شاپور محمدی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه پس اگر کسی بخواهد خارج از سیستم کارگزاریهای موجود، وارد صنعت کارگزاری شود، تکلیف چیست؟ گفت: دنیا به سمت آنلاین شدن معاملات میرود و صنعت کارگزاری از لحاظ مشاوره میتواند به شکلهای مختلف خدمترسانی کند. اینکه آیا این صنعت برای افراد مختلف جذابیت دارد یا خیر، باید گفت با توجه به اینکه حجم معاملات در کشورمان نسبتا پایین است، کارگزاریهای موجود مجبورند فعلا تحمل کنند تا سودآور باشند.
وی ادامه داد: اگر کارگزاری تشکیل شود و عملکردش موفق نباشد، ریسک سیستماتیک برای کشور ایجاد میکند. موضوع کارگزاری مانند بانک است و باید مراقبتهای ویژه داشته باشد. اگر یک کارگزاری با تعداد زیادی از مشترکان دچار مشکل شود، باعث ایجاد ریسک سیستماتیک میشود.
محمدی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات سرمایهگذاران خارجی برای ورود به بازارهای مالی ایران، گفت: به جز بحث نقل و انتقال پول، موضوع حساب متولی یا "کاستودین" میتواند به ورود سرمایهگذار خارجی به ایران کمک کند. در حال حاضر کارگزاریها به هلدینگ خدمات مالی تبدیل شدهاند و این کمک خواهد کرد که ما موضوع کاستودین را برایشان تعریف کنیم.
وی ادامه داد: ما با بانکها صحبت کردیم تا از طریق شعب خارجی سرمایهگذار خارجی جذب کنند و موضوع حساب متولی را خود بانکها عهدهدار شوند و شعب خارجی آنها نقطه اتصال ما با سرمایهگذار خارجی خواهد بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: تنظیم صورتهای مالی شرکتها به روش گزارشگری مالی بینالمللی مالی از دیگر موضوعاتی است که برای سرمایهگذاران خارجی مهم است و طی یک سال گذشته سازمان بورس به این سمت رفته است.
انتهای پیام
نظرات