• یکشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 96050804876
  • منبع : نمایندگی قم

افتتاح مرکز ملاقات طفل مشترک در قم

افتتاح مرکز ملاقات طفل مشترک در قم

ایسنا/قم معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قم گفت: مرکز ملاقات طفل مشترک جهت جلوگیری از ملاقات در کلانتری ها در منطقه آذر در قم افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مجید یزدی روز یکشنبه با اشاره به راه اندازی مرکز ملاقات طفل مشترک در قم عنوان کرد:این مرکز با مشارکت اداره کل بهزیستی، ‌نیروی انتظامی و دادگستری استان در منطقه آذر افتتاح شد تا والدین جهت ملاقات طفل مشترک در کلانتری‌ها حضور پیدا نکنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قم در تبیین الزامات قانونی این طرح بیان داشت: با عنایت به تصویب قانون حمایت خانواده و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی آن در اواخر سال 1393، ماده 68 این آیین‌نامه به‌منظور اجرایی نمودن تبصره ماده 41 قانون حمایت خانواده، روسای کل دادگستری‌ها را به تخصیص مکان‌های متناسب با روحیات اطفال جهت ملاقات با والدین موظف نموده است.

وی تصریح کرد:این طرح با استفاده از امکانات و منابع سازمان بهزیستی و ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان یا سایر مراکز ذی‌ربط و حضور تعدادی از مددکار اجتماعی به‌ویژه زنان و مأمور نیروی انتظامی اجرایی شده است.

حجت الاسلام یزدی خاطرنشان کرد:تأسیس این مرکز، گامی مؤثر در ساماندهی ملاقات فرزندان طلاق با والدین در مکان‌هایی متناسب با شرایط روحی کودکان است.

وی اظهار داشت:بر اساس قانون و رویه موجود در پرونده‌های ملاقات فرزند، اگر والدینی که جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند نتوانند فرزند خود را ملاقات نمایند، باید به دادگاه مراجعه کنند و حکم ملاقات با فرزند خود را بگیرند، سپس به محل تعیین‌شده توسط دادگاه رفته و با فرزند ملاقات ‌کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قم عنوان کرد: یکی از مسائل مورد اختلاف میان والدین، محل ملاقات است متأسفانه برخی از والدین به تعهدات خود مبنی بر تهیه مقدمات یا شرایط لازم برای ملاقات عمل نمی‌کنند و به‌ناچار ملاقات با دخالت نیروی انتظامی صورت می‌گیرد.

وی گفت:برخی دادگاه‌ها نیز برای حل این مشکل، کلانتری را محل ملاقات قرار می‌دهند درحالی‌که این اقدام به طفل آسیب روحی و روانی جدی وارد می‌کند و ترس و اضطراب ناشی از این ملاقات،‌ آرامش روحی او را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهد.

حجت الاسلام یزدی تصریح کرد:بدیهی است که کلانتری‌ها به‌واسطه فضای فیزیکی و پلیسی خود و افرادی که به آنجا رفت‌وآمد می‌کنند برای کودکان محیطی مناسب نیست و تنش‌زا و آسیب‌زا محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد:این امر علاوه بر آسیب‌های روحی و عاطفی، ممکن است در ملاقات بعد، مقاومت طفل را به همراه داشته باشد و مشکلات بیشتری پدید آورد ضمن اینکه رویت مجرمان در کلانتری ها موجب می شود کودکان زودتر از موعد با انواع بزهکاری‌ها آشنا شده و حساسیت خود را نسبت به این آسیب‌ها از دست بدهند.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان قم اظهار کرد:هم چنین حضور مادران این اطفال که غالبا جوان هستند می تواند دارای آثار سوء بوده و آنان را در معرض تهدیدها و آسیب‌ قرار دهد.

حجت‌الاسلام یزدی با قدردانی از تلاش مسئولان در راه اندازی این مرکز بیان کرد:در حال حاضر مکان مناسب برای ملاقات طفل در منطقه آذر افتتاح‌شده که دو نفر نیروی بهزیستی و دو نفر نیروی کلانتری در آنجا خدمات لازم را ارائه می دهند.

وی تصریح کرد: گرچه حضور نیروهای کلانتری برای رفع برخی مشکلات احتمالی ضروری است ولی تمهیدی دیده شده که آنان بدون لباس فرم و با لباس شخصی در محل حضور داشته باشند و از روی تابلوی کوچک نوشته شده بر روی میز در جلوی آنان، فقط بزرگترها متوجه حضورشان باشند.

حجت الاسلام یزدی گفت: فضای مهد کودکی و شاد، به همراه اسباب بازی های کودکانه در پارکی طبیعی و فرح بخش، می تواند زمینه انس و ارتباط عاطفی فرزندان با والدین را بیش از پیش فراهم کرده و چه بسا این امر موجب نزدیکی والدین به یکدیگر و برگشت به زندگی مشترک شود.

وی در پایان عنوان کرد: امید است در سال جاری بتوانیم مراکز بیشتری را با همکاری شهرداری و سایر نهادها راه‌اندازی کنیم.
 


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha