حسن امیری در گفتوگو با ایسنا، درباره راهاندازی صندوق ارزی در بازار سرمایه در قالب مدلی همچون صندوقهای کالایی در آینده نزدیک و اثرات آن در پوشش ریسک تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گفت: مباحث ارزی دامنه وسیعی را شامل میشود که ابزارهای بازار سرمایه میتواند کمک حال زیادی در بحث کاهش نوسانات کاذب بازار ارز باشد.
وی افزود: در حوزه ارز چند نکته حائز اهمیت وجود دارد که یک مورد آن بحث بسترسازی در حوزههای ارزی است که در این راستا بحث انتشار اوراق ارزی، تاسیس صندوقهای ارزی و راه اندازی معاملات آتی ارز نیز مطرح هستند. البته پیش از این نیز موضوع انجام معاملات آتی ارز در بورس کالای ایران مطرح بود که این امر در انتظار اعلام با بانک مرکز ی است.
معاون نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه بایستی به تدریج استفاده از هرکدام از این بازارها را در بازار سرمایه عملیاتی کنیم، گفت: با توجه به این که انجام هر اقدامی در بازار ارز به بانک مرکزی نیز ارتباط دارد، ما در بازار سرمایه در همه این حوزه ها باید با بانک مرکزی همکاریهای لازم را داشته باشیم که اولین مصداق این موضوع بحث راه اندازی صندوق های ارزی است که بانک مرکزی نیز برای تحقق آن همراهی کرده تا به زودی شاهد راه اندازی اولین صندوق ارزی باشیم و بعد از آن بتوانیم استفاده از سایرمحصولات و ابزارهای موجود در بازار سرمایه را در حوزه ارز عملیاتی کنیم.
امیری درباره زمان راهاندازی و آغاز فعالیت این صندوق گفت: از جنبه مقرراتی نیز با هماهنگی بانک مرکزی این طرح در حال حاضر تکمیل شده است ودرخواستی نیز برای راه اندازی صندوق ارزی در بازار سرمایه وجود دارد، بنابراین اگر متقاضی مربوطه مدارک خود را تکمیل کند، مانع مقرراتی برای راهاندازی این صندوق وجود ندارد و اجرای آن سریعا عملیاتی میشود.
این عضو هیات مدیره سازمان بورس در خاتمه سخنان خود گفت: آیین نامه مقرراتی، اساس نامه و دستورالعمل مربوط به راهاندازی صندوق ارزی نهایی شده و درآخرین جلسه هیات مدیره سازمان بورس مقرر شد که بایستی در ابتدای امر درخواست های موجود برای راهاندازی صندوق ارزی به سازمان بورس ارایه شود تا پس از طی مراحل قانونی، در آینده نزدیک شاهد راهاندازی این صندوق در بازار سرمایه باشیم.
انتهای پیام
نظرات