محسن مسعودیانراد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از اعتبار 2100 میلیارد تومانی که در سال 96 به کمیته امداد کشور اختصاص داده شده تقریبا حدود هفت یا هشت درصد (معادل 143 میلیارد تومان) به خراسان رضوی تعلق میگیرد همچنین این اعتبارات بین شهرستانهای اطراف متناسب با استعدادسنجی و نیاز به اشتغال در هر شهرستان تقسیم میشود.
وی گفت: جمعیت زیاد خراسان رضوی نسبت به سایر استانها، موجب شده که سهم کمیته امداد خراسان رضوی از مجموع مددجویان کشور حدود هشت درصد و 13 برابر جمعیت مددجویان سایر استانها باشد، در نتیجه موجب افزایش اعتبارات کمیته امداد شده است.
رئیس کمیته امداد خراسان رضوی تصریح کرد: این میزان اعتبارات، سبب شده که هر ساله کمیته امداد خراسان رضوی در سطح کشوری از جهت اعتبار، رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دهد، همچنین بر اساس اعتبارات سال 96 برنامهریزی برای حداقل 10 هزار طرح اشتغال انجام شده که تا کنون 1200 طرح اجرا شده است.
مسعودیانراد ادامه داد: پرداختیهای وام در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، تنها حدود 143 میلیارد اعتبارات بانکی به کمیته امداد اختصاص داده شده که به ازای سایر اعتبارات در مجموع موجب افزایش دو برابری اعتبارات ما نسبت به سال پیش گشته این در حالی است که در سال گذشته مجموع اعتباراتی که در باب اشتغال جذب کردهایم حدود 81 میلیارد تومان بوده است.
وی اظهار کرد: اعتبارات اختصاص داده شده به کمیته امداد به تازگی ابلاغ شده است و در دستور کار قرار میگیرد، اعتبارات سال جاری، نسبت به سالهای گذشته زودتر ابلاغ شده این در حالی است که در سالهای گذشته، در دی و بهمن ماه اعلام میشد، بر اساس این اعتبارات، از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 800 طرح اجرا شده که هزینه اجرای هر کدام 10 تا 15 میلیون تومان بوده است.
رئیس کمیته امداد استان عنوان کرد: در حوزه پرداخت اعتبارات، یکسری از پرداختها که باید توسط بانکها صورت بگیرد قطعی نیست، زیرا در برخی مواقع، دولت اعتباری را اختصاص میدهد، اما گاهی اوقات پرداخت وامها از طریق بانک با تاخیر یا عدم پرداخت مواجه میشود مانند بسیاری از وامهایی که در زمینه وام ازدواج، فراهم کردن جهیزیه و ... اعلام شده است.
حدود 65 درصد از مددجویان خراسان رضوی زنان هستند
مسعودیانراد خاطرنشان کرد: بیشتر جمعیت تحت پوشش کمیته امداد را زنان تشکیل میدهند و حدود 65 درصد از مددجویان خراسان رضوی زنان هستند همچنین بیشتر مشاغل خانگی را زنان عهده¬دار شده¬اند، در نتیجه بر اساس ارتباط سودمند کمیته امداد با سازمانهای دیگر نظیر استانداری وفنی و حرفهای، تنها در سال گذشته به 30 هزار نفر از مددجویان در زمینه¬ اشتغال آموزش داده شده که بسیاری از آنان زنان و آموزش در حوزهمشاغل خانگی بوده که در انتها منجر به خوداتکایی شده است.
وی در مورد فعالیت در حوزه اشتغال، اظهار کرد: فعالیت در بخش اشتغال دارای یک فرآیند است؛ اولین گام که در سال گذشته اجرایی شد موضوع استعدادسنجی است، به این معنا که تمام مددجویان و خانوادههای تحت پوشش، بر اساس 70-60 شاخص مورد بررسی دقیق قرار میگیرند، در نتیجه شرایط آنها، توانشان، تحصیلاتشان، سوابق وام آنها، آموزش دیدهاند یا خیر، همه این شاخصها بررسی می-شود تا هر مددجویی به درستی استعداد سنجی شود.
رییس کمیته امداد خراسان رضوی تصریح کرد: بسیاری از برنامههای کمیته امداد بر اساس این بانک اطلاعاتی موجود، به ارزیابی مهارتهای مددجو میپردازد که پس از آن به تشکیل پرونده و پذیرش مددجو منجر میشود، در انتها بر اساس اطلاعات به دست آمده، به ارائه تسهیلات، آموزش منجر میشود و در نهایت بیمه در اختیار مددجو قرار میگیرد تا شرایطی برای وی فراهم شود که بتواند به درجه استقلال برسد.
مسعودیانراد اظهار کرد: برای توانمند کردن مددجو چند شاخص مد نظر است: 1-میزان درآمد، 2-توان و مهارتهای استمرار این طرح، 3-تعداد خانواده و درآمدهایی که از نواحی دیگر میگیرد، مانند: خیران، امداد و ... این شاخصها در کنار هم سبب توانمندسازی مددجو میشوند.
وی خاطرنشان کرد: فراهم کردن این شرایط بر عهده کمیسیون توانمندسازی است که متشکل از مسئول اشتغال و توانمندسازی، معاون توانمندسازی و مددکاران مربوطه است و این افراد شاخصهای مدنظر را در کنار یکدیگر قرار میدهند و در مجموع تعیین میکنند که خانوادههای تحت پوشش قابلیت توانمندی را دارند یا خیر.
رئیس کمیته امداد ادامه داد: در سال گذشته بر اساس توانمندسازی مددجویان، حدود 16 هزار خانوار را از پوشش حمایتی امداد خارج کردهایم در حالی که میزان وامهای پرداختی به این مددجویان بیشتر از 10-15 میلیون تومان نبوده است، اما درآمدهای قابل قبولی حدود یک یا دو میلیون تومان داشتهاند و این درحالی است که از ابتدای سال جاری ما تنها افزایش مددجو داشتیم.
مسعودیانراد افزود: میزان درآمد برای استقلال مددجو از کمیته امداد، خط فقر نیست؛ زیرا خط فقر در کمیته امداد نمیتواند معنا داشته باشد، ما شرایط موجود را متناسب بسیاری از نیازمندیهای جامعه در نظر میگیریم و افراد باید به یک توانمندی برسند و بعد از آن از پوشش حمایتی کمیته امداد خارج میشوند.
انتهای پیام
نظرات