به گزارش ایسنا، داود محمدی در سخنان خود در کنگره بینالمللی حقوق شهروندی با اشاره به پیشینه تاریخی حقوق شهروندی اظهار کرد: پیشینه حقوق شهروندی به زمانی که بشر زندگی اجتماعی را تجربه کرد و هسته اولیه جامعه شکل گرفت افراد برای خود و خانوادهشان حقوق قائل بودند و پیشینه حقوق شهروندی با شروع زندگی اجتماعی آغاز شد.
وی افزود: مهمترین نمونه سند مکتوب در ارتباط با حقوق شهروندی مربوط به منشور حقوق شهروندی کوروش کبیر است و از افتخارات ایرانیان میباشد.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خاطرنشان کرد: با ورود اسلام و استقبال مردم نیز جلوههای باشکوهی از حقوق شهروندی را در آیات، احادیث و روایات ائمه نیز شاهد هستیم و بعد از انقلاب اسلامی نیز در این خصوص قدمهای بلندی برداشتیم.
محمدی بیان کرد: گامهای بلند کشور در خصوص رعایت حقوق شهروندی در سه عنوان اسناد بالادستی، قانون اساسی و قوانین عادی ما مظاهر متعددی به چشم میخورد که از جمله آن فرمان ۸ مادهای امام خمینی (ره) و فرمان مقام معظم رهبری در این زمینه است.
وی اظهار کرد: بیش از ۵۰ اصل از مواد قانون اساسی به حقوق شهروندی اشاره دارد و با امضای کنوانسیونهای بینالمللی در این حوزه قدمهای خوبی برداشتهایم.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: اگر بخواهیم حقوق شهروندی را تقسیمبندی کنیم در سه حوزه است که عبارتند از حقوق مدنی، سیاسی و حقوق قضایی است که تصویب حقوق شهروندی توسط دولت در سال ۹۵ از جمله مصوبات در زمینه حقوق شهروندی است.
وی افزود: یکی از راهکارهای تحقق حقوق شهروندی و ضمانتهایی که در این خصوص داریم بحث نظارتهای بر قوانین است. اگر دستگاههای مختلف بر اجرای قوانین نطارت داشته باشند حقوق شهروندی تضمین میشود.
محمدی در ادامه گفت: اصل ۹۰ قانون اساسی پیش بینی شده که رسیدگی به شکایت از طرز کار قوای سهگانه بر عهده مجلس است و این وظیفه به کمیسیون اصل ۹۰ محول شده است.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بیان کرد: متاسفانه مواردی از نقض حقوق شهروندی در مسائل مختلف داریم که تنها با تکیه بر قانون نمیتوان به این مهم دست یافت.
وی گفت: تمام عناصر قدرت و قوای سهگانه و تمام نهادهای سیاسی و مدنی خود را مکلف به رعایت حقوق شهروندان بدانند و بهترین و روشنترین راه برای حفظ حقوق شهروندی اجرای قانون است و باید مصرانه در اجرای قوانین تاکید داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات