• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۶ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 96090100075
  • خبرنگار : 71489

فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری مطرح کرد

الحاق ناو موشک‌انداز «سپر» در روزهای آینده به نیروی دریایی/حضور در خلیج مکزیک در آینده‌ نزدیک

الحاق ناو موشک‌انداز «سپر» در روزهای آینده به نیروی دریایی/حضور در خلیج مکزیک در آینده‌ نزدیک

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در جریان هفته نیروی دریایی، ناو موشک‌انداز «سپر» در دریای خزر به ناوگان این نیرو الحاق می‌شود.

به گزارش ایسنا، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری با اشاره به نامگذاری هفتم آذر به نام روز نیروی دریایی ارتش، اظهار کرد: 7 آذر روز خلق حماسه‌ای بزرگ در شصت و هفتمین روز از دفاع مقدس است که به دست سربازان نیروی دریایی رقم خورد.

وی با بیان اینکه دشمن بعثی گمان می‌کرد که جمهوری اسلامی ایران هنوز درگیر انقلاب است و نیروهای مسلح‌مان دچار ضعف و عدم انسجام هستند، گفت: دشمن بعثی فکر می‌کرد که در بهترین فرصت ممکن به ما حمله کرده و می‌تواند کشور ما را با غافلگیری تصاحب کند، اما اگر اسناد تاریخی را بررسی کنیم مشاهده خواهیم کرد که نیروی دریایی ارتش با هوشمندی هیچگاه در دوران دفاع مقدس غافلگیر نشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: مقاومت تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی در خرمشهر در کنار مقاومت مردم این شهر راهبرد حمله برق آسای دشمن را با شکست مواجه کرد و این نیرو توانست نقش بسزایی در شکست حصر آبادان ایفا کند.

خانزادی با اشاره به حضور و مشارکت نیروی دریایی ارتش در عملیات‌هایی نظیر ثامن‌الائمه، بیت‌المقدس، خیبر، فجر و والفجر، اظهار کرد: عملیات مروارید اولین پیروزی گسترده مدافعان انقلاب اسلامی بود که توسط دریادلان ارتش تحقق یافت و موجب شد تا روز انجام این عملیات به عنوان روز نیروی دریایی ارتش نامگذاری شود. در این روز پایگاه‌های نفتی رژیم بعثی توسط ناوهای نیروی دریایی ارتش منهدم شد و آنچنان آسیبی به زیرساخت‌های نیروی دریایی دشمن وارد شد که تا پایان جنگ دیگر شاهد حضور این نیرو نبودیم.

وی تصریح کرد: پس از انجام عملیات مروارید صادرات نفت دشمن بعثی به طور کامل متوقف شد و چنانچه حمایت‌های استکبار به سرکردگی آمریکا انجام نمی‌شد دشمن بعثی امکان ادامه جنگ علیه ایران را پیدا نمی‌کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتی جمهوری اسلامی ایران در ایام جنگ تحمیلی توسط نیروی دریایی ارتش، خاطرنشان کرد: در شرایطی که محاصره کامل دریایی دشمن و بنادر متعلق به آن انجام و خطوط مواصلاتی آن کاملا قطع شده بود برای باز نگه داشتن خطوط دریایی کشور، نیروی دریایی اقدام به انجام عملیات اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتی متعلق به جمهوری اسلامی ایران کرد.

خانزادی با اشاره به اسکورت بیش از 10 هزار کشتی تجاری و نفتی توسط شناورهای نیروی دریایی ارتش در ایام دفاع مقدس، افزود: در این ایام بیش از 150 هزار عملیات دریایی انجام و حدود 300 هزار تن کالای تجاری و نفتی توسط نیروی دریایی ارتش اسکورت شد. در این عملیات بزرگ تنها 20 فروند از کشتی‌های اسکورت شده مورد آسیب قرار گرفتند و در مجموع موفقیت بسیار بزرگی در زمینه حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتی توسط نیروی دریایی حاصل شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به پایان یافتن جنگ تحمیلی و ‌آغاز دوران سازندگی در کشور، خاطرنشان کرد: بعد از دفاع مقدس، نیروی دریایی همچنان در دریاها باقی ماند و به انجام ماموریت‌ها و وظایف خود پرداخت تا اینکه در سال 86 با فرمان مقام معظم رهبری در منطقه شرق تنگه هرمز و سواحل مکران جهت آبادسازی این مناطق منتقل شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اهمیت موقعیت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران و نقش سواحل مکران در افزایش اقتدار دریایی کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز در دو منطقه مهم و حساس قلب زمین و نوار حاشیه‌ای قرار دارد. همچنین به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی منطقه خلیج‌فارس و سواحل مکران را «مرکز مرکز» می‌نامند که به لحاظ اهمیت در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد به همین دلیل است سواحل جمهوری اسلامی ایران به عنوان سواحل بسیار ارزشمند دنیا شناخته می‌شود.

