• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 96082112000
  • منبع : نمایندگی لرستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان:

خشکسالی‎ در کل کشور رو به افزایش است

خشکسالی‎ در کل کشور رو به افزایش است

ایسنا/لرستان پژوهشکده اقلیم شناسی کشور در پیش‎بینی فصلی خود اعلام کرده، بارش‎های چندان مناسبی برای سال 97-96 در جنوب غربی کشور پیش‎بینی نمی‎شود، به طوری‎که بخش‎های جنوب غرب کشور با خشکسالی مواجه می‎شوند.

با توجه به قرارگیری لرستان در بخش‎های غربی و جنوب غربی کشور در مصاحبه‎ای با رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان و از کارشناسان حوزه آب تاثیر کاهش بارندگی‏ها بر منابع آبی را جویا شدیم.

وی در خصوص وضعیت بارش‎های لرستان در سال آبی جاری به خبرنگار ایسنا گفت: وضعیت بارش ‎تاکنون مناسب نبوده به‎طوری‎که براساس آمار ایستگاه‎های باران سنجی شرکت آب منطقه‎ای، میانگین بارش‎ها از ابتدای سال ‎آبی جاری تاکنون در لرستان معادل 5 میلی‎لیتر بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته که معادل 19 میلی‎لیتر بوده 74 درصد کاهش و نسبت به میانگین آمار بلند مدت(حدود 60 ساله) که برابر 52 میلی‎لیتر بوده حدود 90 درصد کاهش نشان می‎دهد.

میرزایی خاطرنشان کرد: مقایسه آمار بارش‎ها در ادوار گذشته، نسبت به چندسال اخیر نشان می‎دهد که شدت و مدت خشکسالی‎ها در کل کشور و همچنین در استان لرستان رو به افزایش است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ‎ ای لرستان در خصوص کاهش بارندگی‎ها و تاثیر آن بر روی منابع آبی نیز عنوان کرد: کسری آب مخازن زیرزمینی ما در سال‎های گذشته بسیار زیاد بوده، لذا کمبود بارش‎ها در سال‎جاری آبی و پراکنش نامتناسب آن از نظر زمانی و مکانی می‎تواند اثرات منفی زیادی بر منابع آبی داشته باشد.

میرزایی اضافه کرد: کاهش بارندگی‎ها و افزایش دما اثرات مستقیم قابل توجهی بر کاهش کمی و کیفی منابع آب، کاهش تولید محصولات کشاورزی و دامی ایجاد مشکلات زیست محیطی و تخریب مراتع و جنگل‎ها دارد. حتی چنانچه در سال‎های آینده مقدار بارش‎ها بیش از میانگین سالیانه باشد، با این وضعیت کسری آب آبخوان‎ها در کوتاه مدت قابل جبران نیست.

این کارشناس حوزه آب در خصوص چگونگی کاهش اثرات منفی خشکسالی احتمالی و کاهش بارش‎ها افزود: اگر چه عوامل کاهش بارندگی‎ها و بروز خشکسالی‎ها در اختیار ما نیست ولی ما می‎توانیم این وضعیت را مدیریت کنیم و اثرات منفی آن را به شدت کاهش دهیم.

میرزایی ادامه داد: مدیریت بحران استان لازم است مسئله کاهش بارندگی‎ها در سال ‎ جاری زراعی و اثرات آن بر کشاورزی و منابع آبی استان را در دستور کار خود قرار داده و تسهیلات لازم جهت تعدیل خطر موصوف را به کار گیرد و با حفظ آمادگی در پیش‌بینی اعتبارات کافی جهت جبران خسارات احتمالی به بخش آب و کشاورزی اقدام کنند.

وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‎ای لازم است اقدامات مشترکی در خصوص جلوگیری از کاشت گونه‎های آبدوست، اصلاح الگوی کشت و استفاده از سیستم‎های نوین آبیاری به منظور کاهش اثرات منفی و کاهش بارندگی‎های برمنابع آبی انجام دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: یکی از اثرات زودهنگام کاهش بارندگی‎ها، آسیب پذیری منابع آب شرب بوده که لازم است شرکت‎های آبفا و آبفار اقدامات پیشگیرانه خود را انجام دهند.آب ماده‎ای است که جایگزین ندارد لذا تمامی دستگاه‎های ذیربط ضروری است موضوع کاهش بارندگی‎ها را جدی بگیرند و از هم اکنون با برنامه‎ریزی صحیح و به کارگیری اقدامات و تدابیر لازم در جهت تعدیل خطر بکوشند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha