• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۶ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96042715947
  • خبرنگار : 71489

بسته خبری سیاسی سه شنبه ۲۷ تیر

اظهارات سخنگوی دولت درباره توتال و فریدون/ادامه رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی و ...

اظهارات سخنگوی دولت درباره توتال و فریدون/ادامه رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی و ...

اظهارات سخنگوی دولت درباره قرارداد نفتی با توتال و پرونده حسین فریدون، ابلاغ ۵ قانون از سوی رئیس جمهور، جزئیات جلسه‌های علنی و غیر علنی امروز مجلس، ادامه رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی، اظهارات قاطعانه ظریف درباره ادعای تغییر رژیم در ایران و اعتراف مجدد مقامات آمریکا به پایبندی ایران به برجام از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز سه شنبه-۲۷ تیر ۱۳۹۶- است.

اظهارات سخنگوی دولت درباره قرارداد نفتی با توتال و پرونده حسین فریدون/ ابلاغ ۵ قانون از سوی رئیس‌جمهور

محمدباقر نوبخت –سخنگوی دولت- در نشست خبری هفتگی خود به بیان توضیحاتی درباره قرارداد توتال و انتقادات مطرح شده به این قرارداد پرداخت. وی خاطر نشان کرد: قرارداد همکاری با توتال، قراردادی کم نظیر در تاریخ ایران به ویژه پس از برجام و ثمره فعالیت دولت و همچنین برجام محسوب می شود.

سخنگوی دولت همچنین درباره بازداشت حسین فریدون گفت: از قوه‌قضائیه انتظار قضاوت عادلانه داریم؛ البته اینکه قوه‌قضائیه مستقل است و برادر رئیس‌جمهور را احضار و به زندان می برد، موجب قوت ما است که اگر برای برادر رئیس قوه‌قضائیه و مقننه هم موارد مشابهی باشد، قوه‌قضائیه مستقل همین گونه که برای برادر رئیس‌جمهور اقدام کرد، با آن ها هم همانگونه رفتار می کند. این موجب مباهات ما است که عدالت برای همه یکسان اجرا شود.

رییس جمهوری نیز امروز در نامه‌های جداگانه‌ای به وزارت دادگستری و سازمان برنامه و بودجه کشور ۵ قانون مصوب مجلس شورای اسلامی (قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، قوانین معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی در زمینه معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری، موافقت نامه انتقال محکومین به حبس بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان، معاهده معاضدت قضای در موضوعات مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی در زمینه استرداد مجرمین) را برای اجرا، ابلاغ گردید.

اسحاق جهانگیری- معاون اول رییس جمهوری- که از دیروز به جزیره کیش سفر کرده است، صبح امروز در آیین افتتاح ۹ پروژه بزرگ صنعتی، عمرانی و گردشگری به سخنرانی پراخت. وی با تاکید بر اینکه  مسئله گردشگری از اولویت های محوری دولت دوازدهم است، اظهار کرد: در دولت دوازدهم به دنبال رشد اقتصادی بالا، مستمر و اشتغالزا در طی چهار سال پیاپی هستیم و قطعا توسعه گردشگری می تواند تاثیر بسزایی در دستیابی به این مهم داشته باشد.

جزئیات جلسه های علنی و غیر علنی امروز مجلس

از ساعت ۸ صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه ای غیر علنی مسائل اقتصادی کشور و تاثیر آن در اقدامات پیش رو برای تشکیل کابینه و برخی مسائل مهم دیگر منطقه و بین‌المللی را بررسی کردند.

پس از یک ساعت، صحن مجلس بصورت علنی به کار خود ادامه داد. نمایندگان در اولین دستور کار جسله علنی امروز خود، طرح دو فوریت تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی سال ۹۵ را بررسی کردند و با ۱۸۰ رای موافق،  ۱۰ رای مخالف و ۲ رای ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر کلیات آن را تصویب رساندند. براساس این مصوبه، مهلت تعهد و پرداخت اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی قانون بودجه سال ۹۵ کل کشور اعم از وجوه نقد و اوراق بهادار (اسناد خزانه،‌ اوراق مشارکت و سایر اسناد مالی) تا پایان شهریور ماه ۹۶ تمدید می‌شود. مانده وجوه مصرف نشده اعتبارات فوق‌الذکر حداکثر تا دهم مهر ماه ۹۶ به خزانه داری کل کشور واریز می شود. مهلت ارسال صورتحساب دریافت و پرداخت نهایی نیز تا پایان مهر ۹۶ تعیین می شود.

مجلس همچنین در جریان رسیدگی به اصلاح ماده‌ای از قانون مالیات‌های مستقیم مصوب کرد که پرداخت‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به اشخاص حقیقی اعم از کارکنان و غیرکارکنان مشمول مالیات با نرخ ۵ درصد می‌شود.

بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که به عنوان یکی از دستور کارهای جلسه علنی امروز مجلس قرار داشت با ۱۴۲ رأی موافق، ۳۵ رأی موافق و ۶ رأی ممتنع نمایندگان از مجموعه ۲۳۵ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید. نمایندگان موافقت کردند که تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در پنج محور از جمله بررسی علل افزایش بی‌رویه قیمت حامل‌های انرژی، بررسی عملکرد و چگونگی هزینه‌کرد منابع، علل عدم اجرای کامل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها،‌ بررسی اجزای قانون حمایتی هدفمند کردن یارانه‌ها مانند مسکن و... و بررسی نحوه و مقدار پرداخت سهم تولید از منابع انجام شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه پس از اصلاح طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد جهت تامین نظر شورای نگهبان، کلیات لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی را به تصویب رساندند. به دنبال تصویب جزئیات این لایحه، در صورت استفاده از آثار متقلبانه در تهیه آثار علمی، برای آن دسته از افرادی که چنین جرم‌هایی را مرتکب شده باشند مجازاتی در نظر گرفته می‌شود. طرح تسهیل خروج زنان از کشور نیز امروز اعلام وصول شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی اما در یکی از مهم ترین مصوبات امروز خود، به یک‌فوریت طرح مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا در منطقه رأی مثبت دادند. این طرح که به امضای نمایندگان مجلس رسیده است، هشت بخش دارد که شامل تعاریف، تعیین راهبرد، حمایت آمریکا از تروریسم، نقض حقوق بشر توسط آمریکا، ‌مجازات‌ها و اقدامات متقابل، مقابله با تحریم‌های اقتصادی آمریکا، حمایت از اتباع ایران و هماهنگی است. این طرح با ۲۱۱ رأی موافق، ۶  رأی مخالف و ۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید. پس از رأی گیری نیزعلی لاریجانی رییس مجلس با اشاره به رأی بالای نمایندگان به این طرح گفت که «دستگاه چند نفر خراب بوده وگرنه آرای موافق طرح بیشتر از این بود؛ رأیی که نشان دهنده عزم ملت ما در مبارزه با آمریکا است».

در ادامه جلسه امروز مجلس،۱۴۷ نفر از نمایندگان در بیانیه‌ای ضمن تسلیت درگذشت دکتر مریم میرزاخانی-نخبه بین‌المللی کشورمان- خواستار تجدید نظر در زمینه قوانین مرتبط با تابعیت شدند.

مراسم چهلم شهدای ترور مجلس نیز ظهر امروز با حضور رئیس و جمعی از نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی، وزرای اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بنیاد شهید و همچنین خانواده‌های شهدای حمله تروریستی هفدهم خرداد مجلس در محل نمازخانه نمایندگان برگزار شد.

ادامه رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی

صبح امروز چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات دو متهم پرونده فساد نفتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

قاضی مقیسه ریاست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در ابتدای این جلسه، ضمن قرائت اتهامات متهم ردیف دوم، جلسه را رسمی اعلام کرد و از متهم خواست تا برای دفاع در جایگاه قرار گیرد.

مهدی شمس متهم ردیف دوم که در جایگاه حضور یافته بود در بخشی از دفاعیات خود اظهار کرد که« قصد من کلاهبرداری نبود و وحدت قصدی با زنجانی نداشتم؛ به خاطر این موضوع هم خیلی غصه خوردم». قاضی مقیسه نیز خطاب به وی گفت:  شما تمام محموله‌های نفت را تحویل گرفتید و پول آن را برنگرداندید!؛ غصه خوردن برای نان درآوردن بود.

پس از پایان این جلسه، رییس شعبه اعلام کرد که ادامه رسیدگی به پرونده به ۲ مرداد ماه موکول می‌شود.

قاضی مقیسه همچنین در جمع خبرنگاران به بیان توضیحاتی درباره روند رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی پرداخت وابراز امیدواری کرد که زنجانی در راستای پرداخت مبالغ همکاری کند و اموال بیت المال بازگردد.

در جلسات اول (شنبه ۱۷ تیر)، دوم(یکشنبه ١٨ تیر)  و سوم(یکشنبه ۲۵ تیر) دادگاه، دو متهم نفتی، کیفرخواست «مهدی شمس» متهم ردیف دوم پرونده از سوی نماینده دادستان قرائت شد و در ادامه این متهم در جایگاه قرار گرفت و به ارائه دفاعیات خود پرداخت. در این جلسات، علاوه بر دو متهم، وکلای مدافع آن‌ها، وکلای شرکت ملی نفت، وکلای بانک مسکن و کارشناسان بانک مرکزی حضور داشتند.

امروز همچنین دومین نشست شورای قضایی استان تهران در سال جاری به ریاست غلامحسین اسماعیلی- رییس کل دادگستری استان تهران - در اداره کل زندان‌های استان تهران برگزار شد.

اظهارات قاطعانه ظریف درباره ادعای تغییر رژیم در ایران/ اعتراف مجدد مقامات آمریکا به پایبندی ایران به برجام

وزیر امور خارجه کشورمان که از پنج‌شنبه هفته گذشته برای حضور در نشست مجمع عالی‌رتبه سیاسی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، بامداد امروز با آنتونیو گوترش -دبیرکل سازمان ملل متحد- دیدار و رایزنی کرد. بر اساس اخبار اعلام شده، در این دیدار، مجید تخت‌روانچی و سیدعباس عراقچی که ظریف را در این سفر همراهی می‌کنند نیز حضور داشتند.

ظریف همچنین روز دوشنبه به وقت محلی برای بررسی تحولات خاورمیانه، در نشستی در اندیشکده شورای روابط خارجی با حضور «ریچارد هاس»- رئیس اندیشکده- حضور یافت و سخنرانی کرد. در بخشی از این نشست «هاس» درباره اظهارات تیلرسون –وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا- مبنی برحمایت از عناصری در داخل ایران برای تحقق گذاری مسالمت‌آمیز در حکومت ایران و تمایل برخی از سناتورهای آمریکایی به تغییر رژیم در کشورمان پرسید و نظر وزیر امور خارجه کشورمان را در این باره جویا شد که در پاسخ، ظریف تصریح کرد: خودتان را مسخره نکنید! به واقعیت‌ها بنگرید. تغییر رژیم در ایران جواب نمی‌دهد؛ زیرا کشوری نیست که برای بقا و مشروعیت به آمریکا وابسته باشد.

 وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست به پرسش هایی درباره تعاملات با دولت ترامپ، تحریم‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران، موضع کشورمان در قبال کردها و برگزاری رفراندوم از سوی آن ها در عراق و موضع ترکیه در قبال کردها پاسخ داد.

امروز همچنین رکس تیلرسون - وزیر خارجه آمریکا- در نامه‌ای به کنگره آمریکا اعلام کرد که ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است. دولت آمریکا هر ۹۰ روز یک بار باید گزارشی مبنی بر تایید پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش ذیل برجام را به کنگره ارایه دهد که آخرین بار ۱۸ می(۲۹ فروردین) این گزارش به کنگره ارایه شد.

سخنگوی کاخ سفید نیز در کنفرانس مطبوعاتی خود، مجددا با اشاره به موضع رئیس‌جمهور آمریکا در قبال توافق هسته‌ای، آن را یک توافق بد برای آمریکا توصیف کرد. شان اسپایسر در پاسخ به پرسشی درباره تایید پایبندی ایران به برجام گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا به طور واضح گفته است که از دید وی، توافق هسته‌ای توافقی بد برای آمریکا است، اما بررسی این مساله به وزارت خارجه سپرده شده است و وزیر امور خارجه در این‌باره موضع‌گیری می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha