• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96070402612
  • خبرنگار : 71132

فلاحت پیشه: منشا همه‌پرسی کردستان عراق توطئه بیرونی بوده است

فلاحت پیشه: منشا همه‌پرسی کردستان عراق توطئه بیرونی بوده است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منشا برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق توطئه بیرونی بوده، در عین حال گفت که دخالت‌های خارج از منطقه‌ای در این موضوع در درجه اول به زیان کردها خواهد بود.

حشمت‌الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق اظهار کرد: اتفاقی که افتاد خیلی ها را غافلگیر کرد. من به عنوان یک کرد همیشه برای اکراد احترام قائل بودم و در بحران‌های ایجاد شده از حقوق آنها دفاع کردم.  اما معتقدم کردها در کشورهای مختلف نوعا سرگذشت تاریخی متفاوتی نسبت به هم داشته‌اند.

وی افزود: ظلمی که به کردهای عراق شده بی‌سابقه است و جنایت‌هایی  که صدام در شمال عراق و مناطق مختلف از جمله حلبچه انجام داده، یک جنایت تاریخی است. به همین دلیل خواست استقلال همواره در آنجا جدی‌تر بوده و حالا به دلیلی این خواست مطرح شده است.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس درباره نقش کشورهای دیگر در برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق خاطر نشان کرد: من معقتدم هیچ خط گسلی در منطقه فعال نشده مگر اینکه همراه با توطئه‌های بیرونی بوده و از این توطئه باید ترسید. من سال گذشته هم هشدار دادم که با توجه به زوال تدریجی داعش و سلفی‌گری تروریسم توطئه بعدی توطئه قومی خواهد بود و سعی خواهند کرد اقوام منطقه رابه جان هم بیندازند و از این طریق دولت‌های ملی را تضعیف کنند. این سیاستی است که از گذشته در پیش گرفته شده بود.

فلاحت پیشه ادامه داد: برخی کشورهایی که به ظاهر از تمامیت ارضی عراق دفاع می کنند، کشورهایی هستند که قبلا نقشه تقسیم کشورهای منطقه را داشته‌اند و نقشه موزائیکی منطقه را معرفی کرده و دستگاه‌های اطلاعاتی‌شان روی خطوط گسل کار کرده‌اند.

وی همچنین گفت: من معتقدم اگر مسائل خارج از منطقه در موضوع کردستان عراق وارد نشود این موضوع قابلیت مدیریت منطقه‌ای دارد ولی اگر عوامل خارج از منطقه در آن دخالت کنند، این موضوع در درجه اول به ضرر کردها تمام خواهد شد و جمع کردن موضوع هزینه‌های مختلف سیاسی و به ویژه اقتصادی به دنبال خواهد داشت کما اینکه دخالت صهیونیست‌ها در این موضوع آشکار است و سایر عوامل هم نقش دوگانه دارند و در آینده نیز ممکن است نقش‌های جدیدتری بگیرند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه درباره تاثیر طرح استقلال کردستان عراق بر وضعیت کشورهای منطقه نیز گفت: این موضوع به میزانی که کشورها ثبات پایدار دارند و مولفه‌های ثبات سازشان قویتر است، به همین میزان موفق‌تر عمل خواهند کرد. جمهوری اسلامی ایران کشوری است که در طول سالیان سال حقوق کردها را به رسمیت شناخته لذا خیلی از عارضه‌هایی که در کشورهای دیگر شکل می گیرد در اینجا به طور طبیعی امکان شکل گیری ندارد. ولی ممکن است برخی گروه‌هایی که نتوانستند به اهدافشان در قبال بی‌ثبات سازی ایران برسند، استفاده‌های لازم را از این موضوع داشته باشند. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران باید با زبان و سیاست نرم موضوع را پیگیری کند.

فلاحت پیشه تصریح کرد: ما باید بدانیم که نوع نگاه ما به قضیه کردها در عراق حتما متفاوت است. نوع نگاهی است که ترکیه، سوریه و عراق دارد. ایران هیچگاه ظلم تاریخی به کردها نداشته است اما در برخی کشورهای منطقه کردها اجازه شناسنامه دار شدن نداشتند مگر اینکه اصالت کردی خود را انکار کنند. بنابراین در قبال موضوع کردستان عراق حتما باید به پیچیدگی‌ها و تفاوت‌ها  توجه اساسی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha