به گزارش ایسنا، سعید جلیلی در دیدار با مسئولان «باشگاه کشاورزان جوان» و جمعی ازکشاورزان و روستاییان به مناسبت روز روستا اظهار داشت: اگر در تقویم رسمی یک روز به نام روز روستا نام گذاری شده است، به خاطر این است تا از سوی مردم، مسئولان و نظام به «روستا» و «روستاییان» توجه بیشتری صورت بگیرد.
وی در ادامه افزود: اگر مقام معظم رهبری بر تولید و اشتغال تاکید ویژه دارند به این دلیل است که یکی از بسترهای رونق تولید و افزایش اشتغال ظرفیت روستاهاست البته نباید تمام ظرفیت روستاها را در تولید و اشتغال منحصر کرد زیرا توان و ظرفیت روستا بسیار بیشتر از این دو مقوله است و بسیاری از بزرگان و مفاخر کشور زاده روستاها بوده و هستند. استعدادهای بسیاری در عرصه های مختلف در روستاهای سراسر کشور وجود دارد که برای شکوفا شدن آنها باید مشخص شود هر یک از دستگاه های مختلف چه کارویژه ای نسبت به روستاها دارند؟
جلیلی با تاکید بر اینکه باید مشخص شود وضع موجود روستاها به چه شکلی است و با وضع مطلوب چقدر فاصله داریم، گفت: البته نظام جمهوری اسلامی در بسیاری از شاخص ها و خدمات به روستاییان مانند آب، برق، گاز، جاده و... نسبت به گذشته کارنامه خوب و قابل دفاعی دارد اما این کافی نیست و با وضع مطلوب فاصله دارد. این جلسات و نشست های مشابه نیز باید کمک کند تا بتوانیم ضمن آسیب شناسی دقیق از وضع موجود، به سمت وضع مطلوب نزدیک تر شویم.
وی همچنین افزود: کار گروه روستا و عشایر ما در سالهای گذشته به طور مفصل درباره وضعیت روستاها کار کرده و به صورت عینی و عملی بیش از 100 روستا در سراسر کشور را بررسی کردهاند و بر همین اساس برای 40 دستگاه و وزارتخانههای مختلف حاکمیتی، مجموعه مباحث مفصلی را تدوین و آماده کرده اند که چگونه میتوان از وضع موجود به سمت مطلوب حرکت کرد البته این 40 دستگاه نیز فقط منحصر به قوه مجریه و دولت نیست و سایر دستگاهها و نهادهای حاکمیتی از جمله سازمان اوقاف، رسانه ملی و حتی حوزههای علمیه را نیز شامل می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت نقش مردم در پیشبرد اهداف و آرمان ها اشاره کرد و گفت: مردم خود روستا نیز در حرکت به سمت وضع مطلوب نقش مهم و جدی دارند و اینطور نیست که همه مشکلات فقط از طریق دستگاه ها و مسئولان حل شود. اخیرا سفری به روستای کریم آباد رشتخوار در استان خراسان رضوی داشتم و از نزدیک دیدم که چند جوان توانستهاند با ابتکار عمل و خلاقیت، طی 15 سال روند مهاجرت از روستا به شهر را «معکوس» کنند و حتی آمار برخی آسیبهای اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد را به «صفر» برسانند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به موفقیت های «باشگاه کشاورزان جوان» گفت: موفقیت های این مجموعه در روستای کریم آباد رشتخوار حتما میتواند در سایر روستاها نیز به یک الگو تبدیل شود.خوشبختانه مقام معظم رهبری نیز از اقدامات سازنده «باشگاه کشاورزان جوان» ابراز خرسندی کرده و با تشویق این مجموعه، امروز فعالیتهای آنها در سایر استانها از جمله خوزستان نیز ادامه دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ما معتقدیم مصداق کار سیاسی صحیح و سالم، همین مدل اقدامات است و حضرت علی علیه السلام نیز درباره حرکت سیاسی صحیح می فرمایندکه« حرکت سیاسی نباید برای افزونی ثروت و قدرت بلکه باید برای اصلاح امور و کمک به مظلومان و محرومان باشد.» اینکه چند جوان به صورت آتش به اختیار بدون آنکه معطل مسئولان و دستگاه های مختلف بمانند مشغول رصد مشکلات روستاها و یافتن راه حل برای آنها هستند مصداق کار فرهنگی تمیز و فعالیت صحیح سیاسی است وباید تلاش کرد تا این مدل اقدامات گسترش پیدا کند.
جلیلی با بیان اینکه نگاه انقلاب حفظ وضع موجود نیست گفت: پیشرفت و رسیدن به قلههاست و امروز نیز حاصل تجربه و کار باشگاه کشاورزان جوان در اختیار همه دستگاه ها، نهادها و مردم است و همین روحیه خالصانه، رمز پیشرفت کشور است که باید تلاش کرد در سایر عرصه ها از اقتصاد تا فرهنگ نیز گسترش پیدا کند. آقایان مهندس صاحبی، مهندس عظیمی و مهندس رضا پور که نقش مهمی در پیشبرد کارهای باشگاه کشاورزان جوان داشته اند نمونه هایی از آتش به اختیار و حرکت در مسیر حل مشکلات واقعی نظام و مردم هستند.
وی در پایان افزود: «باشگاه کشاورزان جوان» در عمل نشان داده که نه ادعا دارد و نه برای کار خود انحصار خاصی ایجاد کرده است بلکه هر جا نیاز بوده است خالصانه تمامی تجربیات خود را منتقل کرده است. آنجا که دولت استقبال کرده است تمام این تجربیات صادقانه ارائه شده است، آنجایی که سازمان بسیج اعلام آمادگی نموده است، باشگاه آورده های خود را در اختیار گذاشته است و از همه مهمتر هرجا مردم اعلام آمادگی نموده اند باشگاه با توانمندسازی آنها سعی کرده است تا مشکلات روستاییان و کشاورزان به دست خود آنها به حداقل ممکن برسد.
انتهای پیام
نظرات