کیومرث دانشجو در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: از تعداد 59 هزار و 162 حلقه چاه غیرمجاز استان حدود 99.2 درصد در بخش کشاورزی و مابقی به میزان 0.8 درصد در مصارف صنعت و شرب و بهداشت قرار دارد.
وی اظهار کرد: بیشترین تعداد چاههای غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه به ترتیب در شهرستان های ارومیه، میاندوآب و سپس به ترتیب در شهرستانهای مهاباد، نقده، بوکان، شاهین دژ، اشنویه، سلماس و تکاب قرار دارد.
دانشجو ادامه داد: تعداد چاههای غیرمجاز پرو مسلوب المنفعه شده استان از سال شروع طرح احیا و تعامل بخشی منابع آب زیرزمینی (سال 93) تاکنون به ترتیب سال 93 تعداد 177 حلقه، سال 94 تعداد 585 حلقه، سال 95 تعداد 1540 حلقه و در چهار ماه اول سال جاری تعداد 287 حلقه بوده است.
وی در رابطه با تعداد حلقه چاههای مجاز دارای پروانه بهره برداری استان گفت: در آذربایجان غربی تعداد 36 هزار و 944 حلقه چاه مجاز دارای پروانه بهره برداری وجود دارد که از این تعداد 92.2 درصد در بخش کشاورزی، 4.8 درصد در بخش صنعت و خدمات و مابقی به میزان 3 درصد مربوط به مصارف شرب و بهداشت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اظهارکرد: در راستای مقابله با حفر و بهره برداری غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی، از محل اعتبارات طرح تعامل بخشی و ظرفیت بخش خصوصی اقدام به بکارگیری گشت و بازرسی از منابع آب به تعداد 41 اکیپ در سال جاری شده است که بیشترین تعداد اکیپ ها نیز در شهرستان های ارومیه و میاندوآب مستقر است.
وی هدف از این اقدام را حضور و گشت زنی مستمر در دشت ها، توقیف و انتقال به پارکینگ دستگاههای حفاری غیرمجاز، شناسایی منابع غیر مجاز، برداشت کننده از منابع آب زیر زمینی و سطحی و اعلام گزارشات مربوطه برای اقدامات بعدی، امحاء چاه های غیرمجاز در حین حفر عنوان کرد.
دانشجو تصریح کرد: علاوه برآن پروژه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در سطح استان با هدف افزایش آگاهی عمومی بهره برداران و مسئولان محلی و ستادی از وضعیت منابع آب زیر زمینی و محدودیت های این منابع و تبعات برداشت های غیر مجاز و بی رویه از این منابع استراتژیک در دست اقدام است و جلسات متعددی در این رابطه برگزار شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اظهار کرد: برقرار کردن چاه های دیزلی جزو شرح وظایف شرکت آب منطقه ای نیست با این حال از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال 93 و با هماهنگی و تفاهم با شرکت توزیع برق استان به تعداد 101 حلقه چاه دیزلی شهرستان ارومیه برق رسانی صورت گرفته است.همچنین از این محل تعداد 4500 کنتور هوشمند آب و برق خریداری و تاکنون 3هزار و 714 مورد در شهرستان ارومیه نصب و کالیبره شده است.
انتهای پیام
نظرات