به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، در آمریکا بیش از 50 میلیون نفر از اختلالات خواب رنج میبرند که بسیاری از آنها برای رهایی از این مشکل به کلینیک خواب مراجعه میکنند اما محققان ام.آی.تی به راه حل بهتری دست یافتهاند.
راهکار جدید محققان ام.آی.تی بر مبنای ارسال امواج رادیویی به مغز افراد در زمان کارهای روزانه است.
این روش براساس تحقیقات آزمایشگاه علوم رایانه و هوش مصنوعی این دانشگاه طراحی شده است.
در این روش با استفاده از سیگنالهای فرکانس رادیویی(RF) وضعیت احساسی و سرعت راه رفتن افراد در خانه با ارسال امواج و دریافت بازخورد آنها اندازهگیری میشود.
با بررسی روند تغییر امواج، این سامانه میتواند تغییرات فیزیولوژیک و عاطفی افراد را براساس تغییر در ضربان قلب و آهنگ تنفس آنها اندازهگیری کند.
"دینا خطابی" محقق سوریالاصل این دانشگاه در رابطه با این سامانه گفت: این سامانه همانند یک دستگاه وایفای هوشمند عمل میکند که با قرارگیری در کنار اتاق، تغییرات ایجادشده در بدن را به دقت رصد میکند.
در استفاده از این روش برای بررسی الگوهای خواب، محققان با همکاری بیمارستان عمومی ماساچوست یک شبکه عصبی عمیق و پیچیده طراحی کردند که تغییرات سیگنالها را مورد ارزیابی قرار میدهد و برای جداسازی امواج ارسالی از بدن بیماران نسبت به دیگر وسایل از الگوریتمهای هوش مصنوعی استفاده شد.
در بررسی 25 داوطلب، مشخص شد این سامانه به قدری حساس است که با دقتی بالغ بر 80 درصد میتواند مشخص کند آیا افراد به خواب عمیق فرو میروند و یا حرکات چشم آنها در زمان خواب چگونه است.
بسیاری از سامانههای ارزیابی کیفیت خواب این قابلیت را دارند اما تفاوت آنها این است که به حسگر نیاز دارند.
خطابی در رابطه با این مزیت گفت: دستگاه ما تمام قابلیتهای دستگاههای مشابه را دارد اما نیازی به قرار دادن چندین حسگر روی بیمار وجود ندارد و تمام بررسیها به صورت غیرمستقیم و در خانه قابل انجام است و کار متخصصین اختلالات خواب را بسیار راحتتر میکند.
وی افزود: فرض کنید دستگاه وای-فای خانه شما میداند که شما چه زمانی در حال دیدن رویا هستید و چه زمانی به خواب عمیق رفتهاید که برای تقویت حافظه لازم است.
در مرحله بعد محققان به بررسی اثرات بیماری پارکینسون بر کیفیت خواب خواهند بود.
خطابی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد تصور میکنند پارکینسون صرفا محدود به اختلالات حرکتی است اما این بیماری تاثیرات عمیقی بر کیفیت خواب میگذارد.
این سامانه میتواند برای مطالعه تاثیر بیماریهایی نظیر آلزایمر و صرع بر خواب موثر باشد.
این تحقیق در کنفرانس بینالمللی یادگیری ماشین که در 9 اوت در سیدنی برگزار میشود، ارائه خواهد شد و مقاله آن نیز به صورت آنلاین در دسترس قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات