• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96042111952
  • خبرنگار : 71263

آژانس بین‌المللی انرژی:

سرمایه‌گذاری در برق از نفت و گاز سبقت گرفت

سرمایه‌گذاری در برق از نفت و گاز سبقت گرفت

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد به دلیل هزینه بالاتر برای انرژی تجدیدپذیر و شبکه‌های برق و کاهش قیمت‌های نفت، برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ سرمایه گذاری در برق از سرمایه‌گذاری در نفت و گاز پیشی گرفت.

به گزارش ایسنا، اما طبق گزارش آژانس، مجموع سرمایه‌ گذاری در انرژی در سال میلادی گذشته به میزان ۱۲ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۵ کاهش یافت و به ۱.۷ تریلیون دلار رسید که دومین کاهش سالانه متوالی بود. سرمایه‌ گذاری‌های نفت و گاز ۲۶ درصد کاهش یافت و به ۶۵۰ میلیارد دلار رسید که بیش از یک چهارم در سال ۲۰۱۶ کاهش داشت و تولید برق ۵ درصد کاهش یافت.

لازلو وارو، رییس اقتصاددان آژانس بین المللی انرژی در این باره به خبرنگاران گفت: واکنش صنعت نفت و گاز به دوره طولانی قیمت‌های پایین که دوره کاهش چشم‌گیر سرمایه‌گذاری بوده و پیشرفت فناوری که هزینه‌های سرمایه‌ گذاری در نیروی تجدید پذیر و نفت و گاز را کاهش داده، دو دلیل کاهش سرمایه‌ گذاری در انرژی بوده است.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، با جهش ۵۳ درصدی شیل آمریکا و هزینه در روسیه و خاورمیانه،   انتظار می‌رود سرمایه‌ گذاری در نفت و گاز در سال ۲۰۱۷ به میزان ۳ درصد رشد کند.

رشد سریع فعالیت‌های شیل آمریکا، افزایش ۱۶ درصدی هزینه‌های شیل در سال ۲۰۱۷ را به دنبال داشته است، در حالی که این هزینه‌ها در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ تقریبا نصف شده بود.

با این‌همه بخش برق جهانی بزرگ‌ترین دریافت‌کننده سرمایه‌ گذاری انرژی در سال ۲۰۱۶ بود و در این سال برای نخستین بار از مجموع سرمایه‌ گذاری در نفت، گاز و زغال سنگ پیشی گرفت.

به گفته رییس اقتصاددان آژانس بین المللی انرژی، سرمایه‌ گذاری قوی در انرژی تجدیدپذیر و هزینه بیشتر در شبکه‌های نیرو، برق را بزرگ‌ترین بخش سرمایه‌ گذاری ساخت.

سرمایه‌ گذاری در برق در سراسر جهان ۷۱۸ میلیارد دلار بود و هزینه بالاتر در شبکه‌های برق، کاهش سرمایه‌ گذاری در تولید نیرو را جبران مکرد.

سرمایه‌گذاری در ظرفیت نیرو مبتنی بر تجدیدپذیر ا وجود کاهش سه درصدی، به ۲۹۷ میلیارد دلار رسید و بزرگترین بخش هزینه در برق ماند.

اگر چه سرمایه‌ گذاری در انرژی‌ تجدیدپذیر سه درصد کمتر از پنج سال گذشته بود اما افزوده شدن ظرفیت ۵۰ درصد بالاتر بود و انتظار می‌رود به مدد کاهش هزینه‌های واحد و بهبود فناوری در سلول‌های خورشیدی و تولید بادی،  تولید از این ظرفیت حدود ۳۵ درصد بالاتر رود.

سرمایه‌ گذاری در نیروگاه‌های برق زغال سوز کاهش چشم‌گیری پیدا کرد و ساخت نیروگاه‌های زغال سوز جدید به پایین‌ترین میزان در حدود ۱۵ سال گذشته رسید که منعکس‌کننده نگرانی‌ها نسبت به آلودگی هوای داخلی و ظهور ظرفیت بالاتر و رقابت از سوی انرژی تجدیدپذیر به ویژه در چین است. با این همه سرمایه‌ گذاری در زغال سنگ در هند رشد کرد.

آژانس بین المللی انرژی در این گزارش اعلام کرد: سرمایه‌ گذاری در بهینه‌گی انرژی در سال ۲۰۱۶ همچنان رشد کرد و به ۲۳۱ میلیارد دلار رسید که عمده آن به بخش ساخت و ساز جهانی اختصاص داشت.

فروش خودروهای برقی ۳۸ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافت و به ۷۵۰ هزار دستگاه به ارزش ۶ میلیارد دلار رسید و ۱۰ درصد از کل هزینه بهینگی حمل و نقل را تشکیل داد.

حدود ۶ میلیارد دلار در سطح جهانی برای جایگاه‌های شارژ خودروی برقی هزینه شده است. هزینه در شبکه‌های برق و ذخیره سازی طی پنج سال گذشته رشد مستمری داشته و در سال ۲۰۱۶ به ۲۷۷ میلیارد دلار رسید که ۳۰ درصد از این رشد با هزینه چین در سیستم توزیع برق‌اش بود.

چین با داشتن ۲۱ درصد سهم از کل سرمایه‌ گذاری جهانی، بزرگ‌ترین سرمایه‌ گذاری‌ انرژی در جهان را داشته است.

براساس گزارش رویترز، اگرچه سرمایه‌ گذاری‌های نفت و گاز در سال ۲۰۱۶ در آمریکا کاهش یافت اما مجموع سرمایه‌ گذاری انرژی در این کشور تحت تاثیر هزینه در پروژه‌های تجدید پذیر ۱۶ درصد رشد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha