به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به این پرسش که موضوع دولت در برابر قراردادن سپاه پاسداران توسط آمریکا در زمره گروه های تروریستی چیست، گفت: موضع دولت نسبت به سپاه بسیار روشن است، سپاه یک ارگان انقلابی است و یکی از مولفه های قدرت و دفاع ملت بعد از انقلاب بوده است.
وی افزود: این نهاد همچنان مورد احترام است و مردم هیچ گاه رشادت های سپاه در دفاع از کشور و مردم را فراموش نمی کنند و جهان باید با واقع بینی دفاع سپاه برابر تهاجم تروریستی داعش را تایید کند که می کند.
نوبخت تاکید کرد: سپاه مدافع ملت و مهاجم به تروریست هاست پس اگر آمریکا چنین واکنشی را در برابر سپاه داشته باشد خودش مثل همان تروریست هایی می شود که همین مواضع را نسبت به سپاه دارند.
سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه عزم دولت بر این است که برای تخصیص بودجه های جاری محدودتر عمل کند، گفت: اگر چنین عمل نکنیم برای تامین بودجه عمرانی با مشکل مواجه می شویم و تعهدات دولت بر این است. قرار بر این نداریم همان طور که حقوق بازنشستگان را می دهیم حقوق آن کارخانه ای که قبلا دولتی بوده و الان خصوصی شده است را بدهیم، البته ما وظیفه داریم که مشکلات آنان را حل کنیم.
وی تصریح کرد:ما دوست داریم که بیکاری را رفع کنیم اما نه این گونه که بیاییم و در بخش دولتی که اشباع شده بازهم استخدام های بدون برنامه داشته باشیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت با کاهش ارزش ریال در برابر دلار متضرر خواهد شد، اظهار کرد: ما با کاهش ارزش ریال در برابر دلار به صورت غیر منطقی مخالفیم و سیاست دولت این است که نرخ ارز شناور کنترل شود و این را هم بدانیم که دولت از تضعیف پول ملی متضرر میشود و فکر نکنیم که دولت با تبدیل دلار به ریال از آنجایی که ریال بیشتری به دست می آورد پس به دنبال این است که ارزش پول ملی را کاهش دهد.
وی افزود: دولت، سیاست مهار تورم را بر عهده دارد و از این خرسندیم که اعلام کنیم که دولت کوشید قدرت خرید مردم را کنترل کند که کمتر نشود و این یک تهمت بی اساس و بی ربط به دولت است که بگوییم دولت به دنبال کاهش ارزش پول ملی است.
نوبخت تاکید کرد: به دولت پرخاشگر و تشنج آفرین آمریکا که رئیساش را حتی برخی هم حزبیهایش هم قبول ندارند و اروپا هم او را قبول ندارد و حتی در صحت سلامت روانیاش عدهای تردید کردهاند که نمی خواهم وارد این موضوع شوم،اگر چیزی میگوید نباید به آن اعتنا کنیم.
وی با بیان اینکه دولت در روزهایی که هنوز برجام به نتیجه نرسیده بود توانست نرخ تورم و ارز را کنترل کند اظهار کرد: نباید با حرف های ترامپ و تحت تاثیر گفته های او بازار خودمان را به هم بریزیم. ما کشوری بودهایم که در منطقه پرآشوب خود با ثبات به حرکت ادامه داده ایم و من به عنوان کوچکترین خدمتگزار مردم عرض می کنم با تهدیدهایی از این دست هیچ اتفاقی نمی افتد، بلکه در واقع اتفاق زمانی میافتد که ما حرف فردی را که قصدش تشنج آفرینی است را جدی بگیریم و تحت تاثیرش قرار گیریم.
نوبخت تصریح کرد: انتظار این است که در برابر زیادهخواهیها مقاومت کنیم و این انتظار فقط از جانب دولت نیست، بلکه مردم و نظام هم همین انتظار را دارند و در واقع همه ما باید در برابر آدمی هرزهگو و واهی گو متحد شویم و کشورمان را حفظ کنیم که در اینجا من از کسانی که حتی نسبت به دولت زاویه انتقادی دارند دعوت می کنم در این مورد با دولت متحد و همراه شوند و در برابر آن زاویه قدرت بیرونی که می خواهد به ما لطمه وارد کند بایستند.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری خود با بیان اینکه برجام هر چه نداشت لااقل آن اتهامهایی که در دورههای گذشته به ما زده میشد برداشته شد، اظهار کرد: همان آژانس انرژی اتمی که میگفت فعالیتهای هستهای ایران نظامی است، امروز میگوید این فعالیت ها صلح آمیز است و همان رئیس آژانس انرژی اتمی که می گفت اقدامات ایران شبهه ناک است امروز میگوید صلح آمیز است. ما به جهانیان حقانیت خودمان را ثابت کردیم و امروز جهانیان میدانند که ما حقانیتمان ثابت شده است و پیمان شکن ما نیستیم، بلکه کشوری دیگر است.
نوبخت در پاسخ به پرسش دیگری درباره مساله افزایش نرخ ارز، اظهار کرد: هر شخصی که دلار خریده با کاهش ارزش پول ما خوشحال و ثروتمند می شود اما ملت ما در برابر این موضوع فقیرتر خواهند شد و سیاست دولت مدیریت کردن این ارز شناور است و همانطور که پیشتر اشاره کردم دولت خواهان تقلیل ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار نیست و ما نیز به آن گروهی که دلار خریده است باید طور دیگری کمک کنیم که در کسب و کار خود موفق باشد.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه اقدامات دولت در برابر موضوع همه پرسی استقلال کردستان عراق اظهار کرد: در خصوص اتفاقاتی که در عراق و در بخشی از آن با نام اقلیم کردستان پیش آمده موضع جمهوری اسلامی ایران یکپارچگی عراق است و عاقلانه هم همین است که کشوری که بخشی از سرزمینش در اشغال تروریستها قرار دارد یکپارچه بماند تا توان خود را به سمت مقابله با تروریستها ببرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: دولت عراق از ما درخواست کرد همانطور که در برابر تروریست ها به آنها کمک کردیم در حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق هم به آنها کمک کنیم و خوشبختانه دولت ترکیه هم همین نظر را دارد و سفر اخیر آقای اردوغان به ایران هم در راستای همین موضوع بود.
نوبخت با اشاره به این که مردم کردستان ایران سرمایه ما و یکی از با شرفترین اقوام ایرانی هستند اظهار کرد: ما همچنین مردم شریف عراق در اقلیم کردستان را دوست داریم و هیچگاه راضی نمی شویم سیاست هایمان به مردم این منطقه صدمه بزند و از دولت عراق هم میخواهیم که طوری عمل کند که مردم این منطقه آسیب نبینند و البته ما نیز مطابق با سیاست های دولت عراق با آنان همراهی میکنیم و من نیز نمیتوانم اطلاعات بیشتری درباره نشست سه جانبه ایران،ترکیه و عراق درباره اقلیم کردستان در حال حاضر ارائه کنم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که اقدامات دولت برای تسهیل انتقال زائران مراسم اربعین به عراق چگونه بوده است، اظهار کرد: مسئولیت انتقال زائرین توسط اتوبوسهایی انجام میشود که متعلق به بخش خصوصی هستند و آنان را به مرزها منتقل میکنند که ما از آنان تشکر میکنیم، اما آنان می گویند که اگر بخواهیم زائران را به مرز ببریم، باید در مسیر برگشت خالی بازگردیم و این گونه ضرر میکنیم که در این مساله باید با عقلانیت با بخش خصوصی و قشر زحمتکش جامعه مواجه شویم نه اینکه به آنان بگوییم شما ضرر کنید تا بخشی از مردم به زیارت مشرف شوند.
وی ادامه داد: نهایت کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که با اختصاص ردیف بودجهای در وزارت کشور شرایط حمل و نقل مسافران و زائران شریف عتبات عالیات را فراهم کند.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که موضع دولت در مقابله با فساد چیست؟ اظهار کرد: واقعا رئیس جمهوری بسیار نسبت به موضوع مقابله با فساد حساس است و به مدیران دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی تاکید کرده است که اگر کوچکترین فسادی در بدنه دولت میبینند به ایشان منتقل کنند تا بدون اغماض با فرد خاطی برخورد شود که در این زمینه هیچ خط قرمزی هم قائل نیستند همانطور که تاکنون نیز همین را دیده ایم.
سخنگوی دولت ادامه داد: همه قوا باید با فساد مقابله کنند، اما انتظاری که ما از بخش قضائی داریم این است که اجازه دهیم آنان به کار خود عمل کنند و به آنان اعتماد کنیم و فرصت دهیم که با استقلال روند رسیدگی به فساد و ریشه کن کردن آن، این پدیده غیر انسانی را انجام دهند. قطعا در این زمینه دولت نیز به آنان کمک میکند.
وی تاکید کرد: قوه قضائیه یک قوه مستقل است و کنش و واکنش و اقدامات قضائیاش باید به گونه ای باشد که شبهه سیاسی بودن به آن نخورد که اگر چنین شود، هم بخش قضائی ماجرا تضعیف میشود و هم اینکه ممکن است اختلافاتی را ایجاد کند و امروز نیز هیچ کسی نمیخواهد بین روسای سه قوه اختلافی وجود داشته باشد آن هم در شرایطی که ما از خارج از مرزهای کشور با مشکلاتی مواجهیم و کشورهای سلطهگر سعی میکنند به ما فشار وارد کنند تا بحث و منازعاتی در کشورمان ایجاد شود که اگر چنین تلقی از منازعات سیاسی در بین فعالان اقتصادی اثر بگذارد، این تاثیر منفی خواهد بود و آنان به دنبال با ثبات کردن سرمایه خود میروند که نمونهاش تبدیل سرمایههایشان به دلار است که این موضوع خود سبب افزایش قیمت دلار هم میشود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: قوه قضائیه یک قوه مستقل است و باید با استقلال به پروندههایی که میخواهد رسیدگی کند و از طرفی هم باید این اتفاق بیفتد که شبهه سیاسی بودن در اقدامات قوه قضائیه وجود نداشته باشد که البته این موضوع از سوی ما پذیرفته نیست و معتقدیم که قوه قضائیه در اقداماتش سیاسی عمل نمیکند، اما تاکیدی که انجام میدهیم از این جهت است که این موضوع حساسیت فراوانی دارد و باید با مراقبت نسبت به آن عمل کرد.
نوبخت در پاسخ به پرسشی در زمینه موضع دولت درباره ایجاد محدودیتهای تازه برای سیدمحمد خاتمی اظهار کرد: موضع رسمی دولت را در این زمینه رئیس جمهوری بیان کردند، اما باید ببینیم که در شرایط فعلی ما به چه نیازمندیم؟ اتحاد، اتفاق و انسجام یا تفرقه؟ موضع دولت این است که در این شرایط با واقع بینی در برابر خواست بدخواهان ملت، فرصت را برای آنان در جهت متشنج کردن شرایط فراهم نکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که درباره موضوع پرونده جاسوسی دریاصفهانی چه اطلاعاتی دارد؟ اظهار کرد: با عنایت به اینکه مسائل جاسوسی و رسیدگی به آنها از جمله وظایف وزارت اطلاعات است و نیز با عنایت به گزارش وزیر اطلاعات درباره اتهامات ناروایی که به جاسوسی فرزند یکی از روسای قوا باز میگشت و ما نیز این گزارش را واقعا قبول کردیم و واقعا نیز همین طور بود، بهتر است اجازه دهیم که همین نهاد اطلاعاتی گزارش خود را درباره موضوع جاسوسی دری اصفهانی اعلام کند.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که طرح نمایندگان مجلس درباره ایجاد وزارت برنامه و بودجه و گردشگری به کجا رسیده است و نظر دولت درباره تشکیل این دو وزارتخانه چیست، اظهار کرد: نظر دولت همانی بود که در لوایح دولت به مجلس ارائه شد و مشخص کرد که کدام وزارتخانهها را می خواهد تجمیع کند و این نگاه ساختاری دولت است و هرچه غیر از آن صورت بگیرد برخلاف نظر دولت است.
وی افزود: راجع به موضوع برنامه و بودجه باید گفت که این موضوع جزو وظایف مستقیم رئیس دولت است و رئیسجمهور می تواند هر فردی را که انتخاب می کند در این مسئولیت قرار دهد واین موضوع برنامه و بودجه جزو مواردی نیست که رئیسجمهور بخواهد برای آن فردی را انتخاب کند و آن فرد به مجلس برود و اجازه بگیرد. بنابراین از نظر قانونی قابلیت اینکه کسی انتخاب شود و برای سازمان برنامه و بودجه به مجلس معرفی شود، وجود ندارد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه نمایندگان محترم این امکان را دارند که درباره هر موضوعی از دولت پرسش کنند، اظهار کرد: اگر از ما پرسش کنند نیز به آن پاسخ می دهیم و البته ما نمایندگان را درک می کنیم و هر کسی از ما سوال کند به آن جواب می دهیم.
وی ادامه داد: کل کارهای مربوط به اقتصاد مقاومتی را سازمان برنامه و بودجه انجام می دهدT اما من نمی توانم مانند وزرا در همه کمیسیون ها حضور داشته باشم چون محدودیت زمانی وجود دارد اما همه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به سازمان خواهند آمد که آنجا این موضوع را مطرح می کنیم که برای برنامه ریزی بودجه به ما کمک کنند و ما را یاری دهند.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که علت تاخیر معرفی وزرای نیرو و علوم چیست اظهار کرد: وزارت نیرو مشکلی ندارد و جمع بندی ها انجام شده اما از آنجا که دو وزیر باید باهم به مجلس معرفی شوند علت تاخیر از سوی انتخاب وزیر علوم است که باید برای توافق با شخص محترمی که آموزش عالی را به او بسپاریم و مقامات عالی نظام هم به او اعتماد داشته باشند، عمل کند و از این جهت است که ممکن است مقداری موضوع به تاخیر افتاده باشد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: اهمیت موضوع وزارت علوم بسیار بالا است و مسئولین عالی نظام به آن توجه دارند و دانشگاه ها برای ما خیلی مهم است پس ما باید طوری عمل کنیم که مانند دوره قبل که سه تا چهار وزیر معرفی شد و رای نیاورد دیگر با چنین شرایطی مواجه نشویم که شاید چنین وضعیتی برای مجلس هم خوب به نظر نیاید.
نوبخت در پاسخ به پرسشی در زمینه موضع دولت درباره پرونده مهدی جهانگیری اظهار کرد: لازم است از روح بزرگ و خویشتندار آقای اسحاق جهانگیری تقدیر کنم که با سعه صدر با این موضوع برخورد کردند وبا صراحت این موضوع را مطرح کردند که فردی که از آن نام برده شد ارتباطی با دولت ندارد و قبل از دولت یازدهم آنچه که امروز به آن رسیدگی می شود را انجام داده است و از خانواده جهانگیری را که دو شهید را به انقلاب تقدیم کرده است جز این انتظار نمی رود که خویشتنداری کنند و اجازه دهند که همه قوا با آرامش به مسائلی که می خواهند، رسیدگی کنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر ادعای یکی از نمایندگان در زمینه افزایش میزان قاچاق در سال جاری اظهار کرد: اصل موضوع و آنچه که مقامات رسمی گفتهاند این است که میزان قاچاق به شدت تقلیل پیدا کرده است و این موضوع که شما مطرح میکنید واقعیت ندارد و اگر نمایندهای حرف جدیدی دارد برود و آن را گزارش دهد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضوع ایجاد محدودیت های تازه برای سید محمد خاتمی اظهار کرد: موضع رسمی دولت توسط رئیسجمهوری مطرح شده و اینکه آیا مصوبه تازهای در شورای عالی امنیت ملی درباره این موضوع تصویب شده یا خیر باید بگویم که من سخنگوی شورا نیستم وباید این موضوع را از سخنگوی شورای امنیت ملی بپرسید اما در این دولت و دولت قبلی درباره این موضوع که به آن اشاره می کنید مصوبه ای وجود نداشته و سخگوی قوهقضائیه هم گفت که اتفاق جدیدی نیفتاده که نیاز به مصوبه داشته باشد.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا ایران با آمریکا درباره موضوعاتی که نگرانیهای مشترکی نسبت به آن در میان دو کشور وجود دارد مذاکره می کند یا خیر ، اظهار کرد: همانطور که آقای روحانی،آقای ظریف و مقامات عالی نظام گفتند به هیچ وجه موضوع قدرت موشکی ایران قابل مذاکره نیست و ما برای افزایش توان دفاعی مان هرچه که لازم باشد انجام می دهیم و اما درباره مذاکره با آمریکا درباره سایر موارد باید گفت کسی که ادعا و زمینه سازی برای خروج از برجام را طرح ریزی می کند، ترامپ و همفکران او هستند و این در حالی است که اروپا و روسیه بر برجام پافشاری می کنند پس ما جبهه ترامپ را قوی جلوه ندهیم چراکه بقیه این طرف هستند.
وی تصریح کرد: اصل موضوع این است که یک کشور که آنهم در درون خودش با مخالفتهای حزب مقابلش و حتی برخی از هم حزبیهایش مواجه است، می خواهد موضوعی را مطرح کند و موضع او را موضع کل جهان تلقی نکنیم. او اگر بازهم اشتباهی کرد ما در موضع عقلانیت و منطق و مطابق با اثربخشی آن، بسیار مستحکم ومحکم جواب می دهیم و ذرهای هم از منافع ملی مان عقب نشینی نمی کنیم وجهان هم می داند که اگر لازم باشد به شرایط پیش ازبرجام بازمی گردیم و قدرتش را داریم.
نوبخت در پایان تاکید کرد: درباره مذاکره با آمریکا در هر موضوعی این مقامات عالی نظام هستند که باید تصمیم بگیرند اما با مواضعی که الان دولت آمریکا دارد که یک دولت هرزه گوی غدار ناپایدار است، هیچ زمینه ای برای گفتوگو دیده نمی شود و ما البته اصل گفتوگو را محترم می شماریم .
انتهای پیام
نظرات