• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۶ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96072514440
  • خبرنگار : 71263

برنامه‌های عراق برای تولید نفت در شمال کشور

برنامه‌های عراق برای تولید نفت در شمال کشور

شرکت دولتی "نفت شمال" عراق پس از پیشروی نیروهای فدرال و تصرف بخشهایی از منطقه نفتی مورد مناقشه از نیروهای کرد، وعده داد تداوم روند تولید و صادرات نفت شمال این کشور را حفظ کند.

به گزارش ایسنا، به گفته منابع محلی، ارتش عراق اوایل روز دوشنبه مقر شرکت دولتی "نفت شمال" و همه دارایی‌های تولید نفت این شرکت در منطقه تولید نفت کرکوک را از نیروهای پیشمرگه کرد باز پس گرفت.

فرید الجدیر، مدیرکل شرکت "نفت شمال" به "اس اند پی گلوبال پلاتس" گفت: نیروهای فدرال کنترل میدان جنوبی بابا دام و همچنین آوانا دام و میدان بای حسن را بدست گرفتند.

از حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز متوسط تولید میادین تحت کنترل دولت اقلیم کردستان، تقریبا نیمی از میدان‌های آوانا دام و بای حسن تولید می شود که دولت اقلیم کردستان در جریان خلا امنیتی سال ۲۰۱۴ که پس از هجوم گروه تروریستی داعش به شمال عراق ایجاد شده بود، آنها را ضمیمه منطقه تحت کنترل خود کرده بود.

تولید نفت از میدان بزرگ کرکوک اواخر روز دوشنبه در سطح عادی در جریان بود اما به گفته یک مقام نزدیک به صادرات نفت شمال عراق،  جریان صادرات به بندر سیهان ترکیه به طور موقت کاهش یافت.

وی کاهش جریان صادرات را به بازگشت کنترل به دولت عراق نسبت داد و اظهار کرد که کاهش صادرات نشانه تعطیل شدن میدان‌های نفتی نبوده است.

مدیرکل شرکت "نفت شمال" ظهار کرد: وی قصد دارد مهندسان این شرکت را به میادین کرکوک اعزام کند تا تداوم روند تولید و صادرات کل نفت عراق حفظ شود.

به کارکنان میدان‌های بای حسن و آوانا دام روز دوشنبه گفته شد سر کار حاضر نشوند. با این‌همه در حال حاضر تولید نفت با متوسط تولید ۲۸۰ هزار بشکه در روز از دو میدان ادامه دارد. تنش‌ها با تلاش بغداد برای بدست گرفتن کنترل شهر کرکوک و میادین نفتی پیرامون آن بالا گرفته است. بدون این میادین، تولید نفت دولت اقلیم کردستان بسیار کمتر خواهد بود.

وزارت نفت عراق با صدور بیانیه‌ای خواستار آن شد که جریان نفت آسیب نبیند و وزارت منابع طبیعی دولت اقلیم کردستان نیز تایید کرد که تولید تعطیل نشده است.

این وزارتخانه در توییتر اعلام کرد ما با وزیر نفت موافق هستیم. با وجود مسائل سیاسی، اختلال در روند تولید نفت اتفاق نخواهد افتاد و مطمئنا از جانب ما نخواهد بود.

تحت یک قرارداد یک ساله با بغداد، دولت اقلیم کردستان از تنها مسیر صادراتی شمال عراق که خط لوله صادرات کردستان از طریق ترکیه است، حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادر می‌کند.

وزارت منابع طبیعی دولت اقلیم کرستان در توییتر اعلام کرد برخلاف برخی از شایعات، نفت همچنان از طریق خط لوله صادرات جریان دارد و دولت اقلیم کردستان برای متوقف کردن آن اقدام نخواهد کرد.

به گفته یک منبع بازرگانی، برخی از خریداران فیزیکی نفت کردستان و عراق در اروپا نگران پیامد این تنش‌ها برای ثبات آینده صادرات هستند. بازار مطمئنا آنچه را که روی می‌دهد، نظاره می‌کند اما به نظر نمی‌رسد کسی کار خاصی انجام دهد. در هر صورت صادرات از تحولات اخیر تاثیری نپذیرفته است.

به گفته یک منبع پالایشگاهی، هیچ کس آنقدر نگران نیست. این مسئله نباید بر بازار تاثیر زیادی داشته باشد زیرا بغداد و اربیل بایستی در یک مقطع به توافق برسند.

تولیدکنندگان نفت مستقل در کردستان عراق که بدنبال تحولات اخیر با کاهش ارزش سهامشان روبرو شدند، اعلام کردند که این تنش‌ها پیرامون کرکوک بر فعالیت آنها تاثیری نداشته است.

شرکت گلف کی‌استون پترولیوم که بلوک شیکان واقع در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال غربی شهر اربیل را اداره می‌کند، اعلام کرد: فعالیت این شرکت طبق روال معمول ادامه دارد. با این‌همه این شرکت اوضاع را تحت نظر قرار دارد.

شرکت جنل انرژی که میدان طق طق در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی کرکوک و میدان تاوکه واقع در ۶۰ کیلومتری این شهر را اداره می‌کند، نیز اعلام کرد: فعالیت‌هایش مختل نشده است.

رویدادهای اخیر در پی برگزاری همه‌پرسی استقلال از سوی دولت اقلیم کردستان در ۲۵ سپتامبر روی داده که در واکنش به آن دولت مرکزی عراق به همراه ترکیه تهدید کرده‌اند صادرات نفت به کردستان را مسدود کنند. نیروهای نظامی در این منطقه حضور پیدا کرده بودند و مقامات دولت اقلیم کردستان در چند روز گذشته هشدار داده بودند که تصور می‌کنند حمله نیروهای عراقی قریب‌الوقوع است.

شرکت نفت شمال، میادین کرکوک، بابا دام، جامبور، خباز، بای حسن و آوانا دام را اداره می‌کند.

وزارت نفت عراق رسما به همه‌پرسی استقلال دولت اقلیم کردستان واکنش نشان نداده و تنها خواستار بازگشت میادین تحت کنترل این منطقه به خصوص میدان‌های بای حسن و آوانا دام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha