سعید فرحبخش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وضعیت آموزش عالی کشور اظهار کرد: وضعیت آموزش عالی از جهات مختلف چندان مناسب نیست و خروجی دانشگاهها، فارغ التحصیل شدن دانشجویانی است که مهارت کافی برای ایجاد شغل را نداشته و بازار کار نیز جایی برای بکارگیری آنان ندارد.
وی ادامه داد: البته این مشکل سابقه تاریخی دارد و به زمان اخیر برنمیگردد اما متاسفانه طی سالهای اخیر با افزایش تعداد دانشجویان، افزایش مراکز دانشگاهی بیکیفیت، تمایل به مدرکگرایی، برنامهریزی آموزشی نامناسب و پایین آمدن سطح کیفی آموزش این معضل بیش از پیش نمود پیدا کرده است.
فرحبخش اضافه کرد: تعداد دانشگاههای ایران با تعداد دانشگاههای کشوری مانند چین برابری میکند و این کمیتگرایی موجب بروز مشکل در نظام آموزش عالی شده است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی یادآور شد: این چالشها سبب ایجاد مشکلات اقتصادی و بالارفتن آمار بیکاران در بین فارغالتحصیلان دانشگاهی و بالارفتن سن ازدواج و مشکلات فرهنگی میشود.
وی خاطر نشان کرد: سالیانه 700 تا 800 هزار دانشجو در کشور در مقطع کارشناسی ارشد و زین پس هر سال 20 هزار نفر در مقطع دکتری فارغالتحصیل خواهند شد که این آمار بسیار بالاست و از آنجا که بخش زیادی از مشاغل کشور نیاز به نیروهای مهارتی دارد، با چالش کمبود نیرو در این مشاغل مواجه خواهیم شد.
فرحبخش گفت: در کشورهای پیشرفته حدود 80 درصد دانشگاهیان در مراکز مهارتی و علمیکاربردی تحصیل میکنند و از این جهت این کشورها با مشکل نیروی مهارتی مواجه نیستند.
انتهای پیام
نظرات