به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، دفتر کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان شنبه اعلام کرد، دهها هزار روهینجایی که از خشونت در میانمار گریزان شدند در ۲۴ ساعت گذشته وارد بنگلادش شدند.
ویویان تان، سخنگوی این دفتر اعلام کرد، حدود ۶۰ هزار تن از زمان آغاز خشونتها در ۲۵ اوت وارد بنگلادش شدهاند. این برآورد حدود ۲۰ هزار تن بیشتر از آمارهای مقامهای محلی است.
از ۲۵ اوت میانمار شاهد بدترین خشونتهای فرقهای در سالهای گذشته بوده است؛ همزمان نیروهای امنیتی میانمار و اقلیت مسلمان روهینجا یکدیگر را به سوزاندن روستاها و کشتار دستهجمعی متهم میکنند.
به گفته مقامهای وزارت دفاع میانمار، حدود ۴۰۰ تن کشته شدهاند که اکثرا از "نیروهای شبهنظامی" بودهاند. ارتش میانمار "شبهنظامیان" را عامل به آتش کشیدن هزاران خانه در ایالت راخین واقع در غرب میانمار میداند.
با این حال، شهادت پناهندگان روهینجایی در بنگلادش نشان میدهد، نیروهای امنیتی روستاها را به آتش میکشند و دست به کشتار میزنند. در میانمار با روهینجاییها همانند "ساکنان قومی" برخورد میشود و اکثرا به آنها حق شهروندی داده نمیشود.
دیدهبان حقوق بشر شنبه از میانمار خواست تا اجازه ورود ناظران مستقل به مناطق بحرانزده را بدهد تا از مسوولیتپذیری درباره خشونتها اطمینان حاصل کنند.
فیل رابرتسون، معاون دیدهبان حقوق بشر در بخش آسیا گفت: تصاویر جدید ماهوارهای نشان میدهند یک روستای مسلماننشین به طور کلی تخریب شده است و همین امر نگرانیهای جدید ایجاد میکند که سطح اصلی ویرانیها در ایالت راخین به بدتر از آنچه در ابتدا گمان میشد، رسیده باشد. با توجه به اینکه این تنها یکی از ۱۷ سایت مورد بررسی درباره وقوع آتشسوزی است، لازم است تا ناظران مستقل فورا تحقیق کنند که چه اتفاقی در حال وقوع است.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، بیش از ۷۰۰ منزل در روستایی که اقلیت روهنیجا در آنجا اقامت داشتند سوزانده شده است.
برنامه جهانی غذا نیز فعالیت خود را در راخین متوقف کرد. این نهاد بینالمللی به دلیل خشونتهای روز افزون و کشتار مسلمانان روهنیجا این کار را کرده است.
انتهای پیام
نظرات