• سه‌شنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96061408221
  • خبرنگار : 71129

ادامه واکنش‌های جهانی به وضعیت روهینجاها در میانمار

ادامه واکنش‌های جهانی به وضعیت روهینجاها در میانمار

وزیر امور خارجه پاکستان نگرانی خود را بابت وضعیت مسلمانان روهینجا در میانمار ابراز کرد و گفت: وضعیت مسلمانان و خروج گسترده آنها از میانمار وجدان همه را درگیر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، خواجه محمد آصف، وزیر امور خارجه پاکستان حمایت خود را از درخواست سازمان همکاری اسلامی برای اقدامی سریع و موثر با هدف پایان دادن به نقض گسترده حقوق بشر علیه مسلمانان بی گناه و بی دفاع روهینجا اعلام کرد.

وی همچنین از پیشنهادات مطرح شده برای تشکیل کمیسیونی به رهبری کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل برای بررسی وضعیت مسلمانان روهینجا حمایت کرد.

وزیر امور خارجه پاکستان گفت: نقض گسترده حقوق بشر و خشونت علیه مسلمانان روهینجا و همچنین نقض قوانین بین‌المللی درمورد آنها قابل قبول نیست.

وی نگرانی خود را از افزایش خشونت‌های تحریک آمیز، تبعیض نژادی و پیش داوری علیه مسلمانان و اعضای اقلیت‌های زبانی، مذهبی و قومیتی ابراز داشت و خواستار اقدامات موثر برای جلوگیری از تکرار چنین خشونت‌هایی شد.

این دیپلمات ارشد پاکستان همچنین از جامعه بین‌الملل و مسئولین خواست تا افراد خاطی را مجازات کرده و به احقاق حقوق بی‌گناهان بپردازند و ادامه داد: پاکستان به تامین کمک‌های بشردوستانه برای مسلمانان روهینجا که در عذاب هستند ادامه می‌دهد.

در همین حال وزارت خارجه افغانستان نیز گفت: دولت کابل به شدت قتل عام مسلمانان روهینجایی توسط ارتش میانمار را محکوم می‌کند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: دولت کابل همزمان با محکومیت حملات وحشیانه و غیرانسانی علیه مسلمانان روهینجا توسط ارتش میانمار از سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری جهان می‌خواهد تا نسبت به نسل‌کشی و قتل عام مسلمانان و سرکوب آنها در میانمار اقدامی فوری صورت دهد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه نیز اعلام کرده که مساله تحت آزار قرار گرفتن مسلمانان روهینجا در میانمار را در نشست ماه آتی مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ارائه می‌کند.

خشونت‌ها در میانمار در 25 اوت سال جاری میلادی زمانی آغاز شد که نیروهای امنیتی میانمار برای پیگرد و دستگیری شبه‌نظامیان روهینجایی که به پاسگاه‌های پلیس حمله کرده بودند دست به عملیات نظامی گسترده در راخین واقع در غرب این کشور زدند. در جریان این عملیات تاکنون 400 تن که اکثرا غیرنظامی بودند کشته شده و ده‌ها هزار تن دیگر از مسلمانان روهینجایی هم به سمت بنگلادش گریختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha