دکتر محمدرضا دارابی محبوب در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی زیرنظر وزارت بهداشت به نفع سلامت مردم است و باعث میشود که آنان بتوانند از فضاهای دانشگاهی استفاده کنند و اساتید دانشگاه بیشتر در مسائل درمانی مشارکت داشته باشند؛ همچنین مناطق محروم از پزشکان متخصص، مشخص شده و نیروهایی در این زمینه تربیت خواهد شد.
وی ادامه داد: فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی زیرنظر وزارت بهداشت اگرچه که ممکن است کیفیت آموزش را کاهش دهد، اما باید به فکر نیاز و سلامت مردم جامعه نیز بود و درنظر گرفت که چه چیزی برای آنان بهتر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مخالفتهای زیادی با جدایی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت صورت گرفته است، یادآور شد: به نظر من هیچگاه ادغام دانشگاههای علوم پزشکی در وزارت علوم به نتیجه نخواهد رسید و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قطعا ماندگار است.
دارابی محبوب عنوان کرد: برخی از افراد معتقدند همگرایی درمان در آموزش پزشکی باعث آسیب به آموزش شده است و بیمارستانهای آموزشی در حوزه درمان دخالت کردند و دانشجویان استفاده کافی از دروس تخصصی نمیبرند و این اشکالاتی است که شاید به طرح وارد باشد، اما باید توجه داشت همین بیمارانی که در بیمارستانهای آموزشی بستری میشوند، میتوانند به منزله آموزش عملی برای دانشجویان باشند؛ در نتیجه میتوان دریافت که فواید این طرح بیش از مضرات آن است، اما به هرحال نظرات مختلفی در این زمینه مطرح شده است.
وی با اشاره به اثرات مثبت فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی زیرنظر وزارت بهداشت، اضافه کرد: اگر مقایسه کنید قبل از سال ۵۶ و بعد از آن سال چقدر پزشک تربیت شده و چه تعداد رشته پزشکی در مقاطع مختلف اضافه شده است، به طوری که تقریباً کشور در مسائل درمانی بینیاز شده و این یک امتیاز مثبت محسوب میشود. ایران در حوزه پزشکی طی 30 سال گذشته به لحاظ کمی و کیفی در جایگاه مطلوبی در سطح دنیا قرار گرفته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اخیراً برخی افراد مایل به جدایی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و ادغام آن با وزارت علوم شدند، اما این اتفاق رخ نداد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
دارابی محبوب گفت: حدود 30 سال پیش در زمانی که وزارت بهداری وجود داشت، به منظور استفاده بهینه از امکانات بهداشتی و درمانی و اساتید متخصص در دانشکدههای پزشکی موضوع ادغام درمان و آموزش پزشکی مطرح شد و مجلس نیز تصویب کرد و در نهایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت.
وی با بیان اینکه فعالیت دانشکدههای پزشکی زیرنظر وزارت بهداشت اثرات مثبت و منفی به دنبال داشته است، عنوان کرد: یکی از مزایای این طرح آن است که اقدامات کارشناسانه مرتبط با بهداشت، درمان و سلامت مردم در یک سازمان متمرکز شده و یک ارگان تصمیم گیرنده آنهاست و دیگر نیازی نیست که یک مجموعه تربیتکننده نیرو و مجموعه دیگری صادر کننده نیرو باشد؛ در واقع یک سازمان واحد تحت عنوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفته که اهداف و ساختار تشکیلاتی آن کاملا مشخص و منظم است.
انتهای پیام
نظرات