به گزارش ایسنا، رابرت فیسک در تحلیلی برای روزنامه ایندیپندنت مینویسد: "سعد حریری گفت پس از بازگشت به لبنان استعفایش را طبق قانون اساسی این کشور تایید میکند اما نگفت با چه منطقی فکر کرد که میتواند لبنان را با اعلام استعفایش از ریاض، پایتخت عربستان شوکه کند؟
سعد حریری، نخستوزیر لبنان یک "مصاحبه" عجیب و غافلگیرانه در کانال تلویزیونی متعلق به خود داشت که تحت فشارهای سعودیها در ریاض انجام شد. حریری در این "مصاحبه" ادعا کرد مدتها پیش متن استعفایش را نوشته و در عربستان "آزادی کامل" دارد اما میخواسته "مراقب خانواده"اش هم باشد. مصاحبه پس از آن انجام شد که سعودیها حاضر به دعوت از کارکنان شبکه تلویزیونی Future TV مستقر در بیروت نشدند و اصرار داشتند که کارکنان تلویزیون خودشان از او فیلمبرداری کنند.
بنابراین زمانی که او توسط مجری محبوب لبنانی پائولا یاکوبیان در حضور مدیر خبر لبنانی شبکه فیوچر در ریاض مورد سوال قرار گرفت، سعودیها در موضعی قرار گرفتند که بتواننند سخنان او را قطع کرده و یا در صورت تخطی او از متن آماده شده آن را ویرایش کنند. این "مصاحبه" در نوع خود تنها منعکسکنند دیدگاههایی که حریری به طور مداوم در لبنان بیان میکرد نبود بلکه انعکاس دیدگاههای دولت عربستان تحت رهبری موثر شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به شمار میرفت.
حریری گفت که سخنرانی استعفایش را بیش از یک هفته پیش نوشته بود؛ سخنانی که هیچ کدام از احزاب سیاسی آن را باور نمیکنند. او گفت که "خیلی زود" به لبنان باز میگردد و در سخنانی بسیار عجیب گفت که "میخواستم شوک مثبتی به مردم لبنان بدهم تا مردم بدانند که ما در چه شرایط خطرناکی هستیم." او گفت در بازگشت به لبنان، "استعفایش" را طبق قانون اساسی این کشور تایید میکند. اما او با چه منطقی فکر کرد که میتواند لبنان را با اعلام استعفایش از ریاض "شوکه" کند؟
در این مرحله خوب است که به یاد داشته باشیم که هدف کلی این حمله تمامیت ارضی لبنان، ساقط کردن دولت، برگزاری انتخابات جدید و اخراج وزرای حزبالله از کابینه است تا قدرت ایران در لبنان شکسته شود. به نظر میرسد که تمام هدف ولیعهد عربستان همین بوده باشد.
انتهای پیام
نظرات