به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز این دو منبع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند، کاملا مکان مینگذاری شده را میشناسند و بنگلادش به کاشت مین در مسافتی در نزدیکی مرزهایش رسما اعتراض خواهد کرد.
یکی از این دو منبع گفت: آنها مینها را در مسافتی در امتداد سیمهای خاردار کار گذاشتهاند. بنگلادش با مدارکی نظیر تصاویر و اطلاعاتی که ماموران نظارتی درباره موضوع کار گذاشتن مینها دادهاند خبر دار شده است.
او افزود: نیروهای بنگلادش سه یا چهار گروه را دیدهاند که در نزدیکی سیمهای خاردار مرزها کار میکردند و چیزی را در زمین کار میگذاشتند بعد از آن از طریق ناظرانمان مطلع شدیم که آنها در حال مینگذاری بودند.
این دو منبع روشن نکردند که آیا این گروهها لباس رسمی بر تن داشتند اما گفتند، مطمئن بودند که آنها افراد مسلح روهنیجا نبودند.
اخیرا منابع محلی در میانمار گفته بودند صدای دو انفجار را در منطقهای نزدیک مرز میانمار با بنگلادش شنیدهاند.
بنگلادش در فکر اختصاص جزیرهای برای مسلمانان روهینجا
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داد، مسؤولان در داکا اعلام کردند، بنگلادش برای آماده سازی و توسعه جزیرهای دور افتاده برنامه ریزی میکند تا به طور موقت دهها هزار روهینجایی مسلمان را که از خشونتها در میانمار گریختهاند، در آنجا جا دهد.
به رغم اقدامات مقامات بنگلادش در زمینه ممانعت از ورود غیرقانونی مسلمانان روهینجا به کشورشان اما حدود ۱۲۵ هزار تن طی تنها ۱۰ روز وارد بنگلادش شدهاند تا به بیش از ۴۰۰ هزار تن دیگری بپیوندند که در اردوگاههای موقت پرازحام اقامت دارند.
اچ تی امام، مشاور الشیخه حسینه، نخست وزیر بنگلادش اظهار داشت: ما تا آنجا که بتوانیم مانع از ورود آنها به کشور میشویم اما مناطقی هستند که به علت پوشش طبیعی از جمله تپهها و جنگلها نمیتوان مانع از گسیل شدن آنها به داخل کشور شد. ما از آژانسهای بینالمللی خواستیم تا روهینجاییها را به طور موقت به مکانی انتقال دهند که بتوانند در آنجا زندگی کنند جزیرهای به نام ثینگار چار که باید به طور جدی برای توسعه این جزیره فکری شود.
درباره آماده سازی این جزیره لئونارد دویلی، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد، صحبت درباره انتقال آوارگان به جزیره از سالها پیش مطرح است اما در روزهای اخیر موضوع تازهای در این باره نشنیدهایم.
جزیره تنها 11 سال پیش بر اثر انباشت آبرفت مقابل دلتای بنگلادش ایجاد شد و نزدیکترین مکان اقامتی به بنگلادش است اما سیلابها در زمان بارش بارانهای موسمی از ژوئن تا سپتامبر آن را تهدید میکنند البته زمانی هم که آبها طغیانشان میخوابد دزدان دریایی در آبهای نزدیک به دنبال صیادانی میگردند تا آنها را بربایند.
انتهای پیام
نظرات