• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96060100385
  • خبرنگار : 71456

دانشمندان در آستانه تولید منبع انرژی پاک نامحدود

دانشمندان در آستانه تولید منبع انرژی پاک نامحدود

دانشمندان دانشگاه "ام‌.آی‌.تی" یک گام به تولید منبع انرژی پاک نامحدود نزدیک شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، این محققان شیوه‌ای را برای تولید سوخت پلاسمای داغ و فشرده‌ای ارائه داده‌اند که نیروی همجوشی قابل‌توجهی تولید خواهد کرد.

در حالی که تا استفاده از همجوشی هسته‌ای برای نیرورسانی به منازل و نهادهای مختلف فاصله زیادی هست، پلاسمای جدید، گامی مهم در تحقق این هدف خواهد بود.

همجوشی هسته‌ای، نوعی منبع نامحدود انرژی پاک به شمار می‌آید که طی همان فرآیندهای موجود در داخل خورشید حاصل می‌شود. در این فرآیند، هسته‌های عناصر سبک‌تر با استفاده از گرمای فشرده، میادین مغناطیسی و فشار با یکدیگر همجوشی پیدا می‌کنند تا عناصر سنگین‌تر تولید کنند و در چنین فرآیندی انرژی آزاد می‌شود.

با مهار کردن این فرآیند در رئاکتورهای طراحی‌شده، مهندسان قادر به همجوشی دادن اتم‌های هیدروژن با یکدیگر جهت تولید هلیم، مهار کردن انرژی پاک تولید شده و در نهایت کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی هستند. برای این که چنین واکنشی رخ دهد، گاز ابر داغ پلاسما در معرض فشار قرار می‌گیرد و این فشار، اتم‌ها را به یکدیگر فشرده کرده و آن‌ها را وادار به واکنش می‌کند.

به تازگی، تیمی از دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی نوع جدیدی از پلاسما را ارائه داده‌اند که میزان انرژی تولیدشده طی این فرآیند را افزایش می‌دهد. در طول آزمایش‌های انجام شده، پلاسمای جدید منجر به افزایش مقادیر یون‌ها تا حد تولید انرژی‌ مگاالکترون‌ولت (MeV) شد و این مقادیر،  بیش از آنچه بود که تا پیش از این بدست آمده بود.

در اکثر رئاکتورها پلاسما از فقط دو نوع یون دوتریم و هیدروژن یا دوتریوم و هلیم 3 تشکیل شده و حضور هلیم در این ترکیب غالب است. اما رویکرد جدید از سوختی استفاده می‌کند که از سه نوع یون هیدروژن، دوتریوم و هلیم 3 تشکیل شده است.

محققان دانشگاه ام‌آی‌تی با کمک دانشمندان "آزمایشگاه فیزیک پلاسما" در بروکسل پلاسمای جدید را در رئاکتور Alcator C-Mod متعلق به دانشگاه ام‌آی‌تی آزمایش کردند. نتایج بدست آمده به حدی موفقیت‌آمیز بود که دانشمندان بزرگ‌ترین ابزار همجوشی اروپا موسوم به Joint European Torus (JET) در انگلستان به دنبال انجام همین آزمایش‌ها هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha