به گزارش خبرنگار ایسنا، فرهاد رهبر در اولین نشست خبری خود به عنوان رییس دانشگاه آزاد که امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد با اشاره به برنامههای این دانشگاه برای چابک سازی و کوچک تر کردن ساختار دانشگاه آزاد گفت: با توجه به تغییرات دانشگاه آزاد وجود برخی معاونت ها دیگر در این دانشگاه احساس نمی شود و این معاونتها تحت عنوان اداره کل ادامه کار میدهند.
وی با اشاره به کاهش ساخت و سازها و فعالیت های عمرانی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ضرورتی برای ادامه فعالیت معاونت عمرانی وجود ندارد و این معاونت تحت عنوان اداره کل تحت نظر معاونت دیگری ادامه فعالیت خواهد داد و از تجربهها و اطلاعات مهندس هاشمی به عنوان مشاور قطعا استفاده خواهد شد البته اگر دغدغههای ایشان در شورای شهر وقت کافی برایشان باقی بگذارد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه " سیاسی کاری" یکی از مشکلاتی است که کشور از آن رنج میبرد، اظهار کرد: این سیاسی کاری در تمام نهادها،سازمانها و دستگاهها وجود دارد و افراد حزبی همانند افراد قبیله ای هستند که تنها بعه دنبال تامین منافع قبیله خود هستند.
وی با بیان اینکه سیاسی کاری سم مهلکی است برای کشور و باید وحدت کلمه داشته و دنبال تخریب یکدیگر نباشیم گفت: سیاست ما استفاده از توان کشور به دور از گرایشات سیاسی در برنامه های دانشگاه آزاد است.
رهبر ادامه داد: هر کسی وارد سازمان جدیدی میشود می گوید ویرانهای تحویل گرفتیم ولی من میگویم دانشگاه آزاد اسلامی درخت تنومندی است که تا اینجا پیشرفت داشته و من از مدیران قبلی بابت زحماتشان برای ارتقاء دانشگاه تشکر میکنم.
رییس دانشگاه آزاد در ادامه با بیان اینکه ما کشور غنی داریم ولی مردم فقیری در کشور وجود دارند گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میخواهد پاسخ دهد به این سوال که چرا به رغم ثروتی که در کشور وجود دارد مردم فقیری داریم و برنامه ریزی کند برای اینکه چگونه میتوانیم با شرکتهای دانش بنیان، به کارگیری نخبگان و کار آفرینان و صاحبان ایده محصول تولید کنیم و تولید را به ثروت تبدیل کنیم.
رهبر افزود: همچنین پاسخگویی به مشکل بیکاری فارغ التحصیلان در راس برنامههای دانشگاه آزاد قرار دارد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه کشور ما صاحب سرمایه های زیر زمینی و غنی و سرمایههای انسانی است گفت: فقط مدیریت تلفیق این سرمایهها نیاز است و ما با کمک مردم و همه افرادی که در تاسیس و راه اندازی دانشگاه آزاد همراهی کردهاند دعوت به همکاری میکنیم برای اینکه منابع زیرزمینی و منابع انسانی را تلفیق کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال تحصیلی پیش رو شهریه ثابت دانشجویان دانشگاه آزاد تغییری نمیکند اظهار کرد: شهریه متغیر دانشجویان 10 درصد افزایش کرده است و مصوبه ای هیات امنا دانشگاه در اسفند ماه سال گذشته در خصوص اصلاح شهریه پزشکی داشته است که در آن مصوبه شهریه دانشجویان پزشکی تغییر کرده بود ولی تاکید نشده بود که این تغییر مربوط به ورودی سال 96 است که اصلاحاتی در آن مصوبه انجام شد به این ترتیب که دانشجویان ورودی 95 و قبل آن مشمول مصوبه هیات امنا در اسفند 95 نخواهند شد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طراحی سامانه ثبت ایده در معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد گفت: تلاش ما این است که از کسانیکه صاحبان ایده هستند و جرات تبدیل آن به محصول را ندارند حمایت کنیم. بنابراین این سامانه طراحی شده است تا دانشجویان صاحب ایده خود را در آن معرفی کنند و با کمک کارشناسان پس از پالایش ایدهها، ایدههایی که قابلیت تولید محصول و تجاری سازی را دارند دعوت شوند.
فرهاد رهبر با اشاره به اینکه درامد شهریه ای بیش از 80 درصد درامدهای دانشگاه آزاد را تشکیل میدهند تصریح کرد:طی برنامهریزیهایی که در سال 96 داریم تصمیم داریم درامدهای غیرشهریهای را افزایش دهیم و تا سال 1404 درامدهای غیر شهریهای 40 درصد درامدهای دانشگاه را به خود اختصاص دهند.
وی افزود: در سال 96 دانشگاه آزاد 50 درصد تخفیف شهریه ای برای برخی رشتهها در نظر گرفته است و در مناطق محروم نیز تخفیفهای ویژه شهریهای قائل شده است و در هر استانی یک منطقه محروم را انتخاب کرده و به کمک مسئولین آن استان اعلام کردیم دانشجویانی که در آن مناطق تحصیل کردهاند میتوانند با تخفیف شهریه در آن دانشگاهها مشغول به تحصیل شوند.
رهبر در پاسخ به منتقدان خود در خصوص ایجاد فضای امنیتی در زمان ریاست دانشگاه تهران بیان کرد: من سابقهای در وزارت اطلاعات در سمت اقتصادی داشتم و در حال حاضر دلیل کسانی که از من انتقاد میکنند این است که می دانند میتوانم مفسدان اقتصادی را شناسایی کنم.
وی ادامه داد: در زمان ریاست من در دانشگاه تهران این دانشگاه تبدیل به پارکینگ بزرگ اتومبیلهای مغازه داران اطراف دانشگاه بود و گفتیم از این پس دانشجویان با کارت دانشجویی وارد دانشگاه شوند و پرسش این است که آیا این کار امنیتی است که از دانشجویان بخواهیم با کارت دانشجویی وارد دانشگاه شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه محل کرسیهای آزاد اندیشی، نظریه پردازی و تضارب آرا است ولی سیاسیکاری و سیاسی بازی نباید در دانشگاه انجام شود.
رییس دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه باید برای دانشجویان زمینه فعالیت سیاسی را فراهم کند گفت: این فعالیتها باید در چهارچوب قانون و مقررات باشد و با رفتارهای خارج از مقررات برخورد خواهد شد.
رییس دانشگاه آزاد با اشاره به برنامههای این دانشگاه برای افزایش کیفی آموزش در دانشگاه آزاد گفت: امروزه نیمی از جمعیت آموزش عالی کشور در دانشگاه آزاد هستند و این دانشگاه با 30 هزار عضو هیات علمی تمام وقت و 40 هزار عضو هیات علمی پاره وقت بار زیادی از آموزش عالی کشور را به دوش میکشد در حالیکه تمام اعضای هیات علمی وزارت علوم به 50 هزار نفر نمیرسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امروز ساختار اداری کشور برای تولید محصول و کسب و کار بسیار پیچیده و تودرتو است. بنابراین جوانی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده و صاحب ایده است به هیچ وجه وارد این پروسه نمیشود ولی باید امکانی فراهم شود تا فرد بتواند بدون هیچ دغدغه ای وارد چرخه تولید محصول خودش شود. همچنین برخی افراد با طی کردن 50 گلوگاه باز هم مشکل بازاریابی محصولات خود را دارند. برای رفع این مشکلات دانشگاه سازوکاری طراحی کرده که بتواند بازاریابی و فروش محصولات را برعهده گرفته و برای صاحب ایده مشکلات را تسهیل کند.
رهبر با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد بازار بزرگی برای محصولات فناور است توضیح داد: این دانشگاه سالانه بیش از 500 میلیارد تومان خرید تجهیزات و ملزومات دارد و ایده تامین مالی برای فعال سازی محصول کمک برای تسریع فرایند و فروش محصول از برنامههای این دانشگاه میباشد.
وی ادامه داد: ظرفیت فعال صنعت موجود در کشور تنها 30 درصد است و 70 درصد این ظرفیت بلااستفاده است. ما برای شروع مذاکره ای با اتاق بازرگانی داشتیم تا با کمک بخش خصوصی ظرفیتهای مادی صنایع امروز کشور را به خدمت بگیریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد در خارج از کشور توضیح داد: تلاش ما بر این است تا با همکاری و مشارکت یکی از دانشگاههای برتر آن کشورها بتوانیم برنامه های مشترکی را فراهم کنیم تا این واحدها با اعتبار بینالمللی به کار خود ادامه دهند. پیشنهاداتی از دانشگاه های معتبر شده که باید آنها را بررسی کنیم.
فرهاد رهبر در خصوص تعامل با وزارت علوم برای رشته محلهای دانشگاه آزاد توضیح داد: دولت دوازدهم روی کار آمده و ما امیدواریم بتوانیم تعاملات خوبی داشته باشیم هر چند فصل الخطاب ما قانون خواهد بود و ما براساس قانون عمل می کنیم. جالب است مسئولی که بیشترین اعتراض را به رشته محلهای دانشگاه آزاد داشت خود دارای دانشگاه غیرانتفاعی میباشد که بدون عضو هیئت علمی در این دانشگاه، تعداد زیادی دانشجو دارد.
وی افزود: ما برنامه ریزی کردیم تا افزایش کیفی را مدیریت کرده و در این دانشگاه ما شاهد بودیم که در یکی از واحدها همسر یکی از کارمندان این دانشگاه توانسته بود در این دانشگاه تدریس کند. مسلما ما با چنین مسائلی برخورد می کنیم؛ چنانچه این فرد دیگر اجازه تدریس ندارد و هرگز نمیخواهیم چنین اتفاقاتی در دانشگاه آزاد رخ دهد. اما اگر بخواهیم یک واحد را تعطیل کنیم مردم و مسئولین آن واحد استانی اجازه این کار را به ما نمیدهند. افزایش کیفیت در واحدهای دانشگاه به این معنی است که ما باید برنامه ریزی کنیم و توافقی داریم که در واحدهایی که تعداد اساتید و اعضای هیئت علمی کم می باشد اساتیدی را مامور کنیم تا در جایی که لازم است به جای تعطیلی واحد تامین استاد کنیم.
انتهای پیام
نظرات