دکتر علی اصغر اکرمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اجرای طرحی در راستای ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان در مناطق محروم روستایی عنوان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده تا پایان اجرای طرح، تمامی روستاهای استان قم با اولویت روستاهای محروم تحت پوشش کلینیک سیار دندانپزشکی هستند.
وی افزود: در جهت اجرای این طرح مهم دو دستگاه خودروی کلینیک سیار دندانپزشکی با امکانات و تجهیزات کامل و با اعتبار 530 میلیون تومان خریداری شد.
وی تصریح کرد: از هفته دولت طرح کلینیک سیار دندانپزشکی در قم کلید خورد و نیروها و پرسنل مستقر در این دو خودرو به مدت یک ماه است در روستای مشک آباد به ارائه خدمت می پردازند.
اکرمی اظهارکرد: اولین روستای محروم در اولویت این طرح، مشک آباد است و هفته آینده طبق اولویت روستای بعدی مشخص می شود در این زمینه طبق مطالعات انجام شده در مرکز بهداشت،بخش قمرود، قنوات و جعفریه از جمله مناطق روستایی محروم در قم هستند که در اولویت های بعدی قرار دارند.
وی بیان کرد: این کلینیک با هدف ارتقای سطح بهداشت دهان و درمان در مناطق محروم روستایی، آموزش به افراد و سلامت مردم حرکت خود را آغاز کرده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: در این کلینک ها خدمات سطح یک دهان و دندان شامل کشیدن، جرم گیری، پر کردن سطحی دندان، آموزش بهداشت و مراقبت های دهان و دندان ارائه می گردد.
وی عنوان کرد: در جهت ارائه خدمات به مراجعه کنندگان تجهیزات کامل از جمله یونیت دندانپزشکی، اتوکلاو، رادیوگرافی، ساکشن و سایر تجهیزات دندانپزشکی در خودروها طراحی شده است.
اکرمی در خصوص رسالت مهم این کلینیک سیار دندانپزشکی در خدمت رسانی به مناطق محروم گفت:بحث بهداشت دهان و دندان در مناطق محروم اهمیت زیادی دارد از این رو توجه به سلامت دهان و دندان در روستاها، یکی از موضوعات مهم است که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در راستای طرح تحول نظام سلامت به آن پرداخته است.
وی افزود:این طرح همه روستائیان به ویژه کودکان و بانوان و سالمندان را شامل می شود و به طور رایگان خدمات خود را ارائه می نماید خوشبختانه در این یک هفته اهالی روستا رضایت خود را از اجرای طرح اعلام کرده اند.
اکرمی بیان کرد: تا زمانی که همه روستاهای قم از خدمات این دو کلینیک سیار بهره مند شوند این طرح تداوم دارد اما در حال حاضر اولویت اصلی با روستاهای محروم است.
وی اظهار کرد:به طور میانگین روزانه 60 نفر به این کلینک مراجعه می کنند و تمامی خدماتی که به آنها ارائه می شود زیر نظر یک نفر هیئت علمی از دانشکده پزشکی صورت می گیرد البته دانشجویان دانشکده نیز در قالب اردوهای جهادی در این طرح خدمات رسانی می کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد:همچنین تیم درمانی شامل 10 پزشک و پرسنل دندانپزشکی در اجرای طرح به روستاها مراجعه می کنند.
وی گفت:تاکنون به این کلینیک افرادی دیده می شوند که برای اولین بار است به پزشک دندانپزشکی مراجعه کرده اند و یا اینکه هیچ آشنایی با روش صحیح مسواک زدن ندارند.
اکرمی یادآور شد:در این طرح حتی مسواک و خمیردندان به صورت رایگان در اختیار اهالی روستاها قرار می گیرد و شیوه های صحیح مسواک زدن نیز آموزش داده می شود.
وی بیان کرد:خدمات جرم گیری و پر کردن دندان با هزینه های بالایی همراه است و مناطق محروم روستایی نمی توانند این هزینه ها را تامین کنند از این رو امیدواریم اجرای این طرح بتواند بخش زیادی از مناطق روستایی را تحت پوشش خدمات رایگان قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات