• دوشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96080804569
  • خبرنگار : 71473

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

۱۲۰ کالای دیگر به تجارت ترجیحی ایران و ترکیه اضافه می‌شود

۱۲۰ کالای دیگر به تجارت ترجیحی ایران و ترکیه اضافه می‌شود

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه از نهایی شدن افزایش تعداد کالاهای ترجیحی میان ایران و ترکیه خبر داد و تصریح کرد که تجارت ترجیحی با ترکیه به نفع ایران بوده و صادرات ایران به ترکیه در ۹ ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

رضا کامی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد:‌ بر اساس توافقنامه‌ای که میان دو کشور ایران و ترکیه در رابطه به تجارت ترجیحی در سال ۲۰۱۵ امضا شد، پیش‌بینی شده بود که در فواصل مختلف تعرفه‌ها بازنگری شود و نسبت به کاهش یا افزایش تعداد تعرفه‌ها اقدام شود.

وی افزود: حدودا بیش از یکسال است که در رابطه با افزایش تعرفه‌ها و افزایش آن‌ها از هر طرف به تعداد ۶۰ تعرفه مذاکره شده و به نظر می‌رسد که به توافق نهایی نزدیک شده است و در آینده نزدیک احتمالا در کمیسیون مشترک اقتصادی این بحث نهایی می‌شود و تعداد ۶۰ تعرفه به تجارت ترجیحی از هر طرف اضافه خواهد شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه درباره اینکه تجارت ترجیحی با ترکیه چقدر به نفع ایران بوده است گفت: به طور کلی آمار ۹ ماه گذشته نشان می‌دهد که صادرات ما به ترکیه افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به آمارهای منتشر شده از طریق مرکز آمار ترکیه حدودا بیش از پنج میلیارد دلار صادرات ایران به ترکیه بوده است در حالی که صادرات ایران به ترکیه حدود دو میلیارد دلار بوده است و مقایسه صادرات ما با ترکیه در ۹ ماهه سال گذشته حاکی از افزایش چشمگیر صادرات ما به ترکیه است.

به گفته کامی، یکی از کالاهایی که صادرات آن به ترکیه افزایش زیادی پیدا کرده، خرما بوده است. در سال‌های گذشته ایران از نظر صادرات خرما به ترکیه در ردیف‌های پایین قرار داشته است اما سال گذشته و امسال ایران در ردیف دوم صادرکننده خرما به ترکیه قرار گرفته است. خرما جزو کالاهای تعرفه ترجیحی بوده و همین موضوع باعث افزایش صادرات آن به ترکیه شده است.

به گزارش ایسنا، تجارت ترجیحی شکلی از مبادله تجاری است که دو کشور با یکدیگر توافق می‌کنند که به منظور تسهیل مراوادات تجاری و عملیات صادرات و واردات، تعرفه برخی از کالاها را پایین می آورند. تجارت ترجیحی باعث می‌شود معاملات آسان‌تر انجام شود؛ به این معنی که واردات و صادرات کالا راحت‌تر صورت گیرد. ایران نیز در سال‌های گذشته با حدود 30 کشور تجارت ترجیحی برقرار کرده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha