• سه‌شنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 96051710382
  • خبرنگار : 71567

روایتی متفاوت از دکتر علی منتظری؛

دانشمندی که به "خبرنگار" بودن خود افتخار می‌کند

دانشمندی که به "خبرنگار" بودن خود افتخار می‌کند

بیش از 40 سال وقف عمر در عرصه‌هایی که هیچ کدام از اهمیت کمی برخوردار نیستند و ماندن در این عرصه‌ها صبر زیادی می‌طلبد و این مساله به زبان ساده است اما در واقع این کار میزان زیادی صبر و به تبع آن عشق می‌طلبد ... عشقی که از سوی دکتر علی منتظری در عرصه‌های خبرنگاری، جهادی و پژوهشگری تبلور یافت.

به گزارش ایسنا، نه جهادگر بودن کار راحتی است و نه خبرنگار بودن. چه دشوارتر می‌شود که فردی بخواهد این دو عرصه را همزمان با هم تجربه کند. در حالی که همه دکتر علی منتظری را به عنوان یک جهادگر و پژوهشگر برتر می‌شناسند، ولی او از سال ۱۳۵۲ یعنی از همان دوران نوجوانی فعالیت خود را در عرصه خبر با عنوان خبرنگار افتخاری در مجله " پیام شادی" آغاز کرد. این شروع کار او در عرصه مطبوعات بود که بعدها با حضور در نشریه‌هایی نظیر "دانشگاه انقلاب"، "نمایش" و "اطلاعات علمی" و برخی نشریه‌های دیگر کار خود را ادامه داد. فعالیت شخصیت پویا و تلاشگر وی به همین جا ختم نشد و فعالیت خود را با تلاش در عرصه پژوهش به اوج رساند تا جایی که در سال 2014به عنوان یک درصد دانشمندان برتر جهان در زمینه " علوم اجتماعی در پزشکی" در رتبه بندی ESI معرفی شد.

روایت دکتر منتظری از کار خبری خود این گونه است:

 "در سال ۱۳۵۲ به عنوان خبرنگار افتخاری مجله « پیام شادی» که ویژه کودکان و نوجوانان بود انتخاب شدم. از همان سال‌ها سیاه مشقی می‌کردم  اما کار جدی رسانه‌ای من پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل جهاددانشگاهی و آغاز  انتشار مجله «‌دانشگاه انقلاب » ارگان جهاددانشگاهی به سردبیری "فرامرز حق‌شناس" بود که به اواخر سال ۱۳۵۹ باز می‌گردد. کار عمده من ویراستاری، خبرنگاری و مصاحبه با شخصیت‌ها و نوشتن نقد هنری بود. در آن دوران چندین مصاحبه مهم انجام شد که من هم نقش کوچکی در آن داشتم از جمله این‌ها، مصاحبه با "رهبر معظم انقلاب اسلامی"، "مرحوم آیت‌الله  هاشمی رفسنجانی"، "نخست وزیر وقت"، "دکتر شریعتمداری"، "دکتر محمدعلی نجفی"، "دکتر عبدالکریم سروش" و چند مصاحبه دیگر که یادم نیست. این مصاحبه‌ها در آن روزگار بازتاب وسیعی داشت."

وی در ادامه می‌گوید: در اواخر دهه شصت با روحانی مجاهد حجه‌السلام والمسلمین سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات آشنا شدم و به دعوت ایشان هفته نامه‌ای به نام «‌اطلاعات علمی» را تاسیس کردیم. بعدها این هفته نامه به ماهنامه تبدیل شد و اکنون نیز انتشار می‌یابد. سال‌ها سردبیری این مجله را به عهده داشتم و بنابر ضرورت‌هایی حضرت آقای دعایی همزمان سردبیری مجله جوانان را نیز به من سپردند. دوران همکاری با موسسه اطلاعات برای من بسیار آموزنده و خاطره انگیز است. در آنجا دوستان خوبی هم یافتم. مثل جلال رفیع، سید احمد سام، فتح‌الله جوادی، علی فتح‌الله‌زاده و بسیاری دیگر که ذکر نام آنها شما را خسته می‌کند.

رییس سابق جهاد دانشگاهی همچنین به نقش رسانه‌ها در زندگی مردم اشاره می‌کند و می‌افزاید: امروز رسانه‌ها نقش بسیار برجسته‌ای در زندگی مردم ایفا می‌کنند. لذا خبرنگاران باید نسبت به این نقش خود بیش از دیگران حساس باشند و به آن اهمیت بدهند. خبرنگاری به حضور در یک رویداد و تنظیم یک خبر ختم نمی‌شود. آثار و تبعات یک خبر گاهی تا مدت‌ها فضای اجتماعی را درگیر خود می‌کند. بنابراین خبرنگاران در مورد هر خبر و نحوه تنظیم آن باید توجه کافی مبذول دارند. علاوه بر اینها دقت، صحت و درست نویسی هم نکته‌ای است که باید بدان پرداخت و آن را تمرین کرد. نکته دیگری که خبرنگاران باید بدان دقت داشته باشند، توجه به مسائل اصلی و پرهیز از حاشیه‌ها است. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از خبرنگاران ما خبرنگار نیستند، حاشیه پردازند. ما نباید با پرداختن به حاشیه‌ها موضوعات اصلی را به حاشیه برانیم و حاشیه‌ها را تیتر اصلی خود کنیم و افکار عمومی و مردم را درگیر موضوعاتی کنیم که  فقط می‌تواند  روح و روان آنها را  آزار دهد.

این دانشمند جهاددانشگاهی، نقش خبرنگاران را در ارتقا سلامت روان جامعه، مهم ارزیابی می‌کند و می‌گوید: به نظر من خبرنگاران می‌توانند نقش مهمی در ارتقاء سلامت روان جامعه ایفا کنند. تقریبا همه ما می‌دانیم که دروغ نباید گفت و نوشت و این در کار خبرنگاری یک اصل مهم است ولی آیا ما مجاز هستیم هر « راستی» را بازتاب دهیم ولو با تحمیل هزینه گزاف به جامعه؟! موضوع دیگری که در همین ارتباط قابل تذکر است این است که ما باید توجه داشته باشیم تا از کاه، کوه و از کوه، کاه نسازیم. درشت نمایی بیش از حد و یا فراموشی عمدی رویدادها  کاری غیر اخلاقی و غیر حرفه‌ای است. علاوه  بر اینها خبرنگاران باید توجه داشته باشند که متاسفانه عده‌ای  وجود دارند که شهوت مطرح شدن در رسانه‌ها را دارند و هر روز با عنوان و شکلی می‌خواهند خود را به جامعه تحمیل کنند. اگر چه این افراد کمتر توفیق پیدا می‌کنند ولی به هر حال خبرنگاران در مواجه با این افراد باید هوشیار باشند و به سادگی تسلیم آنها نگردند. در این زمینه ما انتظار داریم خبرنگار زیرک باشد و هوشیار. و نکته آخر ولی بسیار مهم توجه خبرنگاران عزیز به اخلاق حرفه‌ای است. اخلاق حرفه‌ای  به ما یادآوری می‌کند که خود را  به کسی و جریانی نفروشیم و آخرت خود را برای دنیای دیگران خراب نکنیم. مرزهای اخلاقی و ارزش‌های اعتقادی جامعه را پاس بداریم و از اینکه قُبح پدیده‌ای قبیح را بزدایم جدا پرهیز کنیم.

دکتر منتظری در خصوص خاطره خود از تاسیس خبرگزاری ایسنا نیز می‌گوید: قبل از آغاز به کار رسمی ایسنا، نامه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشتم و نوید شروع به کار اولین خبرگزاری غیردولتی کشور را به استحضار ایشان رساندم. ایشان در پاسخ فرمودند "اخبار خوب، مفید و امیدبخش مخابره کنید. موفق باشید". در واقع با مخابره متن نامه و پاسخ رهبر انقلاب اولین خبر رسمی ایسنا تولید شد و اینگونه بود که خبرگزاری دانشجویان ایران متولد شد.

وی ادامه داد: با آن که تولد یک خبرگزاری مستقل در سال ۱۳۷۸ پدیده‌ای نوظهور بود،‌ اما با توجه به عملکرد خوب اعضای ایسنا و دکتر فاتح مدیر عامل هوشمند آن، من هرگز شکوه‌ای از ایسنا ندیدم و به یاد ندارم که مقامات عالی و ارشد کشور بخواهند در مورد مشی ایسنا و اخبار آن اعمال سلیقه نمایند. به دلیل همین ویژگی فوق بود که استحکام خوبی در شاکله ایسنا و عملکرد آن به وجود آمد و این خبرگزاری را به یک منبع خبری موثق،‌ موثر و پیشرو تبدیل کرد. در واقع خبرگزاری دانشجویان ایران نشان داد هرگاه به جوانان اعتماد شود آنها می‌توانند کارهای بزرگی را به سر انجام برسانند.

رییس سابق جهاددانشگاهی همچنین در پایان با ذکر خاطره‌ای از بازدید رییس دولت‌های هفتم و هشتم از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: این خبرگزاری در همان اوایل تاسیس به جایگاهی رسیده بود که رییس دولت وقت در بازدید از ایسنا تاکید کردند، " به جای اینکه پارس جنوبی را به مهمان‌های خارجی نشان بدهیم، باید شرایط بازدید آنها را از ایسنا فراهم کنیم و باید آنها ببینند که این همه جوان در این محیط کوچک و فضای محدود چه کارهای بزرگ و اثرگذاری را رقم می‌زنند. ایسنا به ما نشان داد تنها وجود امکانات مادی نیست که به کارهای مهم  منجر می‌شود بلکه این رویکرد جهادی، اعتماد به جوانان و دانشجویان است که چنین دستاورد بزرگ رسانه‌ای را شکل داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۵-۱۷ ۱۵:۲۳

ارتقای سلامت

avatar
۱۳۹۶-۰۵-۱۷ ۱۷:۲۳

با سلام لطفا بفرمایید ایشان در چه رشته ای دانشمند هستند و چه تخصصی دارند؟

avatar

درود کارشون عالی بود من هم دوست دارم این حرفه خبرنگاری ولی به دلیل عشایربودن ومشکلات اقتصادی خانواده ازتحصیل بازماندم امادوست دارم خبرنگارمحلی وافتخاری باشم امکانش وجود دارد راهنمایی کنید روزتون هم مبارک خبرنگاران عزیز