دکتر حسن رحیمیروشن در گفتوگو با ایسنا، منطقه همدان، با اشاره به استعفای سعد حریری از نخست وزیری لبنان اظهار کرد: برای نخستینبار در تاریخ روابط بینالملل است که نخست وزیر یک کشور در کشور دیگری مجبور به استعفا میشود.
وی افزود: با توجه به روابطی که سعد حریری با دولت عربستان دارد از جمله روابط اقتصادی که گویا طبق اخبار دولت سعودی چندین میلیون دلار به شخص حریری بدهکار بوده، قراین و شواهد نشان میدهد عربستان برای اهدافی که مدنظر دارد، حریری را وادار به استعفا کرده است.
این مدرس روابط بینالملل وجود اختلافات در حزبالمستقبل لبنان که وابسته به سعد حریری است را ممکن دانست و تصریح کرد: نحوه و نوع استعفای حریری که در یک کشور خارجی بوده و تا به امروز به لبنان برنگشته است، نشان از برنامهریزی اسعفای او در دولت سعودی است و الزاما نمیتوان به اختلافات داخلی حزبالمستقبل مرتبط کرد.
وی احتمال ارتباط استعفای حریری درباره اختلافات با حزبالله لبنان را دور از ذهن دانست و تأکید کرد: حزبالله بخشی از جامعه لبنان بوده و در دولت و پارلمان دارای نماینده است و از جریانات تأثیرگذار در فضای سیاسی شناخته میشود که نه تنها سعد حریری بلکه هر فرد دیگری در مقام نخست وزیری باشد، نمیتواند این واقعیت را کتمان کند.
رحیمیروشن در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره احتمال درگیری نظامی بین لبنان و عربستان نیز گفت: درگیری عربستان با یمن طبق اظهارات مقامات سعودی قرار بود که 10روزه به پایان برسد اما در حاضر سه سال طول کشیده و از سوی دیگر با توجه به اینکه مرز مشترکی بین این دو کشور وجود ندارد و باید از آسمان دیگر کشورها استفاده شود پس نیاز به همراهی آن کشورها است.
وی ادامه داد: دولت عربستان بیشتر تمایل دارد این حمله نظامی از سوی رژیم اسرائیل صورت گیرد که تصمیمگیری این مسأله نیز با منافع رژیم اسرائیل مرتبط است اما در کل احتمال حمله نظامی عربستان به لبنان در آیندهای نزدیک محال است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلیسینا در پاسخ به سوال مطرح شده درباره اعتراض سعد حریری به آنچه که مداخله ایران در امور داخلی لبنان نامیده بود نیز اظهار کرد: این نگاه از دولت سعودی عربستان است که به دنبال تسلط بر مناطق سنینشین جهان و به تبع آن نفوذ در کشورهای شیعهنشین است و دخالتی که آنها از آن صحبت میکنند از هر جهت که بررسی کنیم، دخالت حساب نمیشود.
وی با بیان اینکه اگر منظور آنها از دخالت، حضور نظامی ایران در عراق و سوریه است، گفت: این حضور طبق روابط بینالملل قانونی بوده و با دعوت رسمی دولت آن کشورها که در سازمان ملل هم حضور دارند، بوده است.
رحیمیروشن در پایان سخنانش تأکید کرد: اگر دخالتی مطرح باشد، این دخالت دولت سعودی است که به صورت غیرقانونی سه سال در حال بمباران مردم یمن بوده یا در حال ارسال سلاح برای تروریستها در عراق و سوریه است.
انتهای پیام
نظرات