به گزارش ایسنا، به نقل از بی بی سی، رابرت موگابه، رهبر ۹۳ ساله زیمبابوه بعد از حدود چهاردهه قدرت، روز سهشنبه بالاخره از سمت ریاست جمهوری این کشور استعفا داد. در روزهای اخیر مخالفان او ابتدا زمانی برای کناره گیری او اعلام کردند و چون او کناره گیری نکرد، قرار شد از روز سه شنبه روند استیضاح او را آغاز کنند.
خبرگزاری رویترز روز سه شنبه ۳۰ آبان به نقل از رئیس پارلمان زیمبابوه گزارش داد موگابه استعفا داده است.
۲۳ آبان ارتش زیمبابوه ابتدا رابرت موگابه و همسرش را در بازداشت خانگی قرار داد. بعد اعلام شد موگابه و ارتش مذاکراتی داشته اند اما موگابه حاضر به کناره گیری از قدرت نشد. پس از آن بود که حزب موگابه او را کنار گذاشت.
روز دوشنبه ۲۹ آبان، دانشجویان دانشگاه حراره پایتخت زیمبابوه با تعطیل کردن کلاس ها و با شعارهای ضدموگابه در محوطه آن دانشگاه تظاهرات کردند.
تا چند روز پیش، مردم زیمبابوه هنگام نام بردن از رابرت موگابه که در ۳۷ سال اخیر رئیس جمهوری آن کشور است باید کلیه احترامات فائقه را رعایت می کردند.
رابرت موگابه که پیرترین رئیسجمهوری در قدرت دنیا است، بعد از چهار دهه حضور در قدرت، به افزایش بیماری در صدد برگزیدن جایگزین خود است.
تنش های اخیر در این کشور آفریقایی پس از آن روی داد که موگابه قصد داشت بعد از اخراج معاونش از حزب، همسر ۵۲ ساله اش را به جانشینی خود تعیین کند.
زیمبابوه در دهه ۸۰ میلادی در یک مسیر خونین به استقلال رسید و موگابه از همان زمان به قدرت رسید. او ابتدا در نقش یک رهبر مردمی ظاهر شد اما بعد از مدتی با نقض حقوق بشر، تقلب در انتخابات و تصمیمات خودکامه به چهره ای منفور تبدیل شد بطوریکه از سوی کشورهای غربی تحت تحریم قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات