به گزارش ایسنا، کاظم جلالی در پی ارائه گزارش رئیس کمیته امداد امام خمینی در مجلس طی سخنانی اظهار داشت: مجلس نگاه ویژه ای به کمیته امداد داشته و نمونه آن را در برنامه ششم توسعه می بینیم که مجلس شورای اسلامی در موارد ۹۳ و ۹۴ کلیدیترین مسائل را هم برای کاهش آسیب ها و افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد انجام داد. اما آنچه مورد تاکید رهبری هم است بحث مربوط به کاهش آسیبها و همچنین توانمندسازی محرومین و خروج آنها از چرخه حمایت است تا روی پای خود بایستند.
وی با بیان اینکه کمیته امداد به مقولهای به نام اشتغال توجه ویژه ای داشته است، گفت: یکی از مشکلات اساسی اشتغال عدم سنخیت آموزشی جوانان با اشتغال است در واقع هم در آموزش و پرورش و هم در آموزش عالی آموزش به گونه ای نیست که به سمت توانمندسازی پیش برود لذا پیشنهاد داریم که کمیته امداد با آموزش و پروش برای توانمند سازی جهت اشتغال افراد کار کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین با اشاره به توانمندسازی مددجویان نیز گفت: مجلس همراهی خوبی با مددجویان محرومان داشته است. میزان وام خوداشتغالی در سا ل۹۶، ۲۱۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته در حالیکه در سال ۹۵، هزار میلیارد تومان بوده است و کار دیگری که مجلس انجام داد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه برای رفع محرومیت از مناطق محروم و روستایی بود، غیر از افزایش میزان وام خود اشتغالی در سال ۹۶ کمیته امداد نیز ۱۱۰۰ میلیارد تومان از منابع خود برای وام خود اشتغالی استفاده کرده که بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان می شود.
جلالی با بیان اینکه عملکردها در سال ۹۴ و ۹۵ نشان می دهد که اعتبارات خوبی جذب شده است، گفت: یکی از مزایای کمیته امداد پالایش مددجویان است و با طرحهایی که اجرایی شده بیش از ۲۰۰ هزار اشتغال برای سرپرست خانوار ایجاد شده و حدود۱۶۰ هزار نفر یا خانوار هم با این میزان اشتغال از چرخه حمایتی خارج شدهاند که اقدام موثر و خوبی است.
وی خاطرنشان کرد: باید کمتیه امداد از بانکهای اطلاعاتی سایر دستگاهها از جمله هدفمندی یارانه ها نیز بهره گیری کند که گویا از فروردین ماه این کار انجام شده است ضمن اینکه سیاستهای اشتغالزایی کمیته امداد هم راستا با سیاستهای کشور از جمله اشتغال فراگیر و تابع سیاستهای شورای عالی اشتغال باشد.
جلالی به اقدامات انجام شده در مورد بیمههای اجتماعی توسط کمیته امداد هم اشاره کرد و گفت: درباره مسکن مددجویان کمیته امداد با سپاه پاسداران تفاهمنامهای را درباره ساخت و تعمیر مسکن افراد تحت پوشش انجام داده و ۲۷۰۰ میلیون ریال را هم در نظر گرفته است.
وی افزود: به هرحال دولت اعلام میکند که در امر مسکن در همین پردیسها ۷۰۰ هزار مسکن اضافی ساخته شده که حتما می تواند کمیته امداد با دولت در این مورد کار کنند.
جلالی با اشاره به افزایش مستمری مددجویان کمتیه امداد براساس تبصره ۱۴بودجه سال ۹۶ و ماده ۷۲ برنامه ششم توسعه گفت: باید بپذیریم که از یک طرف مستمری افزایش داشته اما از طرف دیگر رفتن به سمت اشتغال به ویژه در مناطق روستایی کم شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان یادآور شد: دولت مستقیما مستمری ها را به حساب سرپرست خانوار می ریزد که این برخلاف قانون است. زیرا در قانون پیش بینی شده که این کار از طرف بهزیستی و کمیته امداد انجام شود البته تعدادی از سرپرستان خانوار هستند که یا زندانی و یا معتاد هستند و واریز مستقیم پول به حساب آنها درست نیست. زیرا باید دولت کمک کند تا در کمیته امداد یا بهزیستی این کار انجام شود تا به حساب مددجویان واریز شود.
انتهای پیام
نظرات