• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۶:۵۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96051609951
  • خبرنگار : 71579

در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد لبنان

اظهارات مسجدی، افخم، قدومی، ابوشریف درباره سیاست خارجی ایران در دولت دوازدهم

یک رسانه عربی ضمن اشاره به مراسم تحلیف روحانی در گزارشی نوشت: سیاست خارجه ایران در دولت دوازدهم ایجاد روابط گسترده با کشورهای جهان است.

به گزارش ایسنا، ‌پایگاه خبری العهد لبنان در گزارشی نوشت: ایران روز شنبه شاهد مراسم تحلیف حسن روحانی با حضور بیش از ۱۰۰ هیات خارجی متشکل از روسای جمهور، نخست‌وزیران، روسای پارلمان‌ها، وزرای خارجه و روسای سازمان‌های بین‌المللی از قاره‌های مختلف بود.

این مشارکت خارجی در این دوره بی‌نظیر به شمار می‌رود و نشان‌دهنده این است که کشورهای مختلف جهان خواهان گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران و شکست برنامه‌های صهیونیستی ـ آمریکایی برای به انزوا کشیدن ایران است و مشارکت اروپاییان در این دوره بسیار گسترده بود. همچنین امیر کویت نماینده ویژه خود را برای شرکت در این مراسم فرستاد که این امر از اهمیت بالایی برخوردار است.

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران از زمان بر عهده گرفتن مسوولیت ریاست جمهوری در دوره اول تاکید کرد که گسترش روابط ایران با کشورهای جهان در کنار حفظ عزت ایران جزو اولویت‌های اوست و در این چارچوب دستگاه دیپلماسی ایران تلاش‌های فراوانی کرد و بزرگ‌ترین دلیل برای این تلاش‌ها سفرهای متعدد هیأت‌های خارجی به تهران است. همچنین دولت ایران در دوره یازدهم توانست با کشورهای بین‌المللی (۱+۵) به توافق هسته‌ای برسد.

در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران به دولت جدید توصیه کرد که روابط گسترده‌ای با کشورهای جهان ایجاد کنند و فرمود: این امر در جهت مخالف تمام تلاش‌های دشمنان ماست، ما می‌توانیم روابط گسترده‌ای با کشورهای مختلف جهان برقرار کنیم و به ملت‌ها و دولت‌های دیگر کمک کنیم و هم‌زمان از کمک‌های آنان بهره ببریم. رهبر انقلاب ایران در ادامه افزود:‌ با قدرت و صلابت در مقابل تلاش‌های سلطه‌گرایان بایستید و امروزه بزرگ‌ترین این سلطه‌گرایان سرکش آمریکا است، شما با تکیه بر قدرت ملی و کمک این ملت می‌توانید با قدرت در مقابل فریب‌های آنان بایستید.

این پایگاه خبری در ادامه نوشت که در حاشیه مراسم تحلیف روحانی ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق در گفت‌وگو با العهد گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران با پایبندی به باورهای ایدئولوژیک و قانون اساسی و آموزه‌های امام خمینی (ره) و امام خامنه‌ای مرکزی برای تمام مسلمانان و نیروهای آزادی خواه و مقاومت به شمار می‌رود و این یکی از سیاست‌های بنیادین جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود:‌ مستشاران نظامی ایرانی از دولت، ملت، ارتش و الحشد الشعبی عراق حمایت کردند و امروزه ما شاهد نتایج آن هستیم و به موجب آن داعشی ها در عراق تضعیف شدند.

مسجدی در ادامه گفت:‌ ایران همیشه بر تقویت روابط با کشورهای اسلامی، همسایه و کشورهای محور مقاومت تاکید می‌کند.

هم‌چنین مرضیه افخم، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی در حاشیه مراسم تحلیف روحانی به این رسانه لبنانی گفت:‌ دولت ایران بر اصل همکاری سازنده پایبند است و در روزهای مذاکرات هسته‌ای تصمیم گرفت روابط خوب و گسترده‌ای با کشورهای اسلامی، همسایه و دوست برقرار کند.

وی افزود: ایران روابط دوستانه و خوبی با کشورهای آسیای شرقی در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارد و بعد از برداشتن تحریم‌ها روابط اقتصادی آن گسترده‌تر شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی در ادامه گفت:‌ ایران با پایبندی بر اصل احترام متقابل و همکاری‌های سازنده و در سایه فضاهای جدید تلاش می‌کند تا روابط و همکاری‌های مختلفی در سطح منطقه و بین‌الملل داشته باشد و منطقه ما دروازه رسیدن به اروپا و کشورهای مهم جهان است و ایران چشم‌انداز گسترده‌ای برای همکاری با کشورهای آسیایی و به خصوص آسیای شرقی دارد.

افخم همچنین گفت: تمام کشورها برای مقابله با چالش‌هایی که امروزه جهان ما با آن روبه رو است باید نشست‌هایی برگزار کنند و برای مبارزه با تروریست‌ها و افراط گرایان با یکدیگر همکاری کنند.

هم‌چنین ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی در حاشیه ایران مراسم در رابطه با سیاست ایران در حمایت از قضیه فلسطین نیز به العهد لبنان گفت:‌ ایران با ثبات و قدرتمند از تمام جنبش‌های مقاومت حمایت می‌کند و ایران برای تمام جنبش‌های مقاومت مهم است و دولت روحانی نقش زیادی در حمایت از جنبش‌های مقاومت داشت و ما انتظار داریم که در این دوره نیز همانند گذشته به طور گسترده‌ از قضیه فلسطین حمایت شود. این چیزی است که رهبر انقلاب به آن وصیت کرد و خواستار این شد که جنبش‌های مقاومت جایگاه خاصی در این دولت داشته باشند.

از سویی دیگر خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران گفت:‌ ما در مرحله حساسی از تاریخ امت اسلامی و عربی قرار داریم و از خدا می‌خواهیم که چهار سال آینده سال‌های وحدت باشند.

وی افزود: ما در پاسخ به دعوت جمهوری اسلامی ایران در این مراسم شرکت کردیم تا عمق روابط ما با برادران‌مان در جمهوری اسلامی ایران را نشان دهیم و پیام ما این است که فلسطین باعث متحد شدن امت اسلامی می‌شود و با این وحدت با رژیم اشغالگر صهیونیستی مقابله می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha