علی فاضلی در گفتوگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت بازسازی ساختمان پلاسکو پرداخت و اظهار کرد: یکی از ایراداتی که ما در این بحث داریم و در گزارش تهیه شده برای ارائه به مجلس مورد توجه قرار دادهایم، این است که اگرچه بر اساس قانون نظام صنفی اتاق اصناف در بحثهای ارشادی ممکن است نقش داشته باشد اما تاثیری در بحران پیش آمده ندارد.
وی ادامه داد: اکنون حدود ۱۱ ماه از این حادثه میگذرد و هنوز مشکلات متعددی حل نشده باقی مانده که این مسئله خیلی بد است.
رئیس اتاق اصناف ایران در عین حال گفت: یکی از درخواستهای ۶۰۰ فردی که در واحدهای این بنگاه دارای سرقفلی بودهاند، این است که تکلیفشان را مشخص کنند، چراکه این افراد هیچ مدرکی در دست ندارد. حال اگر قرار است توافقنامهای در این زمینه مکتوب شود، بهتر است که این اتفاق زودتر بیفتد.
فاضلی ادامه داد: البته حسن نیت ریاست بنیاد مستضعفان جای تقدیر دارد اما هنوز مسائلی که باید در مورد ساخت این بنا حل شود، از سوی دیگران حل نشده باقی مانده است. قطعا بنیاد مستضعفان به دنبال دریافت پروانه ساخت مجدد ساختمان پلاسکو است اما در این زمینه نهادهایی مانند وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری یا شورای شهر نیز دخیل هستند که باید این بخشها هر چه سریعتر تکلیف را روشن کنند.
وی افزود: یک روز گفته میشود که ساخت مجدد پلاسکو در یک ارتفاع خاص ممکن است و روز دیگر حرفی خلاف آن زده میشود. این گونه تصمیمگیریها برای مردم جواب نمیشود و مردم از همین موضوع دلخور هستند و تاکنون کسبه این پاساژ ۱۲-۱۰ تجمع داشتهاند.
رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه صحبتهای خود گفت: البته بر اساس جلساتی که با رئیس شورای شهر و اعضای این شورا داشتهایم، میتوان این مژده را داد که مجوز ساخت پلاسکو با سبک و سیاق سابق صادر خواهد شد.
فاضلی همچنین به پیگیریهای مختلفی که از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شده است، اشاره کرد و افزود: وزیر صنعت از برگزاری جلسهای با وزیر راه و شهرسازی و شهردار تهران خبر دادهاند تا در این جلسه بحث صدور مجوز ساخت پلاسکو مورد توجه قرار گیرد. این احتمال نیز وجود دارد که جلسه مذکور ظرف دو هفته آتی برگزار شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تسهیلات در نظر گرفته شده برای کسبه پلاسکو اشاره کرد و گفت: در این زمینه ۱۷۰ واحد که درخواستی ارسال کردهاند برای دریافت وام به بانکها معرفی میشوند. از سوی دیگر پیگیریهایی برای کاهش هزینه شارژ واحدهای مجتمع نور انجام شده تا هزینه شارژ این واحدها از ۱۶ هزار تومان به ۸۰۰۰ تومان برسد.
رئیس اتاق اصناف ایران درباره سود تسهیلات بانکی نیز اظهار کرد: این بهره به صورت ۱۸ درصدی در نظر گرفته شده که خود من هم به این رقم ایراداتی داشتم، چرا که معتقدیم این رقم برای افراد آسیب دیده بالاست اما فعلا شرایط به همین شکل است.
فاضلی در پایان درباره گلایههای کسبه پلاسکو از لزوم استقرار در مجتمع نور برای دریافت تسهیلات توضیح داد: هر جا که دارای شرایط صدور پروانه کسب باشد، بلامانع است اما این خواسته خود کسبه بود که در کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند؛ حال چه اتفاقی افتاده که صحبتهای آنها به این شکل تغییر کرده است؟
انتهای پیام
نظرات