• سه‌شنبه / ۷ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96060704007
  • خبرنگار : 71415

پیشنهاد بنگلادش برای عملیات مشترک نظامی با میانمار علیه اقلیت روهینجا

پیشنهاد بنگلادش برای عملیات مشترک نظامی با میانمار علیه اقلیت روهینجا

دولت بنگلادش به میانمار پیشنهاد عملیات‌های نظامی مشترک برای مقابله با شبه‌نظامیان روهینجا در ایالت راخین را داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، از روز جمعه زمانی که شبه‌نظامیان مسلح دست به حملات هماهنگ علیه نیروهای امنیتی میانمار در این ایالت زدند، درگیری و خشونت در ایالت نسبتا فقیر راخین که همسایه کشور بنگلادش است تشدیده شده است.

گفته شده که در درگیری‌های بعد از این حملات بیش از ۱۰۰ تن شامل حدود ۸۰ شبه‌نظامی روهینجا در عملیات متقابل نیروهای دولتی میانمار کشته شده‌اند و هزاران روستایی روهینجا نیز از میانمار به بنگلادش فرار کردند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد: بیش از سه هزار تن از اعضای قوم روهینجا طی این مدت از میانمار به بنگلادش فرار کرده‌اند.

بنگلادش اعلام کرده که تعداد خیلی بیشتری از اعضای اقلیت مسلمان روهینجا در مرز این کشور با میانمار تجمع کرده‌اند.

بنگلادش طی این مدت گشت‌زنی‌ها و تدابیر امنیتی در مرز با میانمار را تشدید کرده و با صدها غیرنظامی که تلاش به ورود به این کشور کرده‌اند، مقابله کرده است.

یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه بنگلادش در دیدار با کاردار سفارت میانمار در شهر داکا پیشنهاد داده که عملیات‌های نظامی مشترکی علیه شبه‌نظامیان در مرز دو کشور صورت بگیرد.

یک مقام وزارت خارجه بنگلادش گفت: ما به میانمار پیشنهاد دادیم اگر که تمایل داشته باشد نیروهای امنیتی دو کشور دست به عملیات‌های مشترک علیه شبه‌نظامیان و هرگونه بازیگر غیردولتی را شورشیان ارتش آراکان در مرز میانمار و بنگلادش بزند.

گروه موسوم به "ارتش رستگاری روهینجای آراکان" (ARSA) یک گروه شبه نظامی است که گفته قصد دفاع از اقلیت مسلمان روهینجا در مقابل سوءاستفاده‌های نیروهای امنیتی میانمار و بودایی‌های راخین را دارد.

این در حالی است که مقام‌های میانمار هنوز درباره این پیشنهاد اظهارنظر نکرده‌اند.

روز یکشنبه با بدتر شدن خشونت‌ها در ایالت راخین، وزیر امور خارجه بنگلادش، کاردار میانمار را در شهر داکا احضار کرد تا به ابراز نگرانی جدی درباره موج احتمالی ورود پناهجویان روهینجا به کشورش بپردازد. در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار آواره روهینجا در کمپ‌هایی در خاک بنگلادش در نزدیکی مرز با میانمار مستقر هستند.

بنگلادش نیز به نوبه خود دست به سرکوب شبه‌نظامیان داخل این کشور زده و گفته به هیچ وجه افراطگری و خشونت طلب را تحمل نخواهد کرد.

همچنین بنگلادش از میانمار خواسته آوارگان روهینجا را پس بگیرد و به طور ریشه‌ای این مشکل را از طریق یک رویکرد فراگیر و جامع حل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha