• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۶ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96070503007
  • خبرنگار : 71477

درخواست بنگلادش برای کشاندن میانمار پای میز محاکمه دیوان بین‌المللی دادگستری

درخواست بنگلادش برای کشاندن میانمار پای میز محاکمه دیوان بین‌المللی دادگستری

کمیسیون ملی حقوق بشر بنگلادش از جامعه بین‌الملل خواست تا دولت میانمار را به خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت در استان راخین به دیوان بین‌المللی دادگستری بکشاند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آنادولو، کازی ریزول هوک، رئیس کمیسیون ملی حقوق بشر بنگلادش در جریان سخنرانی در کنفرانس بین‌المللی آمبودزمان در استانبول گفت: ما از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) و نهادهای سازمان ملل می‌خواهیم تا مساله آزار و اذیت مسلمانان روهینجا را به دیوان بین‌المللی دادگستری یا دادگاه بین‌المللی حقوق بشر ارجاع دهند.

وی همچنین از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل و جامعه بین‌الملل خواست تا فشار سیاسی بر دولت میانمار اعمال کنند تا یک راه حل پایدار برای بحران مسلمانان روهینجا حاصل شود.

هوک افزود: این راه حل پایدار باید شامل حق بازگشت مسلمانان روهینجا به سرزمین‌شان به شیوه‌ای محترمانه و امن باشد. تمامی حقوق اساسی و اولیه مسلمانان روهینجا باید در روند حل این بحران کنونی حفظ شود.

هوک که رهبری یک هیئت چهار نفره در ماموریت اضطراری حقیقت‌یابی را از تاریخ ۱۹ تا ۱۱ سپتامبر برعهده داشته با چندین نفر از آوارگان روهینجایی که از بنگلادش فرار کرده‌اند، مصاحبه کرد و داستان‌های هولناکی را از خشونت از جمله شکنجه فیزیکی و آتش زدن گزارش داد.

وی افزود: تمامی این قساوت‌ها توسط ارتش میانمار صورت گرفته است. این نقض جدی حقوق بشر است و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود. جنایت علیه بشریت تنها زمانی صورت می‌گیرد که نژادپرستی، بیگانه هراسی و نفرت و انزجار به بالاترین حد خود برسد.

به گفته این مقام، این هیئت حقیقت‌یاب همچنین متوجه شده که اکثر آوارگان روهینجایی به ویژه زنان و کودکان دچار آسیب‌های روانی شده‌اند.

وی گفت: کاملا مشخص است که مسلمانان روهینجا در استان راخین مورد تبعیض مذهبی قرار گرفته‌اند. این وظیفه دولت میانمار است که حفاظت از مسلمانان روهینجا را که در استان راخین زندگی می‌کنند بدون در نظر گرفتن مسائل مذهبی، قومی و یا وضعیت شهروندی‌شان حفظ کند. ما خواستار پایان فوری خشونت‌ها و دسترسی به کمک‌های بشردوستانه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha