به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به دنبال بهرهگیری از این سفر برای تقویت اتحاد واشنگتن با سئول و همچنین گسترش همکاری دو کشور در راستای اعمال فشار بیشتر علیه کره شمالی است، ممکن است وی با چندین موضوع نه چندان خوشایند نیز مواجه شود.
در حال حاضر هم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و هم مون جائه این، رئیسجمهور لیبرال کره جنوبی توافق کردهاند که اکنون زمان افزایش تحریمها و فشارها علیه کره شمالی، کشوری که تعهدات بینالمللی را در برنامه هستهای و موشکی خود نادیده گرفته، است.
اما مون جائه این به عنوان یکی از وکلای حقوق بشر کره جنوبی هنوز مدافع گفتوگو به عنوان راهی برای کاهش تنشها با کره شمالی بوده و مخالف هرگونه حمله نظامی است.
این در حالی است که ترامپ چندین بار در پیامهایی در توئیتر به طور ضمنی کره شمالی را تهدید به اقدام نظامی کرده است.
از سوی دیگر مذاکرات دوباره درباره توافق تجارت آزاد دو جانبه میان کره جنوبی و آمریکا یکی از موضوعات محوری در دیدار دوجانبه مون و ترامپ خواهد بود.
ترامپ بارها از این توافق انتقاد کرده است، در حالی که پیش از ریاست جمهوری ترامپ بسیاری در سئول و واشنگتن این توافق را به عنوان مبنای کلیدی اتحاد دو کشور اعلام کردند. حتی گزارشهایی در اوایل امسال مبنی بر احتمال خروج ترامپ از این توافق مطرح شد. در نهایت دو کشور مذاکرات دوباره درباره این توافق را تابستان امسال آغاز کردند.
همچنین ترامپ خواهان پرداخت بیشتر از سوی کره جنوبی به دلیل حضور نظامی آمریکا در خاک این کشور برای مقابله با هرگونه خصومت احتمالی از سوی کره شمالی است.
ترامپ در دوران کمپین انتخاباتیاش اعلام کرد که کره جنوبی و ژاپن باید کمکهای مالی بیشتری برای میزبانی از 80 هزار سرباز آمریکایی انجام دهند وگرنه وی این سربازان را خارج خواهد کرد.
اما پس از ورود ترامپ به کاخ سفید وی به صورت عمومی تهدید به خروج سربازان نکرده است. در حال حاضر کره جنوبی بیش از 80 میلیون دلار سالانه به آمریکا پرداخت میکند.
به علاوه توافق اخیر کره جنوبی با چین در راستای تلاش برای پایان بخشیدن به تنشها درباره استقرار سیستمهای ضد موشکی تاد در کره جنوبی میتواند مساله ساز باشد.
انتهای پیام
نظرات