خانزادی با بیان اینکه نزدیک دو سوم سطح زمین را آب فرا گرفته است، افزود: تمام آب‌های روی زمین از طریق 9 گذرگاه مهم به یکدیگر متصل می‌شوند که تنگه هرمز از جمله این گذرگاه‌ها است. همچنین تنها ساحل اقیانوسی کشور که امکان دسترسی بلامانع با دریاهای آزاد را فراهم می‌کند، سواحل مکران است. در همین راستا نگاه فرماندهی کل قوا به این سواحل و انتقال نیروی دریایی برای استقرار در منطقه مکران نشان دهنده این است که بخشی از سرزمین ما که دروازه طلایی اقتصاد و توسعه آزاد است مورد مغفول مانده است.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نیروی دریایی پرچمدار توسعه سواحل مکران است، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی به واسطه ماموریت‌هایی که بر عهده دارد، دو استراتژی مهم توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی را در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا بر اساس علوم مختلف به دلیل آنکه استقرار تمدن دریایی در سواحل موجب ایجاد چرخه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی می‌شود و تعامل این چرخه‌ها با یکدیگر نیز ایجادکننده قدرت است و همچنین با توجه به اینکه ناوگان نظامی در کنار ناوگان تجاری و زیرساختی و علوم دریایی از جمله ابعاد قدرت دریایی محسوب می‌شوند، سواحل مکران برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که می‌خواهد شاخه نظامی تامین‌کننده قدرت دریایی باشد اهمیت بسیاری دارد.

به گزارش ایسنا، دریادار خانزادی در ادامه نشست خبری خود به ارائه گزارشی از حضور نیروی دریایی ارتش در آب‌های بین‌المللی پرداخت و گفت: نیروی دریایی ارتش طی سال‌های اخیر بیش از 50 ناوگروه به دریاهای آزاد و مقاصدی نظیر باب‌المندب، کانال سوئز، دریای مدیترانه و همچنین سواحل پاکستان، هندوستان، سریلانکا، اندونزی، بندری در چین و نیز مقاصدی در جنوب آفریقا اعزام کرده است.

وی تاکید کرد: اعزام نیروی دریایی و اعزام ناوگروه جهت ورود به اقیانوس اطلس حرکتی بود که آمریکایی‌ها را وادار به اظهارنظر در این باره کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به پرسشی درباره زمان حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس، خاطرنشان کرد: حضور در آب‌های اقیانوس اطلس بستگی به عوامل فنی، تکنیکی و همچنین شرایط اقیانوس‌ها و آب‌های بین‌المللی دارد. من این نوید را می‌دهم که قطعا در آینده‌ای بسیار نزدیک وارد اقیانوس اطلس خواهیم شد و در جریان بازدید از کشورهای دوست در منطقه آمریکای جنوبی شاهد به اهتزار در آمدن پرچم جمهوری اسلامی ایران در سواحل خلیج مکزیک خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت حضور ناوگان نیروی دریایی در سواحل کشورهای دیگر، اظهار کرد: بر اساس پروتکل‌های موجود هر مقام و مسئولی که بخواهد به کشور دیگری سفر کند با خود سلاحی حمل نمی‌کند اما نیروی دریایی تنها نیرویی است که با تمام تسلیحات و تجهیزات و موشک‌های خود وارد بنادر کشورهای دیگر می‌شود و مجموعه‌ای از ظرفیت‌های علمی، صنعتی و تجربه و دانش دریانوردی خود را به رخ دیگر کشورها می‌کشاند.

