محمد الهداد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود پتانسیل بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر در واحدهای صنعتی و معدنی استان مرکزی گفت: این مراکز میتوانند از امتیاز انشعاب استفاده کرده و در واحدهای خود تجهیزات تولید انرژیهای تجدیدپذیر بخصوص خورشیدی تا سقف 100 کیلووات و بادی تا سقف یک مگاوات نصب کنند.
وی ادامه داد: با بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان انرژی تولیدی پاک در این ظرفیت به ازای هرکیلووات خورشیدی هفت هزار ریال و برای بادی هرکیلووات پنج هزار و 700 ریال هزینه وزارت نیرو پرداخت میشود.
اله داد گفت: متوسط برق فروشی در استان مرکزی کمی بالاتر از 70 تومان است، اما همین میزان برق که با این نرخ فروخته میشود اگر توسط بخش خصوصی از محل تولید انرژی های تجدیدپذیر فروخته شود به مبلغ 700 تومان توسط شرکت توزیع نیروی برق استان خریداری میشود.
وی با اشاره به آیتم های جذابی که از سوی دولت برای خرید برق در نظر گرفته شده و از جمله آنها خرید برق حاصل از بهرهگیری از انرژیهای تجدید پذیر است، گفت: نگرانی در خصوص برگشت سرمایه صرف شده در این بخش نیست، چراکه بسته به نوع پنل خورشیدی نصب شده میزان سرمایهگذاری انجام شده در این حوزه ظرف مدت سه سال قابل برگشت است.
وی ضمن درخواست از مالکان صنایع و معادن به منظور بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر از طریق بکارگیری مشاورین متخصص در این حوزه گفت: بهره برداری از انرژیهای تجدیدپذیر موجب صرفه جویی در برق مصرفی حوزه صنعت و معدن خواهد شد و بخش اعظمی از هزینههای واحدها که مربوط به برق است را کاهش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: در کشور ما میزان تابش خورشید بسیار مطلوب است و اگر با کشورهای اروپایی مقایسه کنیم، متوسط تابش جهانی به ازای هر متر مکعب 3.5 کیلووات ساعت است اما در کشور ایران 4.5 کیلووات ساعت است که بیانگر بالاتر بودن میزان تابش خورشید در ایران نسبت به میانگین جهانی است و این ظرفیت بالایی برای بهرهگیری از انرژی تجدیدپذیر در ایران است.
وی با اشاره به بهرهبرداری از اولین نیروگاه مگاواتی کشور با ظرفیت تولید یک مگاوات تولید در سفر هیئت دولت که در جاده خمین صورت گرفت، افزود: با حضور سرمایهگذاران به دنبال افزایش بهرهگیری از این ظرفیت در نقاط مختلف استان هستیم تا میزان استفاده از انرژی خورشیدی را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به سهم 60 درصدی صنعت استان مرکزی از مصرف انرژی گفت: صنایع استان باید به گونهای عمل کنند تا هزینههای مادی صنایع و معادن را با بهره گیری از انرژی خورشیدی که موجب صرفه جویی در هزینه میشود کاهش داده و علاوه بر کاهش تبعاتزیست محیطی ناشی از مصرف انرژی فسیلی، به اقتصاد کشور نیز کمک کنند.
اله داد خاطرنشان کرد: بهره گیری از انرژی های خورشیدی علاوه بر کاهش بدهیهای صنایع و معادن به حوزه برق، موجب درآمدزایی این واحدها در ازای تولید برق نیز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات