپلماتیک مدعی شد: "انگلیس بخشی از این جریان نبوده است" و این عناصر محلی میدانی بودهاند که "برخلاف میل ائتلاف" تصمیم گرفتند.
ریچار مور گفت: واضح است که ما برای شکست داعش در عراق و سوریه هستیم. اینکه برخی از عناصر داعش قادرند فرار کنند، خصوصا اگر برخی از آنها قادرند ترکیه، انگلیس و سایر کشورها را تهدید کنند، واقعا نگرانکننده است.
این مقام دیپلماتیک افزود: نهایتا آن عواملی که در داخل سوریه فعال هستند درباره اینگونه مسائل تصمیمگیری میکنند. ائتلاف این را همان موقع میدانست اما حس کرد که نمیتواند جلوی آن را بگیرد. قضاوت آنها براساس تصمیماتی بود که این گروههای میدانی گرفتند. آنها در موضعی نبودند که بتوانند جلوی آن را بگیرند، حتی اگر دیدگاهشان خیلی واضح میبود، آنها از آن حمایت نمیکردند. ائتلاف که با نیروهای سوریه دموکراتیک در تماس بود، این را از قبل میدانست.
سفیر انگلیس افزود: اطلاعی ندارم که آیا ترکیه از قبل مطلع شده بود یا خیر اما این امر بعید است چرا که ترکیه با آن عناصر ائتلافی که شانه به شانه نیروهای سوریه دموکراتیک هستند، نیست.
نیروهای سوریه دموکراتیک تحت امر آمریکا که عمدتا از نیروهای یپگ (یگانهای مدافع خلق) تشکیل شدند و از نظر آنکارا با پکک (حزب کارگران کردستان ترکیه) در ارتباط هستند، ۱۷ اکتبر آزادی رقه از دست داعش را اعلام کردند. با این وجود، بیبیسی گزارش داد که توافقی میان نیروهای سوریه دموکراتیک و داعش انجام شد تا هزاران شبهنظامی از جمله شبهنظامیان خارجی و خانوادههایشان به همراه تسلیحات و مهماتشان از رقه فرار کنند.
در همین حال سفیر انگلیس درباره خرید جنجالی سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه از طرف ترکیه، گفت که این تصمیم در حوزه اختیارات ترکیه است. با این حال او افزود: از آنجایی که این یک سامانه روسی است، بحث انطباق آن با ناتو پیش میآید.
ریچارد مور که به زودی از این مقام کنار میرود، گفت موافق این مساله نیست که ترکیه در حال دور شدن از ناتو است و چنین سخنانی را "پوچ" توصیف کرد.
او همچنین از مشارکت ترکیه با روسیه و ایران در بخشی از تلاشها برای یافتن راهحلی برای بحران سوریه استقبال کرد و این گفتوگوها را "سودمند" خواند.
ریچارد مور پیشامد اخیر در رزمایش ناتو را که در آن از نام اردوغان و تصویر کمال آتاتورک به عنوان هدف در رزمایشی استفاده شد، "شرمآور" خواند.
سفیر در حال کنارهگیری انگلیس همچنین گفت: ترکیه "قطعا حق دارد افراد دخیل در کودتای ناکام ژوئیه ۲۰۱۶ را تحت پیگرد قرار دهد و قطعا افراد تحت پیگردی که عضو سازمان گولن بودند براین نفوذ در نهادها تلاش کردند."
او همچنین درباره خطر اقدامات نامتناسب تحت حالت فوقالعاده هشدار داد و گفت: ما نگران حجم سرکوبها در ترکیه هستیم و نگرانی خودمان را درباره اجرای برخی از جنبههای حالت فوقالعاده اعلام کردیم. ما نسبت به نقض آزادی بیان و اینکه تعداد زیادی روزنامهنگار و عضو پارلمان زندانی شدند، ابراز نگرانی کردیم.
انتهای پیام
نظرات