خانزادی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حضور نیروی دریایی ارتش در آب‌های بین‌المللی برای کشورهای آزاد جهان الهام‌بخش است، گفت: نیروی دریایی با حرکت در دریاها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که به برکت انقلاب اسلامی کسب کرده را به نمایش می‌گذارد که این موضوع می‌تواند برای همه کشورها به ویژه کشورهای آزاد دنیا الهام‌بخش باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش به بیان اقدامات انجام شده توسط نیروی دریایی ارتش در زمینه مبارزه با پدیده دزدی دریایی پرداخت و اظهار کرد: مبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی یکی دیگراز رسالت‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای اقدامات پلیس دریایی است. نیروی دریایی در این زمینه حرکت سریع، اثربخش و تاثیرگذاری را آغاز کرده و تاکنون بیش از 4200 کشتی تجاری و نفتکش متعلق به جمهوری اسلامی ایران یا سایر کشورها را مورد اسکورت قرار داده و خطوط مواصلاتی دریایی امنی برای کشور ایجاد کرده است.

وی همچنین با بیان اینکه تامین تجهیزات مورد نیاز نیروی دریایی در داخل از جمله محورهای در دستور کار این نیرو است، خاطرنشان کرد: از سال 88 به بعد شاهد ساخت شناورهای مختلف توسط نزاجا با همکاری با نهادهای مسئول از جمله وزارت دفاع و دانشگاه‌ها بوده‌ایم که نمود آن ساخت ناوشکن جماران است.

خانزادی با اشاره به حضور ناوشکن جماران در تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر انجام ماموریت توسط ناوشکن جماران در منطقه باب‌المندب، شناورهای سبلان و بندرعباس نیز در حال حرکت به سمت بنگلادش جهت حضور در بزرگ‌ترین رزمایش امداد و نجات کشورهای حاشیه اقیانوس هند هستند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر لزوم همکاری و هماهنگی نیروهای دریایی منطقه با یکدیگر جهت تامین و ارتقای امنیت، گفت: نیروی دریایی ارتش در ائتلاف منطقه‌ای که به عنوان سمپوزیوم نیروهای دریایی اقیانوس هند از سال 2010 در منطقه شکل گرفته است طرحی با عنوان شکل‌گیری یک گروه رزمی برای برقراری امنیت جمعی در منطقه اقیانوس هند ارائه کرده است. این طرح در ابتدا با مخالفت کشورهایی نظیر انگلیس که در این منطقه حضور ندارد اما منافع‌شان در گرو منطقه است مواجه شد اما در نهایت با هوشمندی سایر کشورها مورد پذیرش قرار گرفت و در اجلاس تهران که در اردیبهشت سال 97 در قالب اجلاس فرماندهان نیروی دریایی اقیانوس هند برگزار می‌شود به تصویب خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌هایی که میان نیروهای دریایی منطقه وجود دارد این امکان را فراهم می‌کند تا امنیت در منطقه حاکم باشد.

به گزارش ایسنا، خانزادی در بخش دیگری از نشست خبری خود به بیان برنامه‌های این نیرو به مناسبت هفته نیروی دریایی پرداخت و خاطرنشان کرد: در ایام هفته نیروی دریایی ناو موشک‌انداز «سپر» در دریای خزر الحاق می‌شود. این ناو نماد حرکت صلح‌جویانه و دوستانه در دریای خزر خواهد بود. همچنین افتتاح فرودگاه جاسک و الحاق بالگردها، شناورها و تجهیزات بازسازی و به‌روزرسانی شده به ناوگان دریایی کشور از جمله دیگر برنامه‌های هفته نیروی دریایی سال جاری است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اعلام خبر برگزاری رزمایش بزرگ دریایی ولایت در دی ماه سال جاری، اظهار کرد: حتی از الحاق ناو موشک‌انداز سپر، در فواصل زمانی کوتاه و معنادار، الحاق شناورهای سطحی و زیرسطحی مختلف به ناوگان نیروی دریایی ارتش را در برنامه‌ها خواهیم داشت.

وی همچنین درباره شرایط بهره‌برداری از سامانه دفاع نقطه‌ای «کمند» اظهار کرد: کار ساخت سامانه دفاع نقطه‌ای کمند در صنایع دفاعی تقریبا به اتمام رسیده و به زودی روی شناورهای نیروی دریایی نصب خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دریادار خانزادی همچنین در بخش‌هایی از صحبت‌های خود با تاکید بر اهمیت و نقش فعالیت رسانه‌ها در کشور، اظهار کرد: اقتدار ملی بدون حضور رسانه‌های هوشمند خلاء جدی را احساس خواهد کرد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha