• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96052516105
  • خبرنگار : 71184

ربیعی: وزارت تعاون لبه تماس نظام سیاسی و دولت با مردم است

ربیعی: وزارت تعاون لبه تماس نظام سیاسی و دولت با مردم است

علی ربیعی اظهار کرد: وزارت تعاون لبه تماس نظام سیاسی و دولت با مردم است و من فکر می‌کنم رابطه دولت، ملت و بهبود آن انگاره مردم از دولت بیش از همه وزارتخانه‌ها به وزارت کار برمی‌گردد.

به گزارش ایسنا، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان رای اعتماد نمایندگان به وزرا از برنامه‌های پیشنهادی خود دفاع می‌کرد، اظهار کرد: بحران فقر، بحران آسیب‌های اجتماعی، بحران صندوق‌های بازنشستگی و بحران بیکاری به وزارت کار باز می‌گردد. موضوعات مهمی که همه ساختار حاکمیت کشور با آن مواجه هستیم. به نوعی کانون توجه همه نظام به این وزارتخانه بازمی‌گردد.

وی افزود: طی سالیان متمادی فرایند مبارزه با فقر در کشور بدون هدفمندی درست پیش می‌رفت. من معتقدم ما پول در این حوزه‌ها هزینه کردیم ولی با پاشیدن پول نه اشتغال حل شدنی است و نه فقر و متاسفانه فرایند رفاه همیشه وابسته به درآمدهای نفتی بوده اما امروز وزارت کار و رفاه صاحب نظریه است و نظریه‌محور تحول است. نظریه پایه هر کاری است و امروز در زمینه سیاست‌های رفاهی وزارتخانه نظریه دارد و من معتقدم هیچ سیاست توسعه‌ای و برنامه توسعه‌ای بدون داشتن سیاست رفاهی موفق نخواهد شد و شکست خواهد خورد و پابرهنه‌ها و محرومان اگر از مواهب توسعه برخوردار نشوند هیچ برنامه توسعه‌ای به مقصود نخواهد رسید و برنامه ملی فقرزدایی و کاهش نابرابری و برنامه جامعه حمایت با تاکید بر آسیب‌های اجتماعی، برنامه اشتغال فراگیر با تاکید بر مناطق محروم و توانمندسازی و مهارت‌افزایی از راهکارهای پیش‌بینی شده برای خروج از وضع فعلی است.

ربیعی ادامه داد: پایدارسازی صندوق‌های بازنشستگی، تبدیل بنگاه‌های اقتصادی وابسته به صندوق‌ها به پیشران اقتصادی ملی، توسعه تعاون، توسعه فرهنگ کار و برنامه نظام تامین اجتماعی چندلایه، برنامه ده‌گانه‌ای است که به رئیس‌جمهور و رئیس مجلس تقدیم شد و نخستین برنامه‌ای که در این جهت خواهیم داشت امحای فقر مطلق و تحقق نظام چندلایه تامین اجتماعی است و مقام معظم رهبری هم چندین بار به این امر تاکید کردند و من معتقدم که همه نظام‌های حمایتی و تامین اجتماعی بیمه‌ها، حمایت از گروه‌های هدف و صندوق‌های بازنشستگی موثرترین کارهاست که می‌توانیم با سرمایه‌گذاری بگوییم ما فقر مطلق را از بین برده‌ایم.

وی در ادامه ضمن قبول پذیرش مسوولیت حل فقر درآمدی، فقر عاطفی، فقر حرکتی، فقر قضایی، فقر شناخت و فقر سلامت گفت: اشتغال یعنی مقابله با فقر درآمد، تقویت با صندوق‌ها یعنی مقابله با فقر درآمد، بیمه درمان یعنی مقابله با فقر سلامت، توانمندسازی معتادان یعنی مقابله با فقر سلامت، مقابله با بازماندگی از تحصیل یعنی مقابله با فقر شناخت، حمایت از معلول یعنی مقابله با فقر حرکتی، حمایت از کودک بی‌سرپرست و زن قربانی خشونت یعنی مقابله با فقر عاطفی و اینها مواردی است که به امید خدا در راس سیاست‌ها قرار دارد و امحای فقر آرمان انقلاب ما بوده است و من فکر می‌کنم امحای فقر آغاز انسانی‌تر شدن جامعه و امن‌تر شدن جامعه است.

وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: این کارها همت مشترکی می‌خواهد و من از مسوولین قوا می‌خواهم کارگروهی برای حل مساله فقر با کمک دولت و مجلس تشکیل شود و سرافرازانه بگوییم نتیجه انقلاب ما این است که توانستیم فقر را در ابعاد مختلف کاهش دهیم و من به دلیل شناخت عمیق از مقوله امنیت اجتماعی همسنگ امنیت ملی می‌دانم و بر این اساس امور اجتماعی و رفاهی را سیاست‌زدایی کردم و ساحت فرهنگ و امور اجتماعی در ساحت خواست خود حل شدنی است نه در جهت سیاسی و امنیتی. همینطور برنامه‌های حمایتی از اقوام و اقلیت‌های مذهبی را در اولویت‌های وزارتخانه قرار دادم و مطالبات رفاهی اقوام در دستور کار وزارتخانه است.

وی افزود: ما در این مدت اشکال فقر را شناسایی کردیم و چهار سال متوالی مزد بر تورم پیشی گرفت و این یک استراتژی و سیاست بود و سیاستی که دولت اتخاذ کرد ۶۷ درصد بین مزد و تورم فاصله افتاد و بازنشستگان قدرت خریدشان بالا رفت و کارگران قدرت خریدشان افزایش یافت و استراتژی پیشی گرفتن مزد بر تورم با گفتمان‌سازی در پیش‌روی قرار دارد و در گذشته نیز دنبال شده و با کمک وزارت بهداشت ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین شهری بیمه شدند و امروز دفترچه بیمه شده دفترچه هویت. همچنین در این مدت حقوق بازنشستگان افزایش داده شد و بسیار دیگری از سیاست‌های حمایتی به کار گرفته شد و با همکاری همه وزارتخانه‌ها در جهت توسعه و تعالی حرکت کردیم.

ربیعی تصریح کرد: مهمترین برنامه من در حوزه رفع فقر برای دولت دوازدهم کاهش انواع فقر خواهد بود و چون بحث طرح سلامت مطرح شد باید اشاره کنم که با همه توان و وجود خود خواهم ایستاد تا این طرح هیچ‌گاه روی زمین نماند و هر روز بهتر از دیروز پیش برود و اشکالات ساختاری آن و اشکالات ناشی از کمبود منابع اشکال از یک دستگاه نیست.

وی در ادامه صحبت‌های خود درخصوص برنامه‌های مطروحه‌اش برای حل مساله اشتغال گفت: همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها در موضوع اشتغال دخیل‌ هستند اما خوشبختانه امروز ما در دولت به یک بلوغ نظری در مورد اشتغال رسیده‌ایم و این اشتغال‌های ایجاد شده واقعیتی است که در جریان است و حرکت آغاز شده و حرکت هماهنگی بین‌دستگاهی آغاز شده البته ما با رشد بدون اشتغال روبه‌رو هستیم و وقتی که این جمله گفته شد جمله غریبانه‌ای بود اما امروز عرض می‌کنم رشد کلاسیک بیش از ۴۰۰ هزار شغل نمی‌تواند ایجاد کند و دیگر دورانی که هر درصد رشد ۱۰۰ هزار شغل ایجاد می‌کند، گذشت و ما به دنبال طرحی هستیم که رشد و شغل توأمان توسعه و افزایش یابد و در عرصه اشتغال هم برای عرضه و هم برای تقاضا برنامه‌های زیادی طراحی شد.

وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برنامه کارورزی و اشتغال در سطح دنیا به خوبی تجربه شده و در کشور متخصص‌ترین نیروها به کار گرفته شدند و تعداد زیادی کارشناس بین‌المللی معتبر در تلاشند و ما به طور جدی برنامه‌های اشتغال را دنبال می‌کنیم اما از مجلس می‌خواهم برای کمیته مشترک و دائمی اشتغال برنامه‌ریزی شود تا بتوانیم در این زمینه با همه ظرفیت‌ها، فعالیت‌ها را دنبال کنیم.

وی در ادامه با اشاره به ارتباط خوب دولت و جامعه کارگری گفت: ما در چهار سال گذشته آرام‌ترین دوران را در موضوع ارتباط کارگران و وزارت کار را تجربه کردیم و دوران اعتماد را پشت‌سر گذاشتیم و امروز کمترین چالش میان کارگر و کارفرما را داریم. البته نمی‌گویم هیچ چالشی وجود ندارد و در برخی جاها مشکلاتی وجود دارد اما خوشبختانه اعتماد که یک سرمایه اجتماعی است بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و دولت تقویت شده است. همینطور شیوع حوادث ناشی از کار نیز ۲۷ درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: من معتقدم با برنامه ریزی می توان بخش تعاون را رو به جلو برد و با مطالعاتی که صورت گرفته بحث تعاون روستایی و توسعه آن در تمام روستاها و بحث تعاون و اشتغال به طور موازی به شکلی پیش خواهد رفت که شاهد خواهیم بود کار در روزنه‌های جدید جریان خواهد یافت و خواهید دید روستاهای بیکار با توسعه زیرساخت‌های تعاونی کم خواهند شد و تعاون به سمتی برده می‌شود که زمینه‌های رشد دارد و استراتژی حمایت‌گری بدون دخالت دولت و واگذار کردن امر تعاون به خود تشکل های تعاونی استراتژی هایی است که دنبال شده و خواهد شد.

ربیعی افزود:‌ با کارهای کلینیکی تعاون‌های ضعیف شده احیا می‌شود البته بخشی از آن‌ها قابل احیا نیست اما تعاونی‌های جدیدی در حال شکل گیری است در مورد مهارت افزایی نیز برنامه‌هایی تدوین شده چرا که ما در این زمینه مشکلات زیادی داریم در حالی که همه کشورهای رشد یافته در امر کار و اشتغال در مورد مهارت افزایی برنامه‌های درازمدتی را اجرا کردند و ما باید به این شعار هر ایرانی یک مهارت، برسیم و آن را در عمل به کار گیریم و در این مدت خوشبختانه فعالیت‌های زیادی انجام شده است و در جاهای مختلف به سمت این موضوعات پیش رفتیم که مهارت را به داخل دستگاه‌ها ببریم و اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کند باید به مهارت بپردازیم و مهارت بی بدیل نجات کشور و رشد و پیشرفت است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص بحران صندوق‌های بازنشستگی گفت:‌ از رئیس مجلس درخواست می‌کنم گزارشات اقدامات انجام شده در این زمینه را استماع کنند. اولین بار آژیر هشدار در این موضوع از طرف من به صدا در آمد و متاسفانه تقریبا همه صندوق های بازنشستگی هجده گانه ما وضعیت ناپایداری دارند و در یک صندوقی یک نفر کار می‌کند و ۱۰ نفر حقوق می‌گیرند و برای حل این مشکلات باید اصلاحات ساختاری انجام دهیم و متاسفانه آن قدر دخالت‌ها در صندوق‌ها زیاد بوده که امروز با پدیده‌ای مواجهیم که یک و نیم میلیون در چهار سال به تعداد بازنشستگان اضافه شده است .

وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: با صندوق‌های بیمه‌ای نمی‌توانیم سیاست‌های حمایتی را دنبال کنیم؛ بلکه باید منابع دیده شود. بنابراین کاری که در این مدت صورت گرفته مطالعات عمیق و عملیاتی است و راه نجات صندوق ها استخراج شد، اما حل مسائلی مثل یارانه و فقر و صندوق‌ها اجماع ملی می‌خواهد و باید در مورد این مسائل اجماع ملی حاصل شود نه اینکه آن‌ها را ابزارهای سیاسی قرارداد، ولی متاسفانه دولت پول کافی برای پرداخت بدهی‌هایش ندارد و اینها واقعیت صندوق‌هاست که باید در کنار هم حل شود. اما خوشبختانه می‌خواهم بگویم پرارزش‌ترین شرکت‌های ما امروز به بورس رفته‌اند و شرایط مالی آن شفاف شده و امروز اعلام می‌کنیم همه کمیسیون‌های مجلس می‌توانند در شرکت‌های ما حاضر شوند و بررسی کنند و بعد گزارش‌های خود را ارائه کنند؛ چرا که ما هیچ چیز پنهانی نداریم و شفافیتی که امروز ایجاد شده برنامه‌ای است که می‌خواهیم دنبال کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha