به گزارش ایسنا، طی دو سال اخیر تلاش برای احیای حوض ماهی و قنات سعدی که گفته میشد کاملا خشکیده، آغاز شد و به گفته مجری طرح حدود یک و نیم کیلومتر کف شکنی و لایروبی انجام شد تا آب رفته به جوی بازگردد! اگرچه آب هنوز زلال نیست و کام و لبهای تشنه حوض ماهی و قنات سعدی و چشم گردشگران را سیراب نمیکند.
قنات سعدی که بیش از 3 کیلومتر طول دارد و به گفته مجتبی زحمتکش مجری طرح احیای این قنات، تاکنون حدود یک و نیم کیلومتر آن لایروبی شده است.
بنا به گفتهی زحمتکش، اکنون حدود 2 لیتر بر ثانیه آب در قنات سعدی جاری شده و این مهم تحقق وعدهای است که قبلا به شهروندان شیرازی و گردشگران این شهر داده شده بود.
زحمتکش با یادآوری اینکه عمق مادرچاه قنات سعدی به 70 متر میرسد، گفت: عمق این مادرچاه قبلا حدود 10 متر بوده و به واسطه لایروبیها و کفشکنیها به 70 متر رسیده است؛ با انجام لایروبی و جاری شدن آب در این قنات و حوض ماهی، این فرضیه که قنات خشک شده، رد میشود.
این کارشناس مرمت قناتها و سازههای آبی زیرزمینی با بیان اینکه کار مرمت و احیای قنات سعدی از سال 94 آغاز شده و طی یکسال و نیم اخیر سرعت بیشتری گرفته است، هزینهی اتمام طرح لایروبی قنات سعدی را 600 میلیون تومان اعلام و اضافه کرد: تاکنون بیش از 200 میلیون تومان صرف این کار شده است.
او با بیان اینکه برای ثبت قنات سعدی تلاشهایی در حال انجام است، گفت: امیدواریم پرونده این قنات نیز به همراه 11 قنات ایران برای ثبت در فهرست جهانی مطرح شود.
زحمتکش با بیان اینکه در سرچشمه حوض ماهی، هنوز ماهیها زندگی میکنند، گفت: با آبگیری کامل حوض ماهی، امیدواریم شاهد حضور تعداد بیشتری ماهی در این محوطه که مورد توجه گردشگران قرار دارد، باشیم.
انتهای پیام
نظرات