سیدحسین نقوی حسینی در گفتوگو با ایسنا، در واکنش به مصوبه ضدایرانی کنگره آمریکا و اظهارات اخیر ترامپ در مورد اجرای برجام اظهار داشت: اقدام کنگره آمریکا و اظهار نظر ترامپ نشان میدهد آمریکا بنای اقدام در چارچوب توافقات بینالمللی، گفتوگو و رفتار مسالمتآمیز ندارد.
وی ادامه داد: برجام توافق مورد استقبال جامعه جهانی و مورد تایید شورای امنیت و کنگره آمریکاست که بعد از آن آمریکاییها نه تنها رفتارشان تغییر نکرد که خصمانهتر و کینهورزانهتر رفتار کردند. آمریکا تحریم، نقض برجام و دستبرد به اموال ایران را پشت سر هم انجام داد.
وی افزود: در کنار این اقدامات آمریکا طرح مصوب سنا در کنگره با اصلاحاتی با رای بالا به تصویب رسید که اگر رئیسجمهور آمریکا هم قصد وتو داشته باشد نمیتواند و ملزم به امضا است. البته که مواضع ترامپ داغتر از کنگره است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مصوبه کنگره در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را تجمیع کلیه تحریمهای گذشته اعم از موشکی، دفاعی و حقوق بشر عنوان و اظهار کرد: کنگره آمریکا با اصلاحاتی تحریم های گستردهتری را علیه ایران مصوب کرده است که این نقض روح برجام و تعهدات بینالمللی است. این مصوبه در کنار اظهار نظر ترامپ نشان میدهد که آمریکا بنا بر ادامه رفتار خصمانه و کینهتوزانه علیه ایران دارد و بدون توجه به تعهدات بینالمللی و متحدانش رفتار میکند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی دیگر جای تعارفات و گفتوگوی مسالمتآمیز و دیپلماسی لبخند وجود ندارد. همه دستگاه ها و نهادها به خصوص مجلس و دستگاه دیپلماسی با ورود به این موضوع پاسخ قاطع و دندان شکنی بدهند. چون تحریمهای جدید کنگره مجموعه تحریمهای بسیار شدیدتر از قبل برجام است که این حکایت از بنای آمریکا در بیاثر کردن برجام دارد.
وی توضیح داد: آمریکاییها با این مصوبه میخواهند تحریمها را به شرایط بدتر از برجام برگردانند. البته که مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا در منطقه را با رای قاطع به تصویب رساند. کمیسیون امنیت ملی نیز در بررسی جزئیات این طرح از تمامی نظرات و دیدگاههای نمایندگان، کمیسیونها و دستگاههای مختلف استفاده میکند.
نقوی حسینی ادامه داد: در همین راستا نیز قرار است کمیسیون امنیت ملی شنبه صبح جلسه فوق العاده ای برای بررسی این طرح تشکیل دهد و در نهایت با اصلاحتی در جهت استحکام بخشی، قوام بخشی این طرح با قابلیت اجرایی در مجلس به تصویب برسد.
وی در تبیین وظایف دستگاه دیپلماسی نسیبت به مصوبه کنگره آمریکا گفت: در شرایط فعلی وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی نقش مهمی دارد. چون آمریکا نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران را نشانه گرفته و با حمله به سپاه، نهادها و دستگاه های حکومتی نشان داده که می خواهد منابع قدرت ما را مورد هدف قرار دهد. لذا در چنین شرایطی دولت باید قاطع تر و مصمم تر عمل کند.
وی تاکید کرد: اکنون همه به این نتیجه رسیده اند که باید در مقابل دولت آمریکا اقدام قاطع انجام داد. انتظار می رود دولت در حوزه اجرا فعالتر عمل کرده تا با اقدام مجلس و اجماع همه جانبه همه ارگانها، نهادها و گروهها واکنش قاطعی داده شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد: آمریکا تنها یک عضو از گروه ۱+۵ است . عضوی که با عهدشکنی برجام را نقض کرده است. لذا دستگاه دیپلماسی با فشار به نهادهای بینالمللی تمام تلاشش را برای مقابله با اقدام آمریکا انجام دهد.
وی افزود: ۵ عضو دیگر ۱+۵ نباید در برابر نقض عهد آمریکا در اعمال تحریمها بعد از توافق برجام سکوت کنند و تماشاگر صحنه باشند. آنها بایدوارد میدان شوند چون این توافق از طرف شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا وبسیاری از کشورها تایید شده و مورد استقبال قرار گرفته است . همچنین آژانس نیز ۷ بار در بیانیه هایی پایبندی ایران به تعهداتش را اعلام کرده و دو بار هم دولت فعلی آمریکا این موضوع را تایید کرده است. با توجه به جمیع این شرایط دستگاه دیپلماسی باید اقدام فعالانهای داